Norrtälje - Gräskö-Furusund | Sjönära
Stora huset

Stora huset

Altan mot sjön

Altan mot sjön

Badplats och brygga intill

Badplats och brygga intill

Barnvänlig strand

Barnvänlig strand

Mot Lilla Gräskö och Furusundsleden

Mot Lilla Gräskö och Furusundsleden

Välkomna!

Välkomna!

Frsitående altan

Frsitående altan

Båtplats med segelbåtsdjup

Båtplats med segelbåtsdjup

Pir skyddar mot havet

Pir skyddar mot havet

Mot strand och brygga

Mot strand och brygga

Uteplats under tak

Uteplats under tak

Mot kök och vardagsrum

Mot kök och vardagsrum

Vardagsum

Vardagsum

Utsikt

Utsikt

Stor öppen spis

Stor öppen spis

Matplats och kök

Matplats och kök

Köksö ger kontakt med  gästerna

Köksö ger kontakt med gästerna

Moderna vitvaror

Moderna vitvaror

Stora sovrummet

Stora sovrummet

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Entréhall

Entréhall

Badrum

Badrum

Dusch och wc

Dusch och wc

Planlösning

Planlösning

Uteplats

Uteplats

Gästhus

Gästhus

Allrum gästhus

Allrum gästhus

Sovdel gästhus

Sovdel gästhus

Toalett gästhus

Toalett gästhus

Gästdel

Gästdel

Snickarbod/förråd

Snickarbod/förråd

Vedförråd

Vedförråd

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Båtplats för mindre snurrbåt

Båtplats för mindre snurrbåt

Fina sommarvägar runt ön

Fina sommarvägar runt ön

Midsommarängen

Midsommarängen

Byviken

Byviken

Badviken

Badviken

Bra brygga

Bra brygga

Norrtälje – Gräskö-Furusund

3 900 000 kr

Norrtälje – Gräskö-Furusund

Här har du utsikt mot vattnet och gemensam brygga. Bra hus för hela året, två gästhus, kommunalt VA och fiber. Det går dagliga turer till ön året om.

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Gräskö Norra Ängsvägen 30 - Gräskö-Furusund
0,5 min
Nås med båt
85 m2 + 35 m2
2602 m2
Visning 21 / 4 lördag
Ring för plats i båt från Östernäs brygga

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1968

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund/torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp - LPS system.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 262 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

12 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

4 000 kr/år

Sotningsavgift

300 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

2 500 kr/år

Vägavg/snö

200 kr/år

Försäkringskostnader

3 500 kr/år

Total driftkostnad

22 500 kr/år

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 700 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Gräsken GA:10, Norrtälje Gräsken GA:3, Norrtälje Gräsken GA:4, Norrtälje Gräsken GA:9rnrnAvtalsservitut Avloppsledning Mm; Avtalsservitut Brunn Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1964-03-02) , Ändring av detaljplan (2014-06-02)

Internetanslutning

Fast lina.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjöutsikt, nära båtplats och badstrand. Gediget hus och plats för många gäster i gästhus. Alla bekvämligheter som kommunalt vatten, avlopp och fiber ger. Daglig, reguljär båttrafik under hela året och endast sju minuter till fastlandet med egen båt. Plana gräsytor för lek och spel runt husen. Vacker natur på levande ö med fina promenadvägar. God sammanhållning mellan bofasta och sommargäster. Var kan man hitta det på en ö som ligger öster om Sandhamn med ytterskärgården runt hörnet? Jo, på Gräskö strax nordost om Furusund i Norrtälje skärgård.

Här finns det mesta man kan önska för ett bekvämt liv på en genuin skärgårdsö i Roslagen. Både sommar som vinter och höst som vår. Fastigheten ligger i första ledet från vattnet med utsikt åt nordväst. Den gemensamma bryggan ser man från huset och här har man sin båt. Intill bryggan finns det en barnvänlig badstrand. Det är ingen slump att ansvarig för byggnationen i området under 1960-talet valde just denna tomt som sin egen. Tomten nås snabbt från bryggan och upplevs som ogenerad från insyn från grannarna.

Huset uppfördes under 1968 men har sedan dess renoverats i omgångar och från altanen i väster kommer man in i hallen. Till vänster ligger köket som byggdes om 2006 och numera har en öppen planlösning med köksö så att man har bra kontakt med gäster under matlagningen. Alla vitvaror är av modernt snitt och vinkyl finns också. Vardagsrummet ligger öppet mot köket och har en stor murad öppen spis och stora fönsterpartier mot vattnet. Här finns även utgång till altan. Det stora sovrummet ligger intill vardagsrummet.

I husets södra del finns två sovrum av bra storlek och intill hallen finns badrummet med både dusch, wc och tvättmaskin. Strax bakom stora huset ligger ett fristående gästhus om ca 20 m² med sovrum, allrum och egen toalett. Det är skönt att kunna ha gäster men även skönt att de kan klara sig själva…

På fastigheten finns även ett hus om 15 m² som kombinerar ett extra gästrum och en bra förrådsdel/snickarbod. För att förenkla livet på ön finns här extra frysbox och kylskåp. Ytterligare förråd finns på tomten.

Altaner och uteplatser finns det gott om på tomten, både fristående och vid huset. Den med mest sol ligger framför huset och härifrån har man fin utsikt mot vattnet. Vid sjön finns även en äldre, enkel brygga där man kan angöra snurrbåt.

Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. Just nu diskuteras om Gräskö skall klassas som så kallad kärnö vilket skulle innebära tätare trafik och även förbättrad övrig service. På ön finns dessutom båttaxi och även ett båtvarv vilket erbjuder all form av service. På ön firas gemensam midsommar på midsommarängen i byn och dans på ångbåtsbryggan på kvällen. Sommartid driver öborna café i det gamla posthuset i byn, en uppskattad samlingsplats för både stora och små. Ön är utmärkt att motionera på med fina vägar.

Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch i gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl. a på Lidö och Högmarsö där även affär finns vilken bekvämt nås med båten. Numera finns även möjlighet till leverans av matvaror via Mathem. För båtutflykter med den egna båten finns det massor av fina klippöar att välja och vraka av i närheten.

I samband med försäljningen finns möjlighet att överta de flesta möbler, inventarier och maskiner, bl.a. mindre båt, kajaker och trädgårdsmaskiner.
Efter utförda besiktningar önskar säljaren friskriva sig från s.k. Dolda fel.

Välkomna till Gräskö!

Gräskö Norra Ängsvägen 30 - Gräskö-Furusund
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram