Tranholmen - Danderyd

5 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Njut av livet på en ö nära stan

Charmigt 30-talshus på bilfria ön Tranholmen- nu med reguljärbåt året om! Härlig prunkande tomt och insynsskyddat läge med sjöglimt. Nära egen brygga och 10 min från T-bana Ropsten.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Transtigen 11 - Stocksund
1 min
Nås med båt
63 m2
Tomtarea: 1253 m2
Biarea: 26 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

TRANHOLMEN 1:12

Land:

Sverige

Kommun:

Danderyd

Stad:

Stocksund

Område:

Tranholmen

Församling:

Danderyd

Postnummer:

182 70

Tomtarea:

1253 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

26 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

63 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1934

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källare med betongplatta

Grundmur:

Betong

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Tranholmen (2006-06-21) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

5 215 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

941 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 274 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.63%

Värdeår:

1934

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

12 400 kr/år

Vatten/Avlopp:

500 kr/år

Sotning:

300 kr/år

Samfällighet:

6 000 kr/år

Renhållning:

4 172 kr/år

Försäkring:

2 411 kr/år

Driftskostnader totalt:

25 783 kr/år

Servitut:

01-IM4-34/4560 - 1: Avtalsservitut villa mm och årlig avgäld

Servitut:

fnr_010460121: Gemensamhetsanläggning Danderyd TRANHOLMEN GA:1

Servitut:

01-IM4-34/4133 - 1: Avtalsservitut villa och årlig avgäld (1934-08-15)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Tranholmen

Välkomna till härliga Tranholmen, en bilfri idyll endast några minuter från fastland och med reguljärbåt bl a till Ropsten året om. Den 1253 kvm stora tomten är härligt prunkande med insynsskyddat läge och sjöglimt. Ett underbart södervänt läge perfekt för dig som gillar att odla eller bara njuta av lugnet. I trädgården finns bl a knotiga fina äppelträd och stort hallonland, i mitten en stor plan gräsmatta. Bra läge på ön, nära till den egna bryggan som ligger invid Södra bryggan.  På tomten finns också två friggebodar med fyra bäddar i varje.

Det charmiga 30-talshuset har originaldresignen kvar från 30-talet. Huset har varit i samma familjs ägo i generationer. Man kan lätt byggas om eller till, detaljplanen medger tex huvudbyggnad om 180 kvm, se mer info nedan. Entré via glasad veranda till hall med hängare. Till vänster WC. Rymligt sällskapsrum med murad öppen spis och trägolv. Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng samt garderober längs hela väggen. Kök med arbetsdel och liten matplats. Skafferi samt dörr till källartrappan. Källaren nås även utifrån. I köket finns kyl/frys, diskmaskin, spis samt vedspis. Utgång från köket till tomten på husets gavel och uteplats med morgonsol. Från köket når man lilla sovrummet via inre hall. I lilla sovrummet finns en platsbygd garderob.

Källare med förvaring/snickarbod samt fräscht inredd bastu med relax, dusch och wc och tvättmaskin. Bastun och duschen bygdes 2005. På Tranholmen har man kommunalt vatten och avlopp med egen LPS-pump. Pumpen byttes 2018.

Båtplats på fastland finns att hyra i framföralt Stocksund där också en stor parkering för boende finns (200 kr per månad) På vintern läggs en gångbro ut över sundet från ön till Svanholmsparken i Stocksund. Det finns även båtplatser i Ropsten samt i Lilla skuggan. En båtpool med roddbåtar går att köpa in sig i för någon tusenlapp, då ror man över sundet till Stocksund där det är som smalast, ca 100 m. Mycket praktiskt för t ex ungdomarna.

På Tranholmen finns förskola som just nu är belägen i Grottviken på en pråm. För de större barnen går skolbåt från södra badstranden till Stocksund. Mitt på ön finns den charmiga gamla logen som går att hyra. Här finns glassförsäljning på sommaren och olika event som pubkvällar, band som spelar, filmkvällar mm. På midsommar träffas alla på midsommarängen för traditionellt firande. På ön finns även lekplats, fotbollsplan samt en helt ny gemensam tennisplan som bokas för spel. Vill man bada går det bra från någon av öns gemensamma bryggor. Det finns två sandstränder, dels vid Grottviken och dels Södra badstranden.

För den som behöver mer utrymme medger detaljplanen att man bygger huvudbyggnad om max 180 kvm samt gästhus/komplementbyggnad om 15 kvm se detaljer i pdf-filen. Med dagens byggregler finns även möjlighet att bygga ut huvudbyggnaden utan bygglov (men med bygganmälan) 15 kvm samt takkupor. Även ett sk Attefallshus, komplementbyggnad om max 25 kvm (förslag om utökning till 30 kvm).

Från januari 2020 kommer reguljärbåten att trafikera ön året om, till Ropsten och även turer hela vägen till Nybroviken. I normaltrafik är det tänkt att båten kommer att gå ca 1 gång i timmen från 06:00 till 23:00 och då är det SL-kort och taxa som gäller. 

På fredagar öppnar David upp sitt hem som restaurang, davidathome.se. Med båten når du förutom stan många trevliga platser intill vattnet, tex Norra djurgårdsstaden via Husarviken, flera restauranger direkt invid bryggan, Dalenum på Lidingö, område under uppbyggnad med flera bra restauranger och annat.

På ön finns bra transportservice, tranholmenservice.se, för den som flyttar eller har annat material som behöver köras ut på ön. Dessutom finns det varje vecka för en rimlig peng möjlighet att beställa sina matvaror på nätet via Coop och få dem hemkörda till dörren, något som uppskattas av många boende på ön.

 Välkomna på visning!

 

 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Transtigen 11 - Stocksund
Stockgolm