Livsnjutarställe på Mjölkön med sjöutsikt

Livsnjutarställe med sjöutsikt på ljuvlig tomt. Enplanshus med ljus inredning, gäststugor, uterum och förråd. Många fina uteplatser där man kan njuta av både solen och sjöutsikten. Fastigheten ligger på Mjölkön - en grönskande skärgårdsö i Saxarfjärden med Waxholmsbåt året runt.

Snyggt uterum med sjöutsikt
Uteplats med högt och fritt läge
Alla bilder

Mjölkön - Österåker

Pris/bud
4 950 000 kr
Ljus inredning och sjöutsikt

Modernt hus som är inrett i ljusa toner. Ett riktigt livsnjutarställe på fin skärgårdsö. Nuvarande ägare köpte fastigheten 2006 och sedan dess har de vidareutvecklat både husen och tomten till ett fantastiskt fint ställe. Huset är vinterbonat och kan nyttjas året runt. Här bor man nära badplats med en sagolik sjöutsikt.

Välkomnande och ljus entré leder vidare in i huset. Köket är stort, ljust och här finns allt man behöver såsom kyl/frys, skafferi, diskmaskin och spis med induktionshäll.
Gott om bänkutrymmen och ljusa skåpluckor från Ikea och klinker på golvet.

Allrummet är rymligt och mitt i rummet finns en braskamin med täljsten som värmer gott under kulna dagar. Det finns två sovrum i stora huset, det ena med utgång till altanen som sträcker sig längs med hela långsidan. I anslutning till hallen är ett badrum med förbränningstoalett, golvvärme, dusch och handfat. Här finns också en tvättmaskin och varmvattenberedare.  

Gästhus & Förråd
Det finns två trivsamma gäststugor. Den största är vinterbonad, ca 15 m² och byggdes 2010. Här finns sängplatser för 4 övernattande gäster och en egen förbränningstoalett och vinkyl. Den andra gäststugan är ca 10 m², även den ljust inredd. Här finns två sängplatser.

Under huset är gott om utrymmen. Här finns pumprummet, en sval för dricka, snickarutrymmen, vedförråd och massor med förvaringsutrymmen. 

Uterum och uteplatser

Trädgård som är anlagd för att att vara lättskött och samtidigt har man skapat olika rum ute i det fria. Platserna är genomtänka och välplacerade lite runt om i trädgården. Nedre delen av tomten är mestadels plan gräsmatta som gjord för spel och lek, med klängväxter, körsbär, päron och äppelträd. 

Närmast det stora huset är en solig altan med plats för ett rejält matbord. Här avnjuts de flesta måltiderna under sommarhalvåret. Behöver man skydd för sol eller regn finns en markis som täcker hela altanen.

Uterummet byggdes 2018 och har använts flitigt av ägarna sedan dess. Isolerat golv, dimrad belysning, infravärme och magisk sjöutsikt gör uterummet till ett ljuvligt ställe där man gärna hänger.

Mellan huset och berget är ett trädäck med baldakin och strax intill finns en utedusch med soldrivet varmvatten. Längs med bergets fot är ett stensatt trädgårdsland för blommor och kryddväxter.

En trappa leder upp till den övre delen av tomten. Högst upp finns ett trädäck på ca 40 m² med plats för utemöbler. Här sitter man verkligen ostörd och både utsikten och kvällssolen är magisk. Här finns orörd skog med blåbärsris. 

Mjölkön och omgivningarna

Närmsta bad ligger strax nedanför tomten vilket gör det enkelt att svalka sig i havet. Till Mjölkö brygga och Waxholmsbåten tar det ca 10 minuter vilket gör det lätt för familj och vänner att göra besök över dagen.

Trivsam, vacker och omtyckt ö med totalt 150 fastigheter och stora hagar där hästar och får betar sommartid. Här ges tillfälle att koppla av i en naturskön miljö. Bra strövområden med flera promenad- och löpvänliga vägar runt om hela ön. Med stränder och fina bryggor finns goda möjligheter till trevlig samvaro, lek och bad hela dagen, eller kanske lockar en egen stund på en badklippa på någon av Mjölkös härliga uddar ut mot Saxarfjärden. 

Flera sociala aktiviteter som midsommardans på bryggan och kräftskivor anordnas varje år tack vare god gemenskap på ön. Med egen båt tar man sig lätt till omtyckta skärgårdskrogar och lanthandel på bland annat Linanäs och Grinda. Eller gör egna strandhugg i närområdet.

Waxholmsbåten som går året runt gör det enkelt att åka ut bara över en dag, en helg eller båtpendla till Stockholm eller Vaxholm.

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Älgslättsvägen 23 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00