Ljuvlig miljö mitt i Trosa

Välkommen till en familjevilla om totalt 168 kvm mitt i Trosas mysiga stadskärna - centralt men ändå ostört. En insynsskyddad och välplanerad tomt där ingenting har lämnats åt slumpen. Njut av ett vackert vitputsat hus omgivet av en härlig trädgård med stort trädäck, pool, utekök, växthus, gästhus och vackra äppelträd.

Alla bilder

Stadskärnan - Trosa

Pris/bud
7 750 000 kr

Trosa är en av Sveriges äldsta städer. Här är husen lite skeva och lutar, de ligger på små gatstenskantade gränder med vackra rosenbuskar och ån rinner mitt genom staden - charmen är påtaglig. Trosa kallas i folkmun för "Världens ände", kanske för att det ända in på 1800-talet bara fanns en väg in och ut ur Trosa. Hamnen har alltid varit central för staden, från början för fiskebåtar och ångbåtstrafik. Fortfarande idag utgör den en viktig del, dock är det numera en plats för fritidsbåtar på väg ut i vår vackra skärgård.

På en liten undangömd återvändsgränd hittar du Skeppargatan 4. Fastigheten ligger med ett optimalt läge mitt i Trosa, med gångavstånd till hamnen, Bomans Boutiquehotell och torget med dess breda utbud av butiker, kaféer, apotek, systembolag och matbutik. Flertalet skolor och förskolor finns i närheten och fotbollsplanen ligger ett stenkast bort.

Den välskötta trädgården välkomnar med grusad parkering, plan gräsmatta och gamla äppel- och päronträd som även tjänar väl som insynsskydd. En friggebod med indragen el finns i ena hörnet av tomten och kan inredas som förråd eller gästhus, allt efter behov. 

En stor välkomnande altan sträcker sig runt huset och några trappsteg upp från gräsmattan möts man av en utemiljö man aldrig vill lämna. Generösa ytor för sittgrupper och matbord, ett välutrustat utekök med grillar, diskho och gott om arbetsyta samt den härliga poolen med utedusch. 

På baksidan av huset finns ytterligare gräsmatta samt smarta planteringar och ett växthus med indragen el och vatten. För den odlingsintresserade är möjligheterna oändliga. 

Två pampiga entrépelare välkomnar in i den praktiska hallen med klinkergolv, avhängning och garderober. Vidare in öppnar vardagsrummet upp med gott om plats för soffa och fåtöljer. En värmande braskamin sprider värme under årets kallare perioder. På entréplan finns även två sovrum, ett helkaklat badrum med dusch, wc, handfat och golvvärme samt det rymliga köket med all tänkbar maskinell utrustning. Köket har även plats för ett stort matbord.

En trappa tar dig ner till det inredda källarplanet som består av tre rum och ett stort badrum med dusch, wc, handfat och tvättstuga. Ett rum är inrett som sovrum, ett som kontor och ett som förråd. Det går dock att göra om detta till tre sovrum, eller varför inte en egen avdelning för tonåringarna med sovplatser och eget vardagsrum. Separat entrédörr finns för källarvåningen. 

Fastigheten har kommunalt VA, bergvärme, fiber och luftvärmepump. Bygglov finns för ett stort garage 7x9 m och stadsplanen är generös om man vill bygga ut. 

I Trosa finns mycket att upptäcka. Strosa längs ån, ta en glass i hamnen och beundra båtlivet eller varför inte en middag på härliga Bomans Boutiquehotell. För den golfintresserade ligger både Ådas och Trosas golfbanor i närheten. Även Trosa stadslopp är en traditionell gatufest man inte vill missa. 

Trosa ligger ca 70 km söder om Stockholm och kommunikationerna är goda med Trosabussen eller tåg från Vagnhärad. Pendlingsavståndet är ca en timme. 

Välkommen till ert nya drömboende!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Kontorschef Irina Bruzelius 070-551 72 88
Skeppargatan 4 - Trosa
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00