Norrtälje - Klubben-Tjockö | Sjönära
Ön och huset från sydväst

Ön och huset från sydväst

Söderut från bryggan

Söderut från bryggan

Klippa mot söder

Klippa mot söder

Huset

Huset

Flygbild söderifrån

Flygbild söderifrån

Bryggan

Bryggan

Söderut mot Furusundsleden

Söderut mot Furusundsleden

Skyddad brygga

Skyddad brygga

Altan i sydväst

Altan i sydväst

Välkomna!

Välkomna!

Morgondopp från bryggan

Morgondopp från bryggan

Huset mitt på tomten

Huset mitt på tomten

Entré

Entré

Allrum med öppen spis

Allrum med öppen spis

Liten matplats

Liten matplats

Utsikt

Utsikt

Altan utanför

Altan utanför

Kök

Kök

Sovavdelning

Sovavdelning

Tvättrum

Tvättrum

Loft

Loft

Bod

Bod

Klippa mot sydväst

Klippa mot sydväst

Brunnen

Brunnen

Gräsytor invid huset

Gräsytor invid huset

Sjöbod

Sjöbod

Klippor mot morgonsolen

Klippor mot morgonsolen

Avstyckningskarta

Avstyckningskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Altan

Altan

Gammalt vykort med ön till höger

Gammalt vykort med ön till höger

Norrtälje – Klubben-Tjockö

4 750 000 kr

Norrtälje – Klubben-Tjockö

Idyllisk fastighet belägen på en ö i Söderviken på Tjockö vilken man är ensam att bebo. Strandlinje mot öster, söder och väster med klippor och stenstränder. Charmigt hus intill vattnet, sovstuga och bodar med fin utsikt mot söder.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Tjockö Stora Lövkobben 1 - Klubben-Tjockö
0 min
Nås med båt
35 m2
2735 m2
Visning 28 / 4 lördag 13:00
Ring för plats i båt från Räfsnäs

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan med loft

Byggår

1909

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Grund

Murar/Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn handpump, enskilt avlopp, enkelt.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 499 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

4 312 kr/år

Sotningsavgift

400 kr/år

Renhållningsavgift

2 236 kr/år

Försäkringskostnader

1 431 kr/år

Total driftkostnad

8 379 kr/år

Servitut

Nyttjanderätt Tele, Nyttjanderätt Tele

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Låt vattnet och båtlivet bli din utsikt från denna udde på en i övrigt obebyggd ö mitt i Södervikens inlopp till Tjockö By. Man har utsikt mot söder och Furusundsleden innan Ålands hav tar vid. Läget långt österut erbjuder ofta soliga sommardagar och här lever man med påtaglig känsla av skärgård med närhet både till fastlandet men med den riktiga ytterskärgården runt hörnet. Utanför viken öppnar skärgården upp sig mot Söderarm österut och ca åtta minuter åt andra hållet finns Räfsnäs som är områdets knutpunkt på fastlandet.

Ön, som kallas Klubben, består av denna fastighet som utgör den södra udden på ön med strand mot öster, söder och väster. Resterande del av ön är obebyggd och kommer så att förbli så har är man ostörd. Karakteristisk skärgårdsnatur med mycket berg i dagen och låglänt växtlighet råder på ön. Strandlinjen är varierad med klippor och stenstrand mot öster, låglänta klippor för sol och bad mot söder och framför huset mot väster lite brantare klippor.

Bryggan ligger med bra skydd på den östra stranden och intill landfästet finns en mindre byggnad som idag fungerar som extra sovhus men skulle enkelt kunna göras om till bastu. När man passerar detta hus breder lite plana och barnvänliga gräsytor ut sig och leder upp mot huset.

Huset är väldigt fint placerat med utsikt mot kvällssolen i väster. Huset uppgår till ca 35 m² och ett sovloft. Entrén sker in i husets kök med bra utrustning trots att vatten ej är indraget. Vatten hämtar man från brunnen intill huset. Genom köket kommer man in ett allrum med plats för soffa och mindre matplats. En öppen spis ger både värme och känsla. I vinkel utanför allrummet finns en fin altan i sydvästläge som blir den naturliga platsen för måltider soliga sommardagar. Intill finns ett sovrum samt ett mindre tvättrum. Härifrån leder en trappa upp till loftet med plats för sovande. I dag kan man sova mellan fyra och sex personer i huset, lite beroende på hur man väljer att möblera.

Intill huset finns en mindre byggnad som kan hysa ett par sovande under sommaren eller användas som förråd. På ön finns dessutom ett utedass och ett par enklare bodar. Eventuella tillbyggnader och Attefallshus eller dylikt måste ske i samråd med Norrtälje kommun.

Vattnen kring Tjockö ut mot Söderarm är välkända för sin ostördhet och det finns fantastiska möjligheter till kajakpaddling. Tjockö har egen ö-butik och egen ö-krog. Post kommer till ön. Fejan och Lidö ligger på behändigt avstånd efter kort båttur med vandrarhem och skärgårdskrog. Närmaste båtmack finner man i Gräddö där även affär finns.

Välkomna att uppleva denna idyll!

Tjockö Stora Lövkobben 1 - Klubben-Tjockö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram