Lantlig idyll med egen brygga

Modernt och hemtrevligt hus vid Garnsviken med egen brygga. Ostörd och ompysslad trädgårdstomt/naturtomt med planteringar, gräsmatta och trivsamma uteplatser. Ett härligt sjönära läge. Här kan man börja dagen med ett morgondopp och fika till fågelkvitter. Läget på Norrö är mitt i naturen med närhet till båtliv, golf och ridning men ändå nära storstan, dagis, affärer och direktbussar.

Sakta sluttande tomt
Sjön
Bryggan, tomten och huset
Alla bilder

Norrö - Österåker

Pris/bud
7 250 000 kr
Villa med egen brygga

Modernt och ljust boende utan insyn och med stor altan längs med hela sjösidan. 

Villan ger ett mycket välskött och ljust intryck. Den öppna planlösningen och de stora fönsterpartierna mot vattnet är tilltalande. Helt utan insyn.

Huset är ett enplanshus med en ljus och gästvänlig källare och har 145 m² boyta och 65 m² biutrymme. Här finns både öppna ytor och smarta praktiska utrymmen inkluderande en fristående friggebod. Ett hus som tilltalar både den lilla och stora familjen som vill bo sjönära och lantligt men ändå med närhet till bussar, affärer och det mesta man behöver.

Entréplan
Smart och praktisk hall med plats för ytterkläder och skor. Klinkergolv med golvvärme.
Två större sovrum till höger med gott om garderobsutrymmen och slipade trägolv.

Köket är rymligt med gott om arbetsytor och öppen planlösning mot matplats och vardagsrum.
Bambugolv i dessa utrymmen.
 
Mellan matrum, kök och vardagsrum finns en helt ny täljstenskamin som sprider ljus och ger en hemtrevlig känsla.
Vid matplatsen finns plats för ett rejält matbord för upp till 8-10 sittplatser. Här når man också den stora altanen mot sjön. Altanen blir under sommarhalvåret ett extra rum med sitt paviljongstak. Vardagsrummet är ombonat och de stora fönsterna mot sjösidan maximerar sjöutsikten.

Badrummet är helkaklat och från 2016. Väggarna är medelhavsblå och badkaret står på tassar.
Ett mindre sovrum/arbetsrum ryms också på övre planet.


Nedre plan:
Trappan leder ner till det ombonade och mysiga allrummet .
I anslutning till allrummet är ett sovrum med hel garderobsvägg. Det finns ytterligare ett rum som är perfekt som gästrum eller kontor.

I teknikrummet finns bergvärmeanläggningen och en extra kyl samt frysen.
Bergvärmepumpen är från 2009 ger låga energikostnader.
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och garderober.
Här ligger också bastun, dusch och toalett.

I hobbyrummet finns det plats för förvaring samt utgång/groventré till den stenlagda uteplatsen och trädgården.
Huset är inrett i ljusa toner och fina material. Utrustning av vitvaror och maskiner håller god standard. Diskmaskinen är från 2016 och frysen från 2015. Resterande vitvaror är från 2013-2014. Husets exteriör har fått omfattande lyft de senaste åren med ny fasadkulör, stenläggning, ny grusplan och belysning på fasad och längs trappor, nerfarter och altaner.

Den stora altanen mot sjösidan är perfekt för mysiga middagar och umgänge med familj och vänner.

Fiber finns installerat via Österåkers stadsnät. 

 

Lummig trädgårdstomt

Tomten är stor, 2482 m² med fritt läge. Nuvarande ägare har utvecklat tomten till en grön oas med fina uteplatser som samtidigt är lättskött. Här finns något som blommar från tidig vår till sen höst. Tulpaner, krokus, rosor, pioner, lavendel och magnolia är några av växterna.

Här kan man ha sitt eget kryddland och plocka sallad. Det finns hallon, vinbär, odlade blåbär och skogshallon, blåbär och lingon. Dagarna på blir aldrig tråkiga. Om man inte påtar i trädgården så solbadar man på bryggan eller tar en tur på sjön. 
På tomten står också en friggebod från 2016 med el indraget. 

Tomtens nedre del är en öppen yta för ungarna och passar utmärkt för sommarlekar i det fria. Bryggan och den lilla sandstranden ligger vackert och skyddat längs med Garnsvikens strand. Här solbadar man och leker hela dagarna.
Vid tomtens infart är en bra parkeringsplats där det finns plats för flera bilar. Bra och praktisk belysning i trädgården och runt huset.

Omgivningarna

Läget på Norrö är lantligt men ändå nära storstaden. Från början ett sommarstugeområde men numera villaområde med i huvudsak permanentboende, på ”rätt” sida Åkersberga med direkt utfart mot Stockholm utan köande.

Här ordnas fortfarande gemensamt midsommarfirande och valborgsbrasa. Det är nära till flera stall och golfbanor. Strövtåg i Norrös egna natur är direkt in på knuten.

Vid den egna bryggan har man båten för att göra turer ut i Garnsviken eller ut via slussen i Åkers Kanal mot skärgården. Garnsviken erbjuder bra kräft- och fiskevatten. På vintern fryser sjön tidigt och är därför en av de populäraste norr om Stockholm för långfärdsskridskor. Under vår, sommar och höst är det idealiskt för kanotturer. Garnsviken är del av den berömda Långhundraleden, en gång i tiden vikingarnas färdväg till Uppsala, idag en av de mest populära paddlingslederna. 

Kommunikation och service

Vid infarten till Norrö går direktbussarna till Danderyds sjukhus och Humlegården. Bilresan till Stockholm city tar ca 30 minuter. Bra mataffärer, restauranger, förskola, café och växtförsäljning ligger nära, vid infarten till området Norrö. Några hundra meter därifrån ligger köpcentret med stora Coop, Willys m m. Till Åkersberga centrum med all tänkbar övrig service är det ytterligare någon minut.

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Norrö ringväg 16 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00