Modernt hus med sjöutsikt

Modernt hus med högt fritt läge och sjöutsikt. Inomhus präglas miljön av nivåskillnader, öppenhet och ljus. Tornrummet med utsikt åt alla håll ger huset en speciell karaktär och stora fönster gör att ljuset flödar in i varje rum. Många altaner i olika väderstreck. Lättskött naturtomt. Lantligt område med hästhagar och ängar.

Tornrum
Verandor och altaner runt om hela huset
Alla bilder

Rindö - Vaxholm

Pris/bud
9 400 000 kr
Lantlig miljö nära vatten

Det är bara en kort promenad ner till bryggan där det kan finnas möjlighet att få båtplats. Runt omkring finns ängar, hästhagar och fina promenadstigar. Här kan man njuta av lugnet och skärgårdslivet. Huset passar bra både som permanentboende och som weekendställe.

Funktion och känsla

Ett spännande hus som präglas av nytänkande och fina detaljer. De stora fönstren, etagelösningarna och smarta genomtänkta detaljer gör det till ett perfekt hus för familjen som uppskattar den sjönära och lantliga livsstilen. 

Huset är anpassat efter naturen och är byggt i fyra halvplan och ett tornrum. Från alla rum är det utgång till altaner och balkonger i alla väderstreck vilket gör utemiljön till en del av inredningen. 

Högst upp är ett tornrum med fönster i alla väderstreck och fin sjöutsikt. Tornrummet ger huset en skärgårdskänsla.
Under tornrummet finns kök och vardagsrum med ljus öppen planlösning. Här finns gott om utrymme för umgänge och stora fönster i tre väderstreck gör hela våningsplanet ljust. Mellan kök och vardagsrum är en halvvägg som ger en trivsam avgränsning utan att ta bort den öppna känslan. En halvtrappa ner är ett allrum och ett sovrum. 
Ytterligare en halvtrappa ner finns master bedroom med walk in closet och eget duschrum. Ytterligare en halvtrappa ner är två sovrum med egna terrasser utanför. Här finns också ett duschrum. Vid entrén är en ljus och välkomnande hall med plats för både möbler och smart förvaring. Tvättstugan är både stor, ljus och trivsam. Även i tvättstugan är det sjöutsikt, Huset färdigställdes invändigt 2020 - 2021. Allt inrett i smakfull och ljus stil. 

Uteplatser och altaner
Här finns altaner i alla väderstreck med utgång från samtliga rum. Det är lätt att ta sig mellan altanerna. Det gör det enkelt att njuta av utomhuslivet. Utanför vardagsrummet är en rymlig kvällssolsaltan med fin sjöutsikt. 
Tomten är mestadels naturtomt med gräsmatta närmast huset. I slänten mot västra sidan är en fin ekbacke. Tomten har iordningställts under vintern/våren 2022. Man tar sig lätt ner till nedre delen av tomten med en helt nygjord trappa. Där är det naturtomt med ekdunge.

Vaxholm och Rindö

Att bo på Rindö har många fördelar, närheten till stadskärnan i Vaxholm med allt utbud i kombination med öns fridfulla tillvaro och många strövområden. Kommunikationerna till Stockholm är bra - till Rindö kommer man enkelt med bil via bilfärjorna över Oxdjupet och vägen över Gustavsberg eller förbi Kastellet via Vaxholm. Bussar trafikerar Rindö till och från färjorna. Eftersom så många bor året runt på Rindö avgår bilfärjorna tätt efter varandra. Sedan hösten 2020 trafikerar pendelbåtlinjen 83 och 83x, där SL-kort gäller, sträckan Rindö Smedja via Vaxholm och in till Strömkajen. Båtturen tar 60-75 min. 
På ön finns affär, restauranger, ostmakeri, skola och förskola, gym, utegym och motionsspår. Vid Rindö hamn finns skärgårdskrogen Batteriet som serverar både lunch och middag med en magisk utsikt över Oxdjupet. Krogen Syrran och jag är också ett populärt ställe. 

I hamnområdet finns även bryggeri och ostmakeri. Mitt på ön finns en lanthandel samt Restaurangen Murres Bar och Kök. Vid färjeläget finns även Restaurang Kajkanten med bland annat vedugnspizza. 
Rindö har cirka 1 300 invånare och en blandad bebyggelse bestående av villor, bostadsrätter och fritidshus.
 
I Vaxholm finns krogliv, gallerier, caféer, bio, vårdcentral, apotek, systembolag och all tänkbar service. 

Närheten till stan möjliggör den bästa av kombinationer att bekvämt pendla mellan arbete och den sjönära boendemiljön. Välkommen till ett fint hus med lantligt läge på Rindö! 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rindöbacken 9 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00