Ljuvlig skärgårdsnatur

Sjötomt med dryga 200 meter strandlinje som har allt man kan önska sig av ett unikt läge. Läget i bästa delen av mellanskärgården med ett underbart sydvästläge och med en sagolik natur. Flata klipphällar, sandstrand, sommaräng och skärgårdstallar. Badar gör man från klipporna i söder, från strandängen med sandstrand eller via bryggorna. De riktigt modiga badar från de höga hoppklipporna i väster. Läget är mycket privat, ingen insyn varken från grannarna på ön eller från intilliggande öar. Här är du helt själv med din familj och dina vänner. Utöver huvudbyggnaden finns tre små gästhus, flera bodar och vedbastu vid den fina hamnen. Gällande generös detaljplan vilket bl.a. innebär att fastigheten inte omfattas av strandskydd. En riktig pärla mitt i skärgården.

Alla bilder

Ingmarsö - Lilla Gistholmen - Österåker

Pris/bud
11 000 000 kr
Om ingmarsö 2:52

 

Sydvästläget på Lilla Gistholmen ligger tillgängligt i den bästa av skärgårdar och erbjuder en sagolikt vacker natur. Stor ogenerad tomt med en lång strandlinje dryga 200 meter bestående av flata klippor och sandstrand. En ljuvlig bostadsplatå med den röda bebyggelsen som inrymmer 12 sängplatser. Lilla Gistholmen är en fd jordbruksö. Här fanns ett skärgårdshemman med anor från 1800-talet. Ön styckades upp i fyra stora sjötomter och en detaljplan bildades för byggnation. Ön Lilla Gistholmen ligger tillgängligt mitt i skärgården med krogar, affärer och Waxholmsbåt på öarna runt om.

Brygganläggning och partydäcket ligger skyddat och i bästa solläge. På bryggan lever man hela dagarna. Badar, lagar mat och umgås. Här finns ett utekök med grill, rinnande färskvatten och el för t.ex. kokplattor. Här är det djupt för stora segelbåtar, plats för många båtar och enligt planen får båthus eller dylikt undantagsvis uppföras. Vattenområdet utanför får överbyggas. En sandstrand för dom små barnen finns mellan bryggorna. Bryggplatsen är en oas mellan klipporna och helt ogenerad. Här är det väldigt lämpligt att sjösätta kajaker och barnens segeljollar. 

Bostadsplatån ligger vänd i sydväst med hamnen rakt nedanför. Huvudbyggnaden är ombonad med tre sovrum. Vardagsrum, kök och glasveranda i öppen lösning. Murad öppen spis i vardagsrummet. Ljust duschrum med tvättställ och förbränningstoalett Cinderella. Altan både mot sjön och mot baksidan. Huset har tre utgångar till naturen. 

Tomten bakom huvudbyggnaden har flera förråd och vedlager. Snickarboden rymmer alla bra ha saker. Intill ligger utedasset med plats för två. Härifrån har man fin utsikt ner mot vattnet. 

Två sovstugor ligger tillsammans strax ovanför huvudbyggnaden och smälter in fint mot naturen. Här bor man lite ovanför övriga byggnader. Båda stugorna är ljust inredda och två sängar i varje.

Tomten är mycket varierad med flata och höglänta klippor, lavar, mossor, skärgårdstallar i kombination med den gröna strandängen och äldre fruktträd. Till fastigheten hör 25 % delägande i Perskobben - den lilla ön i Träsköfjärden nämnd som Ingmarsö S:32 med fiske och småviltsjakt.

På tomtens södra del står en sovstuga med el i egen majestät. Här bor gästerna lite avsides vid strandängen med både barnvänlig strand och fina flata badklippor. Flaggstång och ljugarbänk står på klippan. En utmärkt plats för barnbarnen att rå sig själva.

Fastigheten har inte bara ett förstklassigt läge utan en generös detaljplan som medger att huvudbyggnad får vara 150 m² och uthus 60 m². Till detta kommer Attefallshus och friggebodsregler. Vattenbyggnadsområdet har sina fördelar och strandskyddet är upphävt. Planen kom till på 60-talet samtidigt som ön delades upp i fyra fastigheter. Se bifogad PDF.

Gästerna som åker Waxholmsbåt hämtar man på Svartsö/Söderboudd eller Ingmarsö södra, en kort båtfärd mellan öarna. Vid Söderboudd hämtar man även morgontidning och post. Med egen båt besöker man närmast Ingmarsö med krog, affär, bageri och bensin. Finnhamn, Möja och Svartsö med krogar och handelsbodar finns också inom 20 min. Waxholmsbolaget stannar på många öar runt om och taxibåtar finns intill.

Lilla Gistholmen är en sann pärla. Välkomna.

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12
Gistholmen Ingmarsö 2 - Ingmarsö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00