Med utsikt mot vatten och brygga

I charmiga Långvik ligger detta klassiska fritidsboende om ca 45 m² samt 15 m ² gäststuga. Plan soldränkt tomt om 757 m². För familjen som önskar något lättskött.

Alla bilder

Långvik/Möja - Värmdö

Pris/bud
3 975 000 kr

Efter en trivsam båtfärd, med egen båt eller reguljär trafik från Stockholm eller Sollenkroka brygga, genom vacker pittoresk skärgård möter Möja i yttre delen av mellanskärgården. Möja delas upp i Stora Möja och Södermöja. Möja är ett skärgårdsparadis med anor och stor tillgänglighet till fastlandet.

Fastigheten ligger härligt i pittoreska Långviks by med utsikt över den inre gästhamnen i Långvik. Underbart läge för den som önskar ett lättskött fritidsboende nära bekvämligheter såsom affär och kommunikationer. Ett par minuter från fastigheten ligger både Coop, sandstrand och Waxholms ångbåtsbrygga.

Med fritt läge över äng och ner mot vatten, brygga och båtliv ligger detta ca 45 m² klassiska fritidsboende för året runt bruk. Rött med vita knutar gör att det smälter in i underbara Långvik. Huset byggdes 2002 och har under åren skötts väl och det är bara att flytta in och njuta av sommaren.

På trappan som för oss in i huset njuter man kaffet efter morgondoppet. Här kan man verkligen prata om badrocksavstånd.

På entréplan, en öppen planlösning med sällskaps del, kök och matrum i ett. Detta är husets hjärta. Två sovrum finns tillgängliga på detta plan. Ett större samt ett för barn eller gäster. Toalett med dusch naturligtvis. En trappa upp finns ett sovloft. Från husets hjärta finns en altandörr som leder ut till den stora altanen i strålande solläge. Här äter ni de flesta måltider och tillbringar mycket tid. Utsikten mot vattnet, bryggan och båtlivet är underbart. På den lättskötta tomten om 757m² finns också en gäststuga om ca 15 m². Här har gästerna sitt eget mysiga krypin.

I en pergola så njuter man middagar och grill under varma sommarkvällar. En boulebana och plan gräs - och grusyta finns tillgänglig, detta är uppskattat av barnen.

Fastigheten är ansluten till Långviks vatten och avloppsförening. Via föreningen får du ditt dricksvatten och avloppshantering med vattentoalett.

Båtplats kan man hyra via Långvik båtförening i mån av ledig plats och turordning.

Möja är en av ytterskärgårdens största öar, en charmig och levande skärgårdsö med unik natur. Nära fastigheten finns Coop, Jeppes Gästgiveri, gästhamn och Waxholms ångbåtsbrygga. I den största byn Berg på södra Möja finns matbutik och ett flertal restauranger. På Wikströms fiskrestaurang i Ramsmora äter ni traditionella fiskrätter. Möja fisk säljer havets delikatesser och har enklare servering.

Förutom naturen och lugnet på Möja finns aktiviteter för alla. Naturreservatet Möja-Björndalen på Möjas norra del är perfekt för ett rörligt friluftsliv med svamputflykter och strandnära promenader. Ön bjuder på ett omväxlande natur och ett rikt djurliv, här finns även flera insjöar. Här hittar du också flera museer som bland annat Möjas hembygdsmuseum. För den aktive finnkajaker, fyrhjuling eller vattenskoter att hyra. På ön finns förskolan Möja och Möja skola med årkurs F-9. Även vårdcentral, post- och paketservice finns på ön.

 

Dagliga båtförbindelser med Waxholmsbolaget trafikerar året runt flera hamnar på ön.


Varmt välkommen på visning!

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00