Ornö - Björkösund (Arrende) - Haninge

850 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Närhet till badstrand och båtplats(Arrende)

Koppla bort stress och måsten och njut av närhet till badstrand och båtplats med skogen alldeles intill – här finns utrymme för ro och eftertanke. Stugorna har sex bäddar fördelade på tre sovrum.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Björkösund - Torsnäs Tomt nr. 34(Arrende) - Ornö
1 min
Nås med båt
45 m2
Biarea: 20 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Arrende

Fastighetsbeteckning:

Torsnäs

Land:

Sverige

Kommun:

Haninge

Stad:

Ornö

Område:

Ornö - Björkösund (Arrende)

Postnummer:

130 55

Boarea:

45 Kvm

Biarea:

20 Kvm

Rum:

2 rum, varav 1 sovrum.

Varav sovrum:

1

Byggnadstyp:

1-plan

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundmur:

Plintar

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, Braskamin

Vatten och avlopp:

BDT-avlopp Borrad brunn

Skattesats:

31.76%

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

7 262 kr

El:

8 000 kr/år

Sotning:

350 kr/år

Samfällighet:

350 kr/år

Renhållning:

1 400 kr/år

Försäkring:

2 879 kr/år

Övrigt:

2 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

15 479 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ornö Björkösund når man enkelt och snabbt med egen båt eller med Waxholmsbolaget från Dalarö på ca 40 minuter. Husen ligger i ostört och öppet läge med fri utsikt mot områdets bästa sandstrand och den vida Varsnärsfjärden. Tomten har mjuka gräsytor och skyddande skog mot norr. I närområdet finns kuperad skog för promenader, fina vikar och badklippor. Egen brygga finns inom gångavstånd.

Huvudbyggnad med härlig sjökontakt.
I den trevligt belägna huvudbyggnaden byggd 1940, om ca 45 kvm har du härlig utsikt över viken, stranden och fritidsbåtar som passerar.

Huvudbyggnaden består av ett sovrum, kök med bra arbetsytor och ett allrum med både plats för soffgrupp som middagsbord samt en braskamin som värmer på vintern. Från allrummet når man ut till altan i söderläge där man blickar ut över viken och sandstranden - perfekt för midsommarbordet.

På tomten finns ett gästhus byggt 1955 samt tillbyggt 1994 om ca 20 kvm med pentry i allrummet samt ett sovrum. Bastu och dusch finns i separat byggnad, samt en stor förrådsbyggnad med utedass, verkstad, vedbod och gott om förvaringsutrymme. Totalt fyra byggnader på tomten.

Tomten är ett arrende, och arrendeavgiften är 22 800 kr per år.

Njut av sommarlivet på vackra Ornö.
Från huset är det 75 meter till en fantastisk långgrund badstrand, och tvärs över viken kan du köpa dagsfärsk fisk av den lokala fiskaren. Du kan också ta en fika eller äta lunch på Gittans Strandcafé i Kyrkviken på Ornö, besöka Krogen på Ornö eller lära dig mer om öns historia på Ornö Museum. Vid båtvarvet finns café och sommarbutik med det nödvändigaste.

Naturreservat med orörda skogar.
Ornö är den största ön i Stockholm södra skärgård och ingår i Ornö socken i Haninge kommun. En stor del av ön är naturreservat och det finns mycket fina orörda skogar för upptäcktsfärder, springturer och långpromenader. Ornö är ca 15 km lång och 3-4 km bred.

Från Ornö når du snabbt ut i övriga skärgården. Utö med Värdshus och folkliv kan locka en ljummen sommarkväll. Utforska vikar och närliggande öar med kajak eller ta båten till fina öar som Sadelöga och Borgen i ytterskärgården.

Välkommen att upptäcka ett sommarparadis på vackra Ornö!

Björkösund - Torsnäs Tomt nr. 34(Arrende) - Ornö
Stockgolm