Norrtälje - Förängsudden | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Förängsudden

2 850 000 kr

Norrtälje – Förängsudden

Fridfull tomt om 2131 m² med härlig trädgård. Ett fritidshus om ca 120 m² för året runt användande. Förråd. Båtplats på gemensam brygga. Nära ytterskärgård och service.

Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Förängsudden 51 - Förängsudden
3 min
Med bilväg
120 m2
2131 m2
Visning 21 / 4 lördag
Ring för anmälan

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1977

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Betongplatta

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen brunn. 3 kammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning

Luftvärmepump till vattenburet system

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 692 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 7 stycken med totalsumma: 958 200 kr

Servitut

Nyttjanderätt Ledning

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Blidö GA:5rnrnAvtalsservitut Båtbrygga; Avtalsservitut Infiltrationsanläggning; Officialservitut Väg

Internetanslutning

Bredband.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Att njuta av solens strålar vid det kluckande vattnet är väl något alla drömmer om? Med bilfärja från fastlandet och Furusund når du ”Blidö – ön i solen”. Detta namn har enligt en sägen kommit från ordet ”blid” som kan betyda behagligt med blitt klimat eller ljus eller glänsande. Idag är Blidö ett 1,5 mil långt skärgårdsparadis som uppskattas högt både för de som vill bosätta sig permanent eller för de som vill utnyttja ön till fritidsboende.

Längs huvudvägen över vackra vyer passerar du Blidös lilla centrum, där det alltid är liv och rörelse. Här ligger skärgårdens mest välsorterade ICA.

Vägen slingrar sig vidare ner mot det lilla paradiset på Förängen.

Huset från mitten av 70-talet lämpar sig både för permanent- och fritidsboende. De ca 120 kvm är fullt utrustade för hela familjen. Hallen välkomnar oss in med goda avhägnings möjligheter. En öppen planlösning med vardagsrum med braskamin och stora fönster som ger ett härligt ljus. Dörr ut till stora altanen. Köket är en central punkt i huset och har all utrustning som behövs i ett modernt boende. Tre sovrum samt ett rymligt badrum med duschkabin samt en separat gästtoalett. Vid grov entrén finns tvättstuga. Perfekt när man kommer in från trädgården och dess sysslor. Bredband finns naturligtvis installerat.

Tomten med sina 2131 m² är lättskött och kräver inga stora insatser om man inte känner för det. För den trädgårdsintresserade finns alla möjligheter. Det finns perenna växter så grunden är lagd. En ekonomibyggnad med garage och pannrum om ca 40 m². Det finns en överlåtelsebesiktning gjord.

På ca 3 min gångavstånd, finns bad och vidsträckt utsikt över Svartlögafjärden. Här finns även ett gammalt sevitut som ger rätt att bygga brygga. Tillgång till båtplats på gemensam brygga.

Fastigheten är belägen på Blidös östra sida, dvs nära till vår fantastiska ytterskärgård med massor av badklippor och utflyktsmål. Ängsö national park , Högmarsö, Rödlöga, Norröra, Lidö krog är exempel och det finns massor att välja på.

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Blidö hamnkrog är ett populärt tillhåll. Vårdcentral finns om olyckan skulle vara framme. På sommarhalvåret finns en mängd aktiviteter för hela familjen; bio, konserter, auktioner och loppis. Kyrkan arrangerar också konserter med kända artister, många av dessa har anknytning till ön.

På gångavstånd ligger bageriet som åter har öppnat, till glädje för alla på ön. Här köper man sitt nybakade frukostbröd.

Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritids- och permanentboende.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. SL kör kontinuerligt buss hela dagen in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

En fastighet som lämpar sig för familjen, antingen som fritidsboende eller permanentboende.

Välkomna!

Förängsudden 51 - Förängsudden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram