Norrtälje - Blidö-Glyxnäs | Sjönära
Hus och tomt

Hus och tomt

Huset från sjösidan

Huset från sjösidan

Sjöstugan

Sjöstugan

Fasad öster

Fasad öster

Sjöstugan

Sjöstugan

Hall

Hall

Nedre hall

Nedre hall

Sovrum

Sovrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum mot kök

Vardagsrum mot kök

Brygga och sjöstuga

Brygga och sjöstuga

Gästhus och förråd

Gästhus och förråd

Kök

Kök

Kök

Kök

matplats

matplats

Sovrum

Sovrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Toalett och dusch bottenvåning

Toalett och dusch bottenvåning

Övre hall

Övre hall

Övre hall

Övre hall

Sovrum

Sovrum

Toalett övre plan

Toalett övre plan

Trappa till sjöbod

Trappa till sjöbod

Brygga och sjöbod

Brygga och sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Bastu i sjöbod

Bastu i sjöbod

Delägd ö med lusthus

Delägd ö med lusthus

Sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Sjöbod

Lekstuga

Lekstuga

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Blidö-Glyxnäs

7 500 000 kr

Norrtälje – Blidö-Glyxnäs

I vår vackraste skärgård ligger denna fastighet på Blidös södra kust med ett ljuvligt västerläge. Bra hus byggt 2001 på ca 140 m². Sjöbod och bastu.

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Strömsholmsvägen 3 - Blidö-Glyxnäs
0 min
Med bilväg
138 m2
6051 m2
Visning 22 / 4 söndag 14:00 - 15:00
Välkommen på visning!

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

2001

Antal rum

6, varav 5 sovrum

Grund

Murar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

Isolerglasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp för BDT.

Uppvärmning

Bergvärme

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 995 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

9 000 kr/år

Elkostnad

9 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

3 240 kr/år

Sotningsavgift

500 kr/år

Vägavg/snö

500 kr/år

Renhållningsavgift

1 872 kr/år

Försäkringskostnader

3 429 kr/år

Total driftkostnad

27 541 kr/år

Servitut

Avtalsservitut Vattentäkt

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Glyxnäs FS:16, Norrtälje Glyxnäs GA:10, Norrtälje Glyxnäs GA:9, Norrtälje Glyxnäs S:15rnrnAvtalsservitut Vattentäkt; Officialservitut Anläggning; Officialservitut Vattenledning(3 st); Officialservitut VägrnrnAvtalsservitut Brunnsanläggning

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Tomtens landyta om 6 051 m² har även eget vattenområde om 1 900 m² med fiskerätt. Fastigheten är varierad och erbjuder något för alla smaker, flata hällar, gräsytor, sandstrand, en bra brygga i vinkel och en svårslagen utsikt över Husaröleden. Här kan man vistas sommar som vinter. Få fastigheter har en så vacker strandplats som denna med bryggan med ordentligt djup intill för säker förtöjning av båten och en alldeles underbar sjöstuga.

Fastigheten är belägen i utskärgårdsmiljö vid Glyxnäs. Bilväg går hit men inte längre. Här fiskar man abborre, sik och lax, ibland kan även flundror leta sig in i det klara och friska vattnet. Havsörnen ses ofta sväva över vattnet, de trivs bäst här ute i den ostörda naturen. Den stora tomten sluttar mot vattnet och är barnvänlig.

Byggnaderna smälter in i miljön med Faluröda fasader och vita fönsterfoder. På tomten, mot sjön, ligger ett äldre gästhus om ca 15 m² med vidbyggt förråd. Här finns även en enklare redskapsbod.

Utemiljöerna på tomten och runt husen erbjuder platser för sol och bad, mat och umgänge under dagens alla delar.
Huset är ursprungligen byggt 2001 och erbjuder alla moderna bekvämligheter för bekvämt semesterboende eller året runt boende. Huset värms med bergvärme.

Entré till huset sker vid ena gaveln och här finns även en groventré. I husets bottenvåning finns två bra sovrum och det väl tilltagna badrummet med dusch och WC. Husets kök och matplats ligger centralt placerat i huset och vänt mot vattnet. Intill matplatsen och i en vinkel mot vattnet ligger det trevliga vardagsrummet med öppen spis. Köket och sällskapsdelen hänger ihop med den stora murade spisen centralt placerad. Här får man plats med både soffgrupp och matplats. Väggarna är klädda med målad råspont för att få rätta känslan.

På övre planet har man tre bra sovrum som är placerade vid gavlarna och mellan dem ett allrum/TV-rum så det är gott om plats för familj och gäster. Husets andra toalett och duschrum intill sovrummen.
Sjöboden är byggd alldeles nere vid vattenkanten och sjökänslan är total med omgivande brygga och terrass. I stugan finns ett härligt rum med pentry och intill bastun.

Sjöstugan balanserar på bergskanten vid vattnet och är sammanbyggd med det stora bryggdäcket. I sjöstugan finns ett enklare pentrykök med en underbar matplats och intill detta stugans bastu. Utanför ligger den samägda ön med ett litet lusthus.

På Blidö finns skärgårdens bästa affär som man passerar på vägen söderut mot fastigheten och på ön finns även ett par krogar intill Blidösund och även ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Blidös läge, långt österut mot havet, ger mer sol än in över fastlandet och ön kallas ju Ön i solen. För den båtintresserade har man gott om plats för båtar vid den stora bryggan som ligger i vinkel för att ge båtarna skydd mot vind och vågor. Med sin båt kommer man snabbt ut till ytterskärgården och både söder och norrut finns många trevliga platser och restauranger att besöka.

Till ön kan man åka både bil, buss och båt. Bilfärjorna går varje halvtimme från Furusund via Yxlan till Blidö. Vänner kan hälsa på med egen båten eller så åker dom Waxholmsbåten från Stockholm. Husaröleden mot mellanskärgården går strax söder om fastigheten och det är endast 25 minuter till Finnhamn och 30 minuter till Rödlöga.
Glyxnäs brygga har dagliga turer till Stockholm under sommaren med skärgårdsbåtarna Sjögull och Sjöbris.

Välkomna att uppleva denna skärgårdspärla!

Strömsholmsvägen 3 - Blidö-Glyxnäs
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram