Norrtälje - Gräskö - Furusund | Sjönära
Plan gräsytor mot väster

Plan gräsytor mot väster

Båtplats på brygga

Båtplats på brygga

Flygbild över fastigheten

Flygbild över fastigheten

Somriga vägar runt ön

Somriga vägar runt ön

Flygbild mot Gräsköfjärden

Flygbild mot Gräsköfjärden

Flygbild

Flygbild

Stora huset

Stora huset

Altan under tak mot väster

Altan under tak mot väster

Ytor för lek och spel

Ytor för lek och spel

Gästhuset

Gästhuset

Vardagsrum och allrum

Vardagsrum och allrum

Matplats

Matplats

Öppen spis

Öppen spis

Mot köket

Mot köket

Köket

Köket

Köksingång

Köksingång

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Toalett

Toalett

Dusch och tvättmaskin

Dusch och tvättmaskin

Planlösning

Planlösning

Badplats vid båtbryggan

Badplats vid båtbryggan

Skånebryggan

Skånebryggan

Pir som skydd

Pir som skydd

Gästhus

Gästhus

Trädäck mot söder

Trädäck mot söder

Allrum

Allrum

Liten altan

Liten altan

Allrum

Allrum

Pentry

Pentry

Sovrum

Sovrum

Toalett

Toalett

Friggebod anno 2013

Friggebod anno 2013

Byviken

Byviken

Midsommarfirande

Midsommarfirande

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Badviken

Badviken

Norrtälje – Gräskö – Furusund

2 175 000 kr

Norrtälje – Gräskö – Furusund

Fastighet i fina omgivningar nära bad- och båtplats på levande ö. Hus med bra utrymmen, gästhus med egen wc/dusch och förråd. Kommunalt VA och fiber.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Gräskö Byväg 3 - Gräskö - Furusund
4 min
Nås med båt
57 m2 + 30 m2
3102 m2
Visning 21 / 4 lördag
Ring för plats i båt från Östernäs brygga

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan med oinredd vind

Byggår

1975

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Krypgrund/plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp - LPS system.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

959 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

8 450 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

7 319 kr/år

Sotningsavgift

300 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

2 500 kr/år

Vägavg/snö

400 kr/år

Renhållningsavgift

2 236 kr/år

Försäkringskostnader

2 688 kr/år

Total driftkostnad

24 193 kr/år

Pantbrev

Totalt 11 stycken med totalsumma: 1 583 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Gräsken GA:10, Norrtälje Gräsken GA:3, Norrtälje Gräsken GA:4, Norrtälje Gräsken GA:9rnrnAvtalsservitut Avloppsledning Mm; Avtalsservitut Område Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1964-03-02) , Ändring av detaljplan (2014-06-02)

Internetanslutning

Bredband.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På Gräskö lever man i en vacker del av skärgården, nära både fastlandet och ytterskärgården. Strax norr om Gräskö går Furusundsleden innan Ålands hav tar vid. Fastigheten ligger en kort promenad från ångbåtsbryggan som angörs av täta turer, speciellt under sommaren. Lite längre bort från fastigheten finns en gemensam brygga där båtplats finns. På ön finns flera badplatser att välja mellan. Huset om ca 75 m² erbjuder möjlighet till ett bekvämt fritidsboende för en mindre familj. Vill man bygga mer kan vinden inrdeas för boende och ön omfattas av en generös detaljplan som medger total husarea om 250 m².

Huset har ett kök öppet mot vardagsrum och matplats och den öppna spisen är centralt placerad. I husets norra del finns ett större sovrum och här finns även ett förråd/groventré som skulle kunna göras om till trappa om man vill inreda vindsplanet. Mot söder ligger ytterligare ett sovrum intill hallen samt badrummet med dusch och wc samt tvättmaskin.

Tomten är plan och barnvänlig och vetter mot väster och eftermiddagssolen över ängar. Huset och gästhuset ligger i vinkel och ramar in tomten på ett bra sätt. I gästhuset kan äldre barn och gäster rå sig själva, detta hus byggdes 1990. Huset omfattar ett allrum med utgång till altan i väster med pentry, ett sovrum och toalett med dusch. Bägge dessa hus är anslutna till det kommunalt vatten och avlopp.

Från hamnen som delas med flera andra och ligger på öns norra kust går grusväg upp till fastigheten vilken nås efter ca sex minuters promenad. Hamnföreningen har en god ekonomi och här ligger båten skyddad från det mesta i form av vind och vågor. Intill bryggan finns en sandstrand. Även intill ångbåtsbryggan finns badplats och vid midsoammarängen finns ytterligare en.

Gräskö har nyligen anslutits till kommunalt vatten och avlopp vilket är fantastiskt för en skärgårdsö. I samband med detta anslöts ön även till fibernät och bredbandsanslutningen i huset ger fina möjligheter att arbeta på distans från ön.

Sommartid driver öborna café i det gamla posthuset i byn, en uppskattad samlingsplats för både stora och små. Ön är utmärkt att motionera på med fina vägar. På ön firas gemensam midsommar på midsommarängen i byn och dans på ångbåtsbryggan på kvällen. Här finns även orörda ytor i naturen för barnens upptäcksfärder och fårhagarna är ett annat populärt utflyktsmål.

Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. Just nu diskuteras om Gräskö skall klassas som så kallad kärnö vilket skulle innbära tätare trafik och även förbättrad kommunal service. På ön finns dessutom båttaxi och även ett båtvarv vilket erbjuder all form av service.
Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch i gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl. a på Lidö och Högmarsö där även affär finns vilken bekvämt nås med båten. För båtutflykter är det bara att ta den egna båten och välja och vraka bland de fina klippöarna i närheten.

Välkomna till Gräskö!

Gräskö Byväg 3 - Gräskö - Furusund
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram