Norrtälje - Singö - Cecilias holme | Sjönära Fastigheter
Flygbild från väster

Flygbild från väster

Flygbild från nordost

Flygbild från nordost

Stranden och bryggan

Stranden och bryggan

Strand

Strand

Kvällssol

Kvällssol

Bra fiskevatten

Bra fiskevatten

Vardagsrum stora huset

Vardagsrum stora huset

Stora huset

Stora huset

Altanen

Altanen

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Tvättrum

Tvättrum

Bastu

Bastu

Dass

Dass

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Singö – Cecilias holme

4 000 000 kr

Norrtälje – Singö – Cecilias holme

Egen ö strax väster om Singö. Charmig bebyggelse och egen brygga. Underbara klippor för sol- och baddagar.
Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Ramsan 9 - Singö - Cecilias holme
0 min
Nås med båt
42 m2
1322 m2
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1963

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Vatten saknas, avlopp saknas.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 271 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

7 600 kr/år

Renhållningsavgift

2 236 kr/år

Försäkringskostnader

1 638 kr/år

Total driftkostnad

11 474 kr/år

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 850 000 kr

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna ut till vackra Singö. Här ligger en av de vackraste skärgårdarna i kombination med öppet hav mot Åland. Närmaste ort är det charmiga Grisslehamn. På Singö, vid Singö kyrka, finns affär som är ombud för Systembolag och Apotek. Affärer och restauranger finns också i Grisslehamn och här kan man handla färsk och rökt fisk nere i den charmiga fiskehamnen. Är man sugen på en utflykt så går Ålandsfärjan härifrån.

Fastigheten som utgörs av egen ö ligger på Singös västsida i närheten av ön Ramsan. Ön nås efter kort båttur från bryggplatsen på fastlandssidan vid Ellan Dalviken. Här finns även parkering för bilen. Skärgården här är den vackrast tänkbara och från Singö ser man ut till Cecilias holme. Vid ankomst till ön lägger man till vid den egna bryggan som ligger skyddat i nord-västläge. Bryggan är en rejäl stenkistebrygga som byggdes ny 2007. Intill bryggan har man en egen liten strand som tillsammans med bryggan skapar miljön för sköna bad- och båtstunder.

In bit upp från stranden ligger byggnaderna och det är charmigt så det förslår. Huvudhuset innehåller kök och ett allrum med braskamin. Husen har inte indraget vatten utan disken sköts utanför i ute-köket. Intill huvudhuset ligger tre bra sovrum i en egen sovstuga som tillsammans med huvudhuset skapar en skyddad innergård med altandäck. Ett av sovrummen är lite större och det är sammanlagt 7 sängplatser med nuvarande utformning.

Bredvid ligger bastuhuset som byggdes nytt 2008 och som även innehåller utedass och förråd. En bit nedanför bastun finns dessutom sjöboden för alla prylar som följer med ett aktivt liv på holmen. Bakom sjöboden finns en båtslip för upptagning av båtar.

Tomten utgörs av den egna ön och landarealen uppgår till 1 322 kvm och den egna vattenarealen är 8 678 kvm. Tomten är lättskött och består av vackra slipade hällar och små ängspartier.

Huset är ursprungligen byggt på 60-talet men nuvarande ägare har gjort omfattande renoveringar och idag upplevs allt som mycket välskött. Stället har givit nuvarande ägare många fina stunder men nu får någon annan ta vid.

Varmt välkomna till Cecilias holme!

Ramsan 9 - Singö - Cecilias holme
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram