Norrtälje - Norröra | Sjönära
Från ovan

Från ovan

Utsikt från tomten

Utsikt från tomten

Ungefärlig tomtsträckning

Ungefärlig tomtsträckning

Strandlinje

Strandlinje

Stranden framför

Stranden framför

Utsikt mot Svartlöga

Utsikt mot Svartlöga

En friggebod finns

En friggebod finns

Från vattnet mot udden

Från vattnet mot udden

Brygga runt udden

Brygga runt udden

Friggeboden

Friggeboden

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Strandlinjen

Strandlinjen

Utsikt

Utsikt

Havet lockar

Havet lockar

Från tomten

Från tomten

Rödlöga i horisonten

Rödlöga i horisonten

Precis vid vattnet

Precis vid vattnet

Horisontutsikt

Horisontutsikt

Båtplats vid denna brygga

Båtplats vid denna brygga

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Ångbåtsbryggan

Ångbåtsbryggan

Välkomna till Norröra!

Välkomna till Norröra!

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Norröra

2 150 000 kr

Norrtälje – Norröra

Skapa den egen skärgårdsdröm med utsikt mot havsbandet på populära Norröra. Byggrätt om 150 m² på tomt som ligger endast några steg från vattnet.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Holmenvägen 64 - Norröra
0 min
Nås med båt
3293 m2

Kommun

Norrtälje

Vatten och avlopp

Vatten saknas, avlopp saknas.

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsvärde

1 690 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 1 020 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Norröra GA:1, Norrtälje Norröra GA:2, Norrtälje Norröra GA:6

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1974-05-15)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På Norröras östra del, med utsikt mot Rödlöga och Svartlögafjärden är denna fastighet belägen. Från fastlandet når du vackra Norröra på knappt 20 minuter. Norröra är ett härligt ställe att vistas och vara på under varma sommardagar med bad, kajakpaddling, vindsurfing och fiske och vintertid med perfekt is för långfärdsskridskor ut till Norrpada med omnejd.

Från tomten har man strålande utsikt mot vattnet och i horisonten ser man mot Rödlöga, Svartlöga och havet. Mellan tomtgräns och vattnet är det endast ca 20 meter och här kan det ej byggas så utsikten kommer man att ha fortsatt. Strandremsan ägs av byalaget på ön som äger i stort sett alla stränder runt Norröra. Tomten är plan och lättbyggd och gällande detaljplan medger byggnation om totalt 150 m² samt Attefallshus och friggebod. Idag finns dock redan en friggebod på tomten om 10 m². Denna kanske kan nyttjas som sovstuga medan man planerar sitt bygge? För mer information om byggrätten och bestämmelserna se bifogad detaljplan. Strax söderut finns en brygga som man har tillsammans med fem andra och här finns båtplats som hör till fastigheten. Efter en kort promenad når man tomten. Då del av stranden framför tomten utgörs av s.k. vattenbyggnadsområde kanske egen brygga kan byggas, eller tillsammans med någon granne. Bygglov för detta söks hos Norrtälje kommun och då detaljplan gäller behöver Länsstyrelsen inte tillfrågas. En ypperlig möjlighet finns alltså att skapa en bad- och båtbrygga alldeles framför tomten.

Gällande vatten och avlopp finns olika alternativ beroende på vilken ambitionsnivå man har och vilka krav man har på bekvämlighet. Norrtälje kommun rådfrågas om detta och förordar olika lösningar.

Norröra trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. Sommartid finns café på ön som är en naturlig samlingsplats. På midsommar firas det på ängen och på kvällen med dans på bryggan.

På Norröra lever man i en vacker del av skärgården, nära både fastlandet och ytterskärgården. Till ångbåtsbrygga på ön är det ca 15 minuters promenad till fastigheten.Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch på gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl a på Lidö, Fejan och Högmarsö, där även affär finns.

För badutflyker är det bara att ta den egna båten och välja och vraka bland de fina klippöarna i närheten.

Välkomna till Norröra!

Holmenvägen 64 - Norröra
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram