Norröra-Blidö - Norrtälje

4 925 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Mot solnedgången på Norröra

På Norröras nordvästra del, med utsikt mot Blidö och Furusundsleden i väster är dessa två fastigheter belägna. På den främre tomten ligger husen och vid behov finns möjligheter att bygga mer på den bakre tomten. Från fastlandet når du vackra Norröra på ca 15 minuter och till ön går dagliga turer till fastlandet året om. Framför fastigheterna finns bryggan som ägs av dessa fastigheter på det s.k. Byalagets mark där man kan angöra sina och gästers båtar.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Västernäsörnsvägen 53 - Blidö
0 min
Nås med båt
90 m2
Tomtarea: 2856 m2
Tomtarea: 2770 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

NORRÖRA 1:26 & NORRÖRA 1:76

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Norröra-Blidö

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

2856 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

90 Kvm (enligt säljaren)

Tomtarea:

2770 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum, varav 4 sovrum.

Varav sovrum:

4

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1973

Fasad:

Liggande träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el, braskamin, luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Avlopp saknas.

Huvudsakligt väderstreck:

V

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Norröra 6:1 m.fl. (1974-05-15) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

3 143 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

922 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 221 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringsvärde, kommentar:

Taxeringsvärde Norröra 1:76, 1 694 000 kr

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1973

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

12 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 500 kr/år

Sotning:

200 kr/år

Samfällighet:

2 600 kr/år

Renhållning:

2 800 kr/år

Försäkring:

3 352 kr/år

Driftskostnader totalt:

22 452 kr/år

Servitut:

fnr_010438479: Gemensamhetsanläggning Norrtälje NORRÖRA GA:2

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Från bryggan kommer man efter ca 20 meter upp till den bebyggda fastigheten Norröra 1:26. Den barnvänliga tomten med plana gräsytor leder oss upp till det stora huset, byggt 1978, med en fin vy mot vattnet i väster. Granne finns endast norrut. Huset uppgår till ca 90 m², och har genom åren både renoverats och byggts till, bl.a. 2009 då allrummet byggdes om, 2015 då duschrum och toalett renoverades. Mot väster och gräsmattan finns en altan mot kvällssolen. Den låglänta strandlinjen är barnvänlig och den mjuka sandbottnen passar både stora och små.

Från entrén kommer man in i en hall och till vänster ligger allrummet med både kök och matplats med en härlig känsla av rymd i och med tak öppet till nock. Köket har alla bekvämligheter och diskmaskin. Från allrummet kommer man ut till altan mot vattnet och i detta rum finns en braskamin. Från hallen går en gång som leder till fyra stycken sovrum varav det största har dörr mot sjön och altanen. Intill finns även duschrummet och toalett, renoverat 2015 med en Cinderellatoalett. Här finns även tvättmaskin för att kunna njuta långa perioder på ön.

Några steg från huvudhuset ligger det fristående gästhuset om ca 30 m² med större förråd/garage i bakkant. Detta hus har idag ett extra rum som skulle kunna vara sovrum och gästdel med två sovrum och ett allrum. Mot vattnet under tak finns en större altan. På vägen från bryggan finns en bastu, precis på tomtgräns och bakom stora huset ligger ett större förråd.

Den obebyggda tomten Norröra 1:76 uppgår till 2 770 m² och har ett taxeringsvärde om 1 694 000 kronor och kan lätt bebyggas i och med den fastlagda detaljplanen. På Norröra gäller detaljplan vilket innebär att varje fastighet kan bebyggas med sammanlagt 150 m² per fastighet, så det är väl tilltaget om någon önskar att bygga på denna. För med info se bilagd detaljplan.

Bryggan disponeras idag endast av dessa två fastigheter. Djupet medger inte att segelbåtar kan lägga till och i och med att det är sandbotten kan man behöva muddra.

Norröra

Norröra är ett härligt ställe att vistas och vara på under varma sommardagar med bad, kajakpaddling, vindsurfing och fiske. Dagens Norröra har utmärkta kommunikationer från Furusund eller Östernäs på Rådmansö dagligen året om. Under sommaren kan man även åka Waxholmsbåt hela vägen från stan. Från ångbåtsbryggan till fastigheten är det ca 15 minuters promenad. Vill man åka egen båt till ön kan man söka plats i Furusund eller på Rådmansö.

Sommartid lever ön upp, NIK (Norröra Idrott och Kultur) anordnar en mängd aktiviteter såsom seglar- och fotbollsskola. Se www.norrora.se för mer info. Många sommargäster anländer och i samband med midsommarfirandet anordnas en traditionsenlig jazzkonsert. Mycket festligt och uppskattat.

Här finns även många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra rörde sig kring. Snickargården är ett populärt utflyktsmål. 

Utanför Norröra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. Furusund ligger ett kort stycke västerut och här finns närmaste båtmack. Skärgårdens bästa livsmedelsaffär finns på Blidö och på Rödlöga finns sommaraffär och café. Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, bl. a på Furusund, Lidö och Högmarsö.

Varmt välkomna till Norröra!

Västernäsörnsvägen 53 - Blidö
Stockgolm