Med Saxarfjärden som granne

Högt med fantastiskt utsikt över vattnet ligger detta ca 100 m² fritidsboende. Trivsamt timmerhus från mitten av 70-talet. Lättskött tomt om 2097 m². Båtplats på stor gemensam brygga. Badrocksavstånd till härliga Sillviken.

Sillviken
Alla bilder

Fåglarö - Österåker

Pris/bud
4 975 000 kr
En underbar ö

Fåglarö är en mycket populär ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv. Ön har cirka ca 140 fastigheter och har under sommartid dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm via Vaxholm. Även under höst, vår och vinter går reguljära turer till ön, dock inte lika ofta.

När man kommer sjövägen till fastigheten Fåglarö 1:128 invid Sillviken på öns östra sida så lägger man till på den egna båtplatsen vid bryggan som delas med de 3 närmaste grannarna. Man går sedan några steg över klipporna och sen är man inne på fastigheten. Tomten om 2097 m² har en ostörd utsikt över Saxarfjärden och Ljusterö. Fåglarö är en underbar skärgårdsö mitt i hjärtat av vår inre skärgård.

Huvudhuset

Timmerhuset från mitten av 1970-talet uppgår till ca 100 m² och har under årens lopp underhållits väl och är idag ett modernt fritidsboende att nyttja året om. Det stora altandäcket välkomnar oss till huset och vidare in i hallen. En öppen planlösning med sällskaspsdel, matplats och kök möter oss. Detta är husets hjärta och här samlas man. Köket är renoverat och av hög standard, här finns allt man kan tänkas behöva för att förfina de kulinariska färdigheterna. I sällskapsdelen finns en öppen spis som sprider sin värme under kyliga dagar. Altandörrar med blyinfattat glas leder ut på altanen. Tre sovrum finns tillgängliga i huset, det finns även ett extra sovrum med ingång på gaveln på huset. Separat toalett och helkaklat duschrum. På husets framsida ligger ett stort altandäck i tre väderstreck. Här finns massor av plats för långa härliga middagar och avkoppling i solen, allt med underbar utsikt över Saxarfjärden. De ca 100 m² är väl utnyttjade och med gott om plats att nyttja året runt. Det finns en friggebod med plats för övernattande gäster. En praktisk snickarbod ligger intill.

Om Fåglarö

På Fåglarö gäller detaljplan som medger byggnation om max 150 m² boningshus samt 40 m² uthus och även Attefalls hus. Tomten är lättskött med klippor och gräsytor med plats för barnens spel och lek. Nedanför huset ligger Sillviken med bad- och bryggliv. Här njuter man av solens strålar.Havet och sjölivet är centralt på Fåglarö. Bad från varma klippor eller små sandstränder och vikar är en njutning både tidiga morgnar och för kvälldopp. Gädda och abborre fastnar på metkroken. Med kanot, segel eller motorbåt kommer man enkelt ut i Stockholms skärgård och når även den yttre skärgården men sin rika natur. 


Den lokala samfällighetsföreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende. Det traditionella midsommarfirandet är omtalat och samlar öns alla boende och många gäster. Andra uppskattade aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan och sommarjympa på ängen. Promenadvägarna runt ön uppskattas för promenader och löpturer. Sommaren 2010 ordnades för första gången "Fåglarö runt", en löpartävling som anordnas en gång per sommar, flera klasser med olika sträckor finns för deltagare i alla åldrar. På ön finns också stora allmänningar med både ängsmark och klippor. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. Från ön är det nära både till fastlandet och till Linanäs på Ljusterö där bensinmack och minilivs finns. Ett par av Skärgårdens mest uppskattade krogar ligger i Linanäs och på Grinda. Affärer och restauranger finns i Vaxholm endast 25 minuters båtfärd bort. Detta centrala läge i vår mellanskärgård har verkligen något för allas smaker. 


Denna fastighet lämpar sig för en familj som gärna vill umgås med nära och kära, men ibland vill kunna dra sig tillbaka och njuta av skärgårdens stillsamma liv. Ett skärgårdsboende för den som vill njuta och leva i nuet under ljuvliga sommardagar.

 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99
Östra vägen 37 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00