Norrtälje - Svartlöga | Sjönära
Havet lockar

Havet lockar

Sommardag

Sommardag

Altan under tak

Altan under tak

Huset

Huset

Flygbild från vattnet

Flygbild från vattnet

Udden

Udden

Strandlinjen

Strandlinjen

Bryggan

Bryggan

Från bryggan mot sydväst

Från bryggan mot sydväst

Bryggan

Bryggan

Klippö intill bryggan

Klippö intill bryggan

Plana ytor intill huset

Plana ytor intill huset

Mot nordväst

Mot nordväst

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Utsikt åt väster

Utsikt åt väster

Stora huset

Stora huset

Altan med utsikt

Altan med utsikt

Från huset

Från huset

Allrum

Allrum

Utsikt från allrum

Utsikt från allrum

Matplats och öppen spis

Matplats och öppen spis

Matplats

Matplats

Nära vattnet

Nära vattnet

Detalj

Detalj

Köket

Köket

Vedspis

Vedspis

Hall mot sovrummen

Hall mot sovrummen

Stora sovrummet

Stora sovrummet

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Tvättrum

Tvättrum

Planlösning

Planlösning

Sjökort

Sjökort

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Torrdass

Torrdass

Skiftet i byn

Skiftet i byn

Stilla sommardag

Stilla sommardag

Solnedgång

Solnedgång

Svartlöga By

Svartlöga By

Norrtälje – Svartlöga

5 500 000 kr

Norrtälje – Svartlöga

Storslagen udde på Svartlögas norra kust om drygt 5 ha med andel i fiskevatten. Lång strandlinje med klippor mot solnedgången, ljust hus samt gästhus.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Rågskäret 12 - Svartlöga
0 min
Nås med båt
65 m2 + 20 m2
50264 m2
Visning 28 / 4 lördag 15:00
Ring för plats i båt från Bromskär/Blidö

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1963

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Vatten och avlopp

Grävd brunn, handpump, enskilt avlopp, enkelt.

Uppvärmning

Eldstäder, gasol

Typkod

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 275 000 kr (fastställt avs år 2017)

Uppvärmingskostnad

400 kr/år

Sotningsavgift

350 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 000 kr/år

Renhållningsavgift

5 500 kr/år

Försäkringskostnader

1 400 kr/år

Total driftkostnad

9 450 kr/år

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 600 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Svartlöga FS:18, Norrtälje Svartlöga FS:19, Norrtälje Svartlöga FS:23, Norrtälje Svartlöga GA:1, Norrtälje Svartlöga S:1, Norrtälje Svartlöga S:2, Norrtälje Svartlöga S:3, Norrtälje Svartlöga S:4.rnSkattetal: Mantal. 1/36.rnrnLedningsrätt Tele

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Svartlöga ligger i Stockholms yttre skärgård strax sydost om Blidö. På dess norra kust med utsikt i mer än 180 grader ligger denna fastighet på en udde. Här har väder och vind format den otroligt vackra naturen med släta klippor intill det klara vattnet. Ostördhet och lugn är två av fastighetens egenskaper. Tillgängligheten är god även utan egen båt då passbåt trafikerar ön dagligen under sommaren och med helgtrafik under vår och höst.

Udden har vackra, låglänta klippor vid vattnet och uppgår till drygt 5 ha, detta omfattar även ett mindre obebyggt skift i Svartlöga by. Till fastigheten hör dessutom fiskerätt via andel i fiskesamfälligheter. Udden är synnerligen storslagen och grannar kan man skymta endast åt ett håll. Den långa strandlinjen erbjuder platser för sol och bad med olika karaktär att nyttja efter solens vandring. Västerut ligger en fin badvik där man gärna spenderar eftermiddagarna med sol och bad. Då fastigheten är taxerad som jordbruksfastighet behöver man ansöka om förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen.

Vid stranden med klippor intill ligger bryggan. Här är djupet bra för motorbåtar och det blir snabbt djupare utanför. Ungefär hundra meter upp kommer man till tomtplatsen med mer gräsytor kring huset som ligger med utsikt men ändå skyddat då man behållit en del växlighet som skydd mot vinden. Huset uppgår till ca 65 m² och har ett ljust yttre och inre. En altan i söderläge med utsikt åt väster leder oss in i hallen. Denna ligger öppen mot allrummet som ligger mot vattnet med öppen spis och plats för samvaro. Köket är öppet mot allrummet och matplats finns. Köket ligger mot sjösidan och utöver gasolspis finns även en vedspis. I huset finns tre sovrum samt ett tvättrum i den östra delen. Det största av sovrummen ligger mot sjösidan och i de två andra finns platsbyggda våningssängar. För att kunna ladda telefon, titta på tv och för belysning finns solceller kopplade till batterier. De dagar man inte vill elda finns även en kamin som går på diesel och är centralt placerad i huset och värmer bra.

Ett stycke bortom det stora huset ligger gästhuset som kan inrymma en mindre familj och i detta hus finns även ett torrdass.

Vattnet fås från egen brunn endast tio meter från huset med utomordentlig kvalitet.

Svartlöga är en sommaridyll med gemensamt midsommarfirande till levande musik och i byn finns en trevlig sammanhållning vilken ofta leder till diverse temakvällar bland annat populära grillaftnar och kräftskivor.

Fina vägar finns på ön för promenader och joggingturer och avsaknaden av el på ön ger en känsla av oberoende och lugn. Idag finns både solpanel kopplad till batterier och elverk som förser fastigheten med den el man behöver och vill man utöka kapaciteten finns idag många miljövänliga lösningar. Ångbåtsbryggan trafikeras av passbåt från Furusund från tidig vår till sen höst och med dagliga turer till Stockholm under sommaren. För att fylla på förråden kan man ta en tur antingen till Rödlöga eller Furusund fram och tillbaka varje dag på sommaren. Till huset från bryggan tar det cirka 15 minuter.

Svartlöga ligger på randen till havet som en av de första öarna med ytterskärgårdens karakteristiska natur och lugn och med båten är det nära till mycket. Det är lika långt till Röder som till Furusund med helt olika utbud av upplevelser.

Välkomna till denna skärgårdsoas på Svartlöga!

Rågskäret 12 - Svartlöga
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram