Bergshamra - Norrtälje

2 850 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Nära sjö i lugna omgivningar

Fin hörntomt i soligt läge i ett etablerat område 60 minuter från Stockholm och 20 minuter från Norrtälje. Intill finns fin badsjö där även båtplats finns och en bit bort en brygga där man kan ha sin båt och med denna komma ut i skärgården. Ljust och smakfullt hus med alla bekvämligheter att nyttja hela året. Stor altan och separat hus med bastu, relax och uterum samt gäststuga.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Söderskogen 31 - Bergshamra
2 min
Med bilväg
106 m2
Tomtarea: 2109 m2
Biarea: 20 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

ISSJÖ 3:69

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Bergshamra

Område:

Bergshamra

Församling:

Länna

Postnummer:

761 11

Tomtarea:

2109 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

106 Kvm (enligt säljaren)

Biarea:

20 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1968 (2008 om- och tillbyggt)

Fasad:

Trä

Tak:

Falsat plåttak

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund/platta på mark

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas och 3-glas

Eldstad:

Öppen spis

Ventilation:

Mekanisk m. värmeåtervinning och kyla

Uppvärmning:

Bergvärme, golvburen

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Gemensamt sommarvatten. Enskilt avlopp för wc.

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Issjö 2:6 mfl (1965-09-17) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 596 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 140 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

456 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1987

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

15 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 500 kr/år

Samfällighet:

3 000 kr/år

Renhållning:

1 500 kr/år

Försäkring:

6 960 kr/år

Driftskostnader totalt:

27 960 kr/år

Servitut:

fnr_010021705: Gemensamhetsanläggning Norrtälje ISSJÖ GA:1

Servitut:

fnr_010473849: Gemensamhetsanläggning Norrtälje ISSJÖ GA:9

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Den plana tomten ligger i ett fint hörnläge med fri sol från söder och väster mot tomten och huset. Huset ligger i ett etablerat område där allt fler valt att bosätta sig året om. En omfattande ombyggnad gjordes 2008 till nuvarande utformning med alla bekvämligheter för ett liv hela året. Det går utmärkt att pendla både till Stockholm och Norrtälje, i Bergshamra en bit bort finns närmaste busshållplats. 

Huset uppgår till 82 m² i nedre planet och har stora, ljusa ytor för samvaro mot väster där kök och matplats ligger öppet mot vardagsrummet. En öppen spis i den del som är husets ursprungliga del bidrar till ljus och värme. Invid hallen finns husets badrum med dusch och toalett och intill detta ett sovrum. Vardagsrummet ligger i den del som byggdes till 2008 och härifrån kommer man via skjutdörrar ut till altanen som leder längs husets västra och södra fasad. I denna del är det fin takhöjd med öppet till nock och ovan trappan finns ett loft för barnens tv-hörna eller som arbetsplats. På ovanvåningen finns också två sovrum som skulle kunna öppnas upp till ett större om man så önskar. Huset har vattenburen golvvärme via bergvärmepump och för komfort finns möjlighet att på sommaren kyla huset. Hela huset är genomgående renoverat i samband med tillbyggnaden och med ny el med smart styrning, falsat plåttak och nya fönster erbjuds ett bekvämt boende utan behov av renovering under lång tid framöver. På fastigheten finns en egen brunn som funkar hela året utöver gemensamt sommarvatten.

På tomten finns ett separat hus med uterum med öppen spis och i samma byggnad finns en relaxavdelning med ångbastu, dusch och wc. Då en mindre gäststuga finns på tomten är detta ett bra komplement för gäster som övernattar. Leksuga finns för barnen och för att kunna ta hand om sin tomt finns ett system i området där man har sjövatten för bevattning. På tomten finns vidare ett enklare garage.

Området

En kort promenad tar dig ner till vattnet och en fin badplats i lugn insjö. Nära den barnvänliga badstranden finns även båtplats för en mindre båt för fisketurer eller annat på vackra Länna Kyrksjö som är större än man kan tro. Cirka fyra kilometer bort nås även bryggan som erbjuder plats för en större båt som kan ta dig ut i skärgården. Under den bro man ska passera är seglingshöjden ca 2,5 meter. Här finns en nybyggd brygga och för denna betalar man 800 kr/år till markägaren. Varför inte ta båten ut och besöka klassiska Ängsö nationalpark eller spinnfiska i de erkänt fina vattnen i denna del av skärgården? Följ utloppet under Vettershaga bro så är skärgården närmare än du tror. En lite längre tur norröver tar dig förbi Yxlan och upp till Furusund som sjuder av liv under sommarmånaderna. Med bil når du Bergshamra under 10 min, här finns skola, mataffär och vårdcentral. Vill man ha ett större utbud så ligger Norrtälje på ett bekvämt avstånd, ca 20 km/ 25 min. Till Stockholm tar det ca 60 minuter om man tar vägen via Åkersberga.

Söderskogen 31 - Bergshamra
Stockgolm