Ösbyholm - Norrtälje

4 875 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Ljuvlig boendemiljö

I vacker Roslagsmiljö, med sjönära läge och Bullerbykänsla. Ljuvlig utsikt över landskapet i väster med solnedgångar. Fin villa i klassisk stil och ombonad härlig atmosfär. Endast 10 min till Norrtälje och under en timme in till Stockholm.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Ösbyholms allé 6 - Norrtälje
5 min
Med bilväg
185 m2
Tomtarea: 2841 m2

Dold budgivning, lösenord krävs

Visning  söndag 25 / 8 12:00 - 13:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ÖSBYHOLM 1:149

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Ösbyholm

Församling:

Frötuna

Postnummer:

761 97

Tomtarea:

2841 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

185 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

2 plan

Byggnadsår:

1953 (2009)

Fasad:

Trä

Tak:

Röda betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Platta på mark

Fönster:

Isolerglas med spröjs

Ventilation:

Mekanisk

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump med vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

2 676 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 176 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

500 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1977

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

26 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

7 334 kr/år

Samfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

965 kr/år

Försäkring:

6 933 kr/år

Övrigt:

1 280 kr/år

Driftskostnader totalt:

43 512 kr/år

Servitut:

0188-92/224 - 1: Officialservitut avlopp

Servitut:

fnr_010467438: Gemensamhetsanläggning Norrtälje ÖSBYHOLM GA:6

Servitut:

fnr_010468989: Gemensamhetsanläggning Norrtälje ÖSBYHOLM GA:8

Servitut:

1: AVKOMSTRÄTT (1886-09-28)

Servitut:

01-IM1-93/7454 - 1: Avtalsservitut infiltrationsledningar (1993-05-24)

Servitut:

0188IM-11/3406 - 1: Avtalsservitut vattenledning,avloppsledning,elledning (2011-05-17)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Om fastigheten

Välkommen till ett vackert hem med lantlig prägel.

Denna lösvirkesbyggda Roslagsvilla ligger härligt lantligt i vacker miljö och endast 50 minuter från Stockholm city. Här i Ösbyholm blandas vackra villor med jordbrukslandskap och herrgårdsmiljön och från huset har du utsikt över bygden och soluppgången över hästhagarna. Stora strövområden i pampig roslagsskog ligger intill för motion eller bärplockning. Eller varför inte en härlig löptur ner till Marholmen och njuta av deras spaanläggning eller en god middag, öppet året runt. Idyllisk sjönära miljö med närhet till buss, skola/ förskola och affär. Närmaste skola/förskola är Frötuna, 5 min bort och Rådmansöskolan, ca 15 min bort. Norrtälje ligger på ett bekvämt avstånd, ca 1 mil/10 min norr om Ösbyholm. Inom 20 minuter når man även Furusund, Spillersboda, Gräddö, Räfsnäs, Vettershaga och andra klassiska Roslagsbygder. Möjlighet till båtplats finns vid Marholmen. Tänk att komma hem från jobbet och kunna ta båten ut en pic-nic eller besöka någon av skärgårdens alla krogar. En dagstur med båtarna från Kapellskär till Åland kan även rekommenderas. 

Stora pardörrar öppnar upp in till den rymliga entréhallen. Direkt in till vänster ligger köket och vardagsrummet i en öppen planlösning tillsammans med matplatsen med spröjsade höga fönster. Köket är öppet till vardagsrummet, har full maskinell utrusning och som gjort för socialt umgänge kring matlagningen. Från matplatsen blickar man ut över öppna ängar och här sitter man gärna och njuter av den vackra vyn. Från matplatsen finns även utgång till altanen som ligger i perfekt väderstreck för att njuta av eftermiddagssol. Till höger om hallen på entréplan finns ett kaklat badrum med kar, wc och tvättställ. Även en praktisk tvättstuga med groventré, perfekt för leriga små stövlar och regnkläder. Innanför tvättstugan finns ett förråd.

Trapphuset har en central placering med fint ljusinsläpp och leder oss upp till allrummet på ovanvåningen. Här finns gott om plats för både kontorshörna och soffa. Ett stort tv-rum med fönster åt tre håll, som går att göra om till master bedroom eller två separata sovrum. Två sovrum ligger mot söder. Helkaklat duschrum med wc. Fiber finns. 

Trädgårdstomt om ca 2800 kvm med plana gräsmattor och gott om både lek- och odlingsytor. I trädgårdens välskötta örtagård kan man inta sin frukost och njuta av äppelträd, körsbär, plommonträd, hallon, krusbär och vinbär. På hösten kan man skörda havtorn för att göra en välsmakande marmelad eller bege sig ut i skogen för att plocka svamp. På våren doftar lavendel, pioner och syren i rabatterna. Fläderblommorna i trädgården plockas för att göra läskande saft. Den passande gärdesgården, som är byggd enligt gammal tradition, förstärker Bullerbykänslan.

Den fria ytan nordväst om huset blir som en egen oas mot betesmarkerna och på tomten finns det plats för både attefallshus och tvåbilsgarage. En kort promenad längs fårhagarna tar dig ner till badklipporna vid Holmsjön, en klar sötvattensjö med varmt badvatten. 

Välkomna till Ösbyholms by - likt en Bullerby.

Ösbyholms allé 6 - Norrtälje
Stockgolm