Med närhet till havet

Nybyggt hus med permanentstandard på vackra Blidö. Hus om ca 78 + 15 m² med härligt solläge och en barnvänlig, lättskött tomt om 1738 m². Området är detaljplanerat och båtplats följer med fastigheten.

Välkommen
Blidövägen 59
Matplats
Alla bilder

Blidö - Norrtälje

Pris/bud
3 800 000 kr

Skärgårdsparadiset Blidö, som kallas ”ön i solen”, nås med bilfärja från Furusund. Namnet har enligt en sägen kommit från ordet blid som kan betyda behagligt med blitt klimat eller glänsande ljus. Blidö uppskattas högt av både permanent- och fritidsboende tack vare närheten till ytterskärgård och till Stockholm.

Huset byggdes 2020 och är på 78 + 15 m² och rymmer 3 sovrum, badrum med dusch, toalett, handfat, bastu och tvättmaskin samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket har all tänkbar maskinell utrustning och den öppna planlösningen bjuder in till socialt umgänge. Centralt i vardagsrummet står braskaminen som ger värme och extra mys under årets kallare dagar. En trappa leder upp till det rymliga loftet som idag används som sovrum. Från vardagsrummet leder altandörrar ut till det väl tilltagna trädäcket. Här finns det gott om plats för både matgrupp och lounge möbler. På tomten finns även en friggebod som idag används som förråd, men kan lätt göras om till gästhus. 

En kort väg från fastigheten ligger Oxhalsös Norra Bryggförening. Här finns en numrerad båtplats som tillhör fastigheten samt badstrand. 

Fastigheten har gemensamt borrad brunn och gemensamt reningsverk med tre andra fastigheter, reglerade via servitut. Området är detaljplanerat och tillåter 200 kvm och därutöver kan attefallsreglerna tillämpas. Offert på Attefallshus finns att få från hustillverkaren Modulhus och en handpenning på 150 000 kr för ett Attefallshus 30 m² har redan betalats och kan övertas om köparen önskar. 

Fastigheten ligger i ett lugnt och omtyckt område på Blidös norra del, ett stenkast från färjeläget. Färjan från Furusund går med täta mellanrum året runt. Från Blidös norra spets är det med egen båt inte långt ut till badkobbarna i Gräsköfjärden. Ytterskärgården, som är unik, lockar till många och långa dagsutflykter. Skärgårdskrogar som Fejan och Furusund ligger nära och är trevliga utflyktsmål. I området finns möjlighet till sköna promenader på stillsamma grusvägar och härliga stigar nära havet. På Blidö vistas man gärna året runt, det finns en massa aktiviteter i denna vackra del av skärgården.

På Blidö finns skärgårdens bästa affär som man passerar på väg från färjan och på ön finns brädgård, apotek och systembolagsombud. Ungdomarnas favorit, Blidö Bio, är ett trevligt inslag. På kort avstånd från fastigheten finns Blidö IP med årliga fotbollsläger, ute gym och boulebana. Om olyckan skulle vara framme finns vårdcentral på ön. Till ön går flera SL-bussar dagligen. 

Välkomna till vackra Blidö!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88
Theo Dietz
Fastighetsmäklare Theo Dietz 070-744 44 43

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Blidövägen 59 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00