Norrtälje - Väddö - Sjötomt | Sjönära
Precis intill havet

Precis intill havet

Välkommen till Hakens Väg 73!

Välkommen till Hakens Väg 73!

Från sjösidan

Från sjösidan

Havet hägrar

Havet hägrar

Stenstrand

Stenstrand

Här är inte den ena dagen den andra lik

Här är inte den ena dagen den andra lik

Släta klippor

Släta klippor

Altan på entrésida

Altan på entrésida

Uteplats med öppen spis

Uteplats med öppen spis

Välkommen in!

Välkommen in!

Kök

Kök

Utsikt från köksbänken

Utsikt från köksbänken

Charmiga detaljer

Charmiga detaljer

Husets hjärta - sällskapsrummet

Husets hjärta - sällskapsrummet

Sällskapsrummet

Sällskapsrummet

Värmande öppen spis

Värmande öppen spis

Sovrum med havsutsikt

Sovrum med havsutsikt

Masterbedroom med havsutsikt

Masterbedroom med havsutsikt

Sovrum

Sovrum

Duschrum

Duschrum

Bastu

Bastu

Cinderella förbränningstoalett

Cinderella förbränningstoalett

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Väddö – Sjötomt

5 225 000 kr

Norrtälje – Väddö – Sjötomt

Genuin sjötomt om 3 350 kvm med lång strandlinje och eget vattenområde. Fastigheten är idag bebyggd med ett hus om 80 + 15 kvm samt en förrådsbyggnad.
Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Hakens Väg 73 - Väddö - Sjötomt
0 min
Med bilväg
80 m2 + 15 m2
3350 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1967

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Papp

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Grävd brunn, BDT till stenkista.

Uppvärmning

Direktverkande el samt öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 678 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

7 600 kr/år

Sotningsavgift

600 kr/år

Vägavg/snö

1 135 kr/år

Renhållningsavgift

1 670 kr/år

Försäkringskostnader

2 200 kr/år

Total driftkostnad

13 205 kr/år

Kostnadskommentar

Försäkring via Folksam.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Väddö-Veda GA:2

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Med ett unikt läge intill Ålands hav på Väddös utsida finns denna genuina sjötomt om 3 350 kvm med lång strandlinje. Här bor man med öppet hav som närmsta granne. På Hakens Väg 73 är inte den ena dagen den andra lik. Här får du uppleva både lugna spegelblanka dagar och enorm mäktighet en höstdag. Ett vattenområde hör till fastigheten det är dock aldrig uppmätt (För mer info ta del av bifogade avstyckningshandlingar). Här bor du även med naturen runt knuten så här kan du lyssna till både skogens och havets brus.

På Väddö har man bekvämligheten med bro och väg ända fram vilket gör det möjligt att vistas här året om. Väddö ligger norr om Norrtälje, som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer året om. Då man passerat över Väddö kanal i Älmsta åker man österut på Sandviksvägen och följer skyltningen mot Sandviken. Från Älmsta är det ca 10 minuters bilresa.

Fastigheten välkomnar med en sagolik vacker utsikt mot vilda Ålands hav. Den gemytliga och lättskötta tomten har stora plana gräsytor som lämpar sig väl som fotbollsplan eller krocketplan. Intill vattnet finns fina klipphällar med ljuvlig kvällssol samt en stenstrand. Här intas förhoppningsvis fördrinken innan middagen. På tomten finns ett praktiskt förråd. Runt fastigheten finns en gammal charmig gärdsgård.

Huvudbyggnaden om ca 80 + 15 kvm är byggd 1967 och är belägen mitt på tomten rakt ut mot vattnet. Här finns plats för hela familjen. Entré sker in till en hall som tar dig vidare till köket. Från hallen tar man sig ut på altanen med kvällssol och gudomlig utsikt. På altanen finns en öppen spis. Innanför köket finns huset hjärta – nämligen det stora sällskapsrummet med en värmande öppen spis. Här tar man plats under småkyliga dagar. I sällskapsrummet finns plats för både soffgrupp samt matsalsmöbel. Utsikten från sällskapsrummet är svårslagen. I andra delen av huset finns ett Masterbedroom med sjöutsikt samt två mindre sovrum, varav ett med rak havsutsikt. Där finns även ett duschrum med bastu, toalett med Cinderella förbränningstoalett samt ett praktiskt förråd med groventré.

Många i området uppskattar Älmsta med ett stort utbud av affärer och utflyktsmål. Där finns bland annat en välsorterad ICA-butik, apotek samt restauranger. Den omedelbara närheten till skärgårdsliv och vacker natur är uppskattad och cirka tjugo minuters bilfärd mot norr ligger Grisslehamn, ett av Roslagens mest genuina samhällen. Utöver det fina Hotell Havsbaden är det många som uppskattar en tur till Åland med Eckerö-linjen. På nära avstånd från fastigheten finns Väddö havsbad och Camping. Till Väddö Havsbad kan du åka för att sola och bada.

Till Norrtälje är det ca 40 minuters bilresa och därifrån ca 45 minuter till Stockholm.

Fastigheten har genomgått vissa förändringar under åren:
1997: Tak- Ny tjärpapp och asfalt. Norra terrassen byggs.
1999: Brunn rensad och putsad. Ny isolering/blindbotten/grävt ur mark/insatt fler ventiler/nytt hallgolv.
2000: Målat husen, söderterrassen byggs.
2004: Målat husen.
2009: Målat husen.
2010: Cinderella toalett installeras.
2012: Två sovrum renoveras- målning/tapetsering. Kök renoveras – golv slipas, laseras, kakelsättning, allt ommålat.

Varmt välkommen till denna sagolika sjötomt på Väddös utsida!

Hakens Väg 73 - Väddö - Sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram