Modernt året runt fritidsboende på solig härlig tomt . Egen brygga på promenadavstånd.

Nybyggt boende med året runt standard på plan soldränkt tomt om 2 367 m². Gångavstånd till egen brygga med segelbåtsdjup och Waxholmsbåtsbrygga.

Alla bilder

Yxlan/Vagnsunda - Norrtälje

Pris/bud
4 495 000 kr

 Längs vackra slingrande vägar längst ner på Yxlan når du Vagnsunda, detta lilla lugna paradis med ytterskärgården som granne. Vagnsunda, ut mot Husaröleden och Svartlögafjärden och på insidan Furusundsleden, ger naturälskaren oändliga möjligheter under årets alla delar. På sommaren kan man ta den egna båten ut i skärgården, ner genom Husaröleden eller upp genom Blidösund, för att väl hemma lägga till båten vid den egna bryggan.

Vagnsunda omgärdas av vatten från fyra väderstreck och här finner du barnvänliga sandstränder, skyddade klippbad och det ordnas många aktiviteter som drar folk hit vida ifrån som midsommarfirande, majbrasa, kräftkalas, kapproddtävlingar för den som önskar.

I kringliggande skärgård finns många sjökrogar, affärer och caféer att välja på inom en halvtimmes båtresa. På vintern, då isarna lägger sig, kan skridskor ta dig långt ut i havsbandet. Under vår och höst finns många ostörda stränder att upptäcka och skogar att plocka svamp i.

Yxlan är en levande ö fylld med historia och ett centralt läge i Stockholm skärgård. Snabba förbindelser via bil (bilfärja) egen båt eller Vaxholmsbåt och SL-buss som stannar en kort promenad från huset.

Solig tomt i sydvästläge

Den soldränkta tomten om 2 367 m² är plan och lättskött. På den gräsmattan kan barnen leka och busa i all oändlighet. För den trädgårdsintresserade så finns det stora möjligheter till att skapa sitt trädgårdseldorado. Med skogen som granne görs detta till en ostörd oas. Den egna bryggan som ligger ett par hundra meter från huset har segelbåtsdjup och ett rejält bryggdäck för hela familjen. Här tar ni morgondoppet till den stigande morgonsolen över fjärden.

Vinterbonat fritidshus eller för året runt boende

Huset om ca 75 m² samt ett sovloft om ca 20 m² lämpar sig väl för ett lyxigt fritidshus eller året runt boende för den som så önskar. Full standard med god komfort med moderna materialval. Huset byggdes under hösten 2016. Modernt, charmigt hus med hög standard i öppen planlösning och högt i tak.

Hallen med sina goda avhängningsmöjligheter välkomnar oss in. Det första som slår oss är den höga takhöjden, ca halva huset har öppet upp i nock vilket ger ett härligt ljus och rymd. Stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och skapar en skön känsla. Öppen planlösning med sällskapsdel och kök ligger i tiden och detta är uppskattat. Den modernt designade braskaminen sprider sin värme och gemyt kyliga dagar. På entréplan finns ett väl tilltaget kök med all utrustning som behövs för stora middagar, två väl tilltagna sovrum samt ett helkaklat badrum med platsbyggd duschhörna, golvvärme och tvättmaskin. Sällskapsdelen med sin höga takhöjd kommer bli husets hjärta och här kommer livet till att levas. En trapp leder upp till sovloftet med full ståhöjd där barnen kommer till att finna sitt eget paradis eller för gästerna att ha som sitt lilla kryp in. Från sällskapsdelen har du fri access till trädgård och det stora soldäcket som sträcker sig längs hela huset. Här är du ostörd och kan duka upp för grillning och relax med sol från morgon till kväll.

Egen brygga på servitut

Bara 2 min gångväg från fastigheten på Yxlans utsida så finner du din egna brygga med stort altandäck där båten ligger tryggt förtöjd. Bryggan (stenkista) ligger på ett servitut så det följer fastigheten så den blir bara din privata.

Vagnsunda – skärgårdsbyn vid vägens slut

Vagnsunda omgärdas av vatten från fyra håll, öster, väster samt två vikar som sträcker sig in i själva byn med segelbåtsdjup helt skyddad från hårda vindar. Här finner du en unik och levande byggd med ett 50-tal fastboende, och med många fler under sommartid. I skärgården runt omkring finns mycket att se och göra de dagar man vill åka på utflykt med den egna båten. På Blidö finns en sjökrog och ICA-butik åretrunt och i Furusund finns både värdshus och gästhamn med servering och ytterligare en bit bort finns ett flertal prisbelönta krogar. Söderut finns många vattenhål längs med och intill Husaröleden. Badkobbar finns i överflöd i hela Svartlögafjärden.

Och inte långt från Yxlan finner du Astrid Lindgrens Saltkråkan (Norröra) och Siaröfortet med aktiviteter för hela familjen. Vaxholmsbåt under stora delar av året endast ett par minuter från fastigheten.

 Golfa, fiska, njut av skog och mark i den underbara Skärgården!

Hur tar vi oss hit:

Kör E18 från Stockholm mot Norrtälje. Före infarten till Norrtälje håll höger mot väg 276, kustvägen mot Åkersberga, och följ den vägen i ca 10 km till Penningby. Ta vänster mot Furusund och färjeläget. Åk över till Yxlan. Tag höger mot Vagnsunda och kör söderut till vägen slutar i en rundkörning/vändplats. Kör förbi skylten ”Ej behörig trafik” och följ vägen. Vaxholmsbåten går helgerna på vår och höst samt flera gånger dagligen under sommaren. Med bara 1,5 timmes bilväg från Stockholms norra tullar lämpar det sig även för helgpendlande för den som vill förlänga semestern ytterligare. Året runt går det SL buss till Vagnsunda.

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Vagnsunda byväg 44 - Yxlan
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00