Lantligt på Djurö

Fritidshus med permanentstandard och väl tilltaget altandäck. Huset om 4 rok varav 3 sovrum. Gästhus står till förfogande. Bastu. Tomt om 2 654 m². Möjlighet till båtplats i viken strax nedanför fastigheten. Djurö detta skärgårdsparadis nära affärer och med pendling till Stockholm hela året runt.

Alla bilder

Djurö - Värmdö

Pris/bud
3 975 000 kr
Beskrivning

Välkommen till denna fastighet med lugnt läge på Värmdö.

Fastigheten är belägen på Djurö och ligger lantlig i en blandad bebyggelse med fritids och permanentboende ca 40 minuters bilväg från centrala Stockholm. Flera parkeringsplatser finns på tomten. Nära till vatten och båtplats i viken nedanför. Stor altan som delvis är under tak med plats för en matplatsdel. Altanen har även en sällskapsdel med plats för soffor och bord.  

Entré under tak till hall med plats för avhängning av ytterkläder. Vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till altanen via en glasad altandörr. Vardagsrummet har trägolv och ljus färgsättning samt en braskamin med kakelugnsutseende. Plats för stort middagsbord invid köket. Funktionellt klassiskt parallelkök med vita skåpsluckor samt gott om förvaring. Arbetsbänk i trä samt vitt kakel ovan bänkskivan. Köket ligger öppet mot vardagsrummet. Spis och fläkt. Kylskåp med frysdel. Två sovrum intill varandra. med trägolv och ljus färgsättning. Stort sovrum i en nyligen utförd tillbyggnadsdel med fönster i två väderstreck samt plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggar samt grått golv. Dusch med glasade duschdörrar, vattentoalett, handfat med underskåp samt överskåp med spegel. Tvättstuga med klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare samt utgång till den bakre delen av tomten. Fiber finns indraget.

Två gäststugor med plats för dubbelsäng. Snickarbod i en äldre byggnad med plats för verktyg och dynförvaring. 

Vedeldad bastu med plats för flera gäster. Förrådsbyggnad med carportsdel och plats för 1 bil. Vedförråd.

Föreläggande om att Infiltrationen behöver göras ny till juni 2025.

Område

Djurö är en tätort i Värmdö kommun. Fastigheten ligger nära Djurö Centrum där det finns: Bibliotek, Ica butik, trädgårdsbutik, restauranger och konditori med lunchservering. Djurö skola från klass 1 till 9. Vårdcentral. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa.

Historia

Djurö by är belagd från 1538 framåt. Det finns inga fornlämningar som tyder på att ön varit permanent bebodd före denna tid. Byn tillhörde Värmdö Skeppslag som länge utgjordes av en enda socken. Djurö kyrka byggdes 1683. Genom landhöjningen har Djurö under de senaste seklerna förenats med Skepparön/Djurönäset och Vindö via smala näs. Djuröbron blev färdig 1962

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Storgärdesvägen 10 - Djurhamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00