Svinninge - Österåker

8 395 000 kr

Med hela skärgården i blickfånget

Sjönära villa i populära Svinninge. Från både huset och uteplatserna är utsikten mot Trälhavet helt magisk. Här bor man på första parkett med hela skärgården utanför. Ett skådespel som varierar mellan olika årstider. Det tar bara några minuter ner till närmsta båtplats och bad.
Villan är en ljus och rymlig 1½ plans villa med källare och passar bra för både som familjehus och för egna företagare.
Varmt välkommen till en rymlig villa med magisk utsikt.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Västerskärsringen 34 - Åkersberga
2 min
Med bilväg
194 m2
Tomtarea: 2689 m2
Biarea: 114 m2
Visning  söndag 24 / 2 12:00 - 12:45

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SVINNINGE 3:71

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Svinninge

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 92

Tomtarea:

2689 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

114 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

194 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7 rum, varav 3 sovrum.

Varav sovrum:

3

Tillträde:

Till sommaren

Byggnadstyp:

1 ½ plan med källare

Byggnadsår:

1974

Fasad:

Fasadtegel, träpanel

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä med tillhörande stålbalkar

Bjälklag:

Lättbetong/Trä

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Leca-sten

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Självdrag samt fläkt badrum och kök

Uppvärmning:

Direktverkande el, luft,luftvärmepump och kamin

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Detaljplan: Svinningehöjden (2012-01-24) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

5 456 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 772 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 684 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Pantbrev:

12st om totalt 1 270 000 kr

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1974

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Utförd

Driftskostnader totalt:

49 500 kr/år

Servitut:

Österåker Svinninge GA:3 vilket avser vägförening

Servitut:

01-IM4-83/51794 - 1: Avtalsservitut brunn

Servitut:

fnr_010266986: Gemensamhetsanläggning Österåker SVINNINGE GA:3

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Svinninge

En halvtimmes bilfärd från Stockholms innerstad ligger mysiga Svinninge i lantlig och sjönära miljö. Svinninge präglas både av närheten till havet och båtlivet. Man pendlar lätt till Stockholm med bil, buss eller Roslagsbanan.
Västerskärsringen ligger på Svinningehöjden. En fin del av Svinninge med blandad bebyggelse och närhet till vattnet.

Tomt i olika nivåer

Mysig tomt med olika delar och funktioner. Många fina uteplatser och runt om huset är en väl tilltagen altan. Tomten är uppdelad i tre nivåer. På nedre delen är en plan gräsmatta med flertal blommande buskar. Det finns även ett växthus. Utanför tvåbilsgaraget får man plats med två-tre bilar. Det finns även en bra och lite undanskymd plats för vinterförvaring av båten och ytterligare parkeringsplats.

Närmast huset är planteringar med bl.a. rosor och pioner samt flera klätterväxter såsom hortensia, clematis och kaprifol. Intill huset är en stor altan med fantastisk sjöutsikt. Altanen sträcker sig runt huset. Mellan stora huset och gäststugan är en insynsskyddad badtunna med bubbelbad. Från badtunnan kommer man in till en relaxavdelning med bastu, badkar och dusch inomhus.

På den övre delen av tomten är naturmark som sträcker sig en bra bit upp. Tomten gränsar mot en allmänning. Hela tomten är 2 689 m²

Gott om umgängesytor

Huset är i 1½ plan samt källare och byggdes 1974. Boyta 190 m² och biyta 110 m² så det blir totalt uppvärmd yta på över 300 m².
Det finns gott om umgängesytor och bra förvaringsutrymmen. Huset är genomgående ljust och från alla rum ser man vattnet.
I Hallen vid entrén finns gott om plats för ytterkläder. 
Trappan leder både uppåt och nedåt och hallen knyter ihop våningsplanen.

Köket är välplanerat med bra bänkutrymme och möjlighet att samsas med matlagningen samtidigt som man njuter av utsikten. Utrustningen har några år på nacken med fungerar. Det finns spis med vanlig häll samt gas, ugn, diskmaskin, kyl och frys. 
I det intilliggande matrummet är det gott om plats för rejält matbord. Matrummet har fönster åt tre håll vilket ger ett härligt ljusinsläpp och en underbar utsikt från alla sittplatser. I vardagsrummet finns gott om plats för umgänge. Här kommer man ut på altanen, på den delen med bästa kvällssolen. 
Ett av sovrummen är på entréplanet. Det är ett ljust och rofyllt sovrum med hel garderobssida. Även här finns en utgång till altanen.
I badrummet finns ett bubbelbadkar och strax intill bastu och dusch. Det är här utgången till badtunnan utomhus är. Den delen blir som en egen SPA-avdelning. 
En trappa upp är ett stort allrum med fönster åt tre håll. Här är utsikten långsträckt och vidsträckt. En braskamin ger en extra mysfaktor åt allrummet. Två bra sovrum med bra och fria lägen. Duschrum med w.c. och dusch.

Hela källaren är ljus och gästvänlig med många sällskapsrum, hobbyrum och förvaring. I allrummet finns plats för soffa och fåtölj. Här finns också en kamin som höjer trivselfaktorn. Från allrummet kommer man vidare in till vinkällaren. 
Stort och rymligt kontor med egen entré. Perfekt för egen företagare eller för uthyrning.
Dessutom finns en ateljé med intilliggande klädkammare.
I klädvårdsavdelningen är tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare. Det finns också ett teknikrum med varmvattenberedare samt en separat dusch med w.c.
Det finns fiber indraget.

Dubbelgarage och gäststuga

Garaget är ett rejält dubbelgarage med extra utrymme för förvaring. Utanför garaget finns en plats för minst två bilar.

I gäststugan kan man ha övernattande gäster. Fungerar bra alla årstider utom mitt i vintern då stugan inte är isolerad.
Det finns ett trädgårdsförråd samt ett fint växthus.

Bad och brygga

Några minuters promenad från huset ligger en brygganläggning där fastigheten har en andel och alltså en båtplats. Det pågår diskussioner om att bygga till brygganlägningen. I området finns även Svinninge Marina. 
Med den egna båten når man Grinda, Linanäs, Vaxholm inom 20 minuter. Svartsö, Ingmarsö och Finnhamn en bit bort nås inom 40 minuter. 

Välkommen på visning!

Västerskärsringen 34 - Åkersberga
Stockgolm