Flaxenvik - Österåker

19 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Klippudde med sagolik vy

Komplett sjöläge med vackra klippor och magisk utsikt över Saxarfjärden och farlederna. Rejäl brygganläggning med båtlift. Stora sol och baddäck sammanbinder två sjöstugor för boende, wc, dusch och vedbastu. Tvåbilsgarage som nås från villan. Stora uppställningsytor för båtar och bilar. En gedigen och påkostad villa uppförd 2009 för ett bekvämt boende vid strandkanten. En sjönära upplevelse från alla rum.

Fastighetsmäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
Flaxenviks bryggväg 24 - Åkersberga
0 min
Med bilväg
200 m2
Tomtarea: 3059 m2
Biarea: 54 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

FLAXENVIK 2:260

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Åkersberga

Område:

Flaxenvik

Församling:

Österåker-Östra Ryd

Postnummer:

184 63

Tomtarea:

3059 Kvm

Biarea:

54 Kvm (enligt ritning)

Boarea:

200 Kvm (enligt ritning)

Rum:

7 rum, varav 5 sovrum.

Varav sovrum:

5

Byggnadstyp:

1-plan med källare/soutterängplan

Byggnadsår:

2009

Fasad:

Puts/trä

Tak:

Falsat plåttak

Stomme:

betong/trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Platta

Fönster:

2-3 glasfönster isoler

Ventilation:

Mekanisk

Uppvärmning:

Bergvärme - vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Eget reningsverk. Egen borrad brunn

Planbestämmelser:

Utom plan (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

9 479 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

4 479 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 000 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

2009

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

11 718 kr

Värme:

34 000 kr/år

Sotning:

300 kr/år

Samfällighet:

2 400 kr/år

Renhållning:

3 480 kr/år

Försäkring:

5 924 kr/år

Driftskostnader totalt:

46 104 kr/år

Servitut:

01-IM4-28/189A - 1: Avtalsservitut väg

Servitut:

01-IM4-28/189A - 1: Avtalsservitut väg

Servitut:

01-IM4-28/189A - 1: Avtalsservitut väg

Servitut:

fnr_010267188: Gemensamhetsanläggning Österåker FLAXENVIK GA:1

Servitut:

fnr_010267188: Gemensamhetsanläggning Österåker FLAXENVIK GA:1

Servitut:

fnr_010267188: Gemensamhetsanläggning Österåker FLAXENVIK GA:1

Servitut:

1: AVTALSSERVITUT VÄG (1928-03-26)

Servitut:

1: AVTALSSERVITUT VÄG (1928-03-26)

Servitut:

1: AVTALSSERVITUT VÄG (1928-03-26)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjönära villa med gedigen brygga

Sjötomt i vacker skärgårdsnatur med klippor och rejäla bryggor och en fantastisk utsikt över Furusundsleden och Saxarfjärden. Läget från den uddformad klipptomten bjuder på ett enastående skådespel över stora vatten. Här finns även sandstrand och gröna ytor. Upplevelsen är mäktig genom villans stora fönsterpartier, tilltagna terrasser och härliga uteplatser.

På den gedigna bryggan och soldäcken har man stora ytor att vistas på för lata soldagar. Här får man plats med många och stora båtar. För den som inte vill bottenmåla så använder man den nyinstallerade båtliften. Sommarens livfulla dagar med segelbåtar, snabba fritidsbåtar, turbåtar från Waxholmsbolaget ger kontrast till vinterhalvårets lugn med punktlig kryssningstrafik.

Tomten är uddformad, lättskött med fina planteringar och ger en naturlig skärgårdsupplevelse. Här finns lavar, fina klippor mot glittrande vatten och skärgårdstallar.

Fastigheten välkomnar med fjärrstyrda grindportar. Innanför dessa ligger är en stor uppställningsyta för både bilar och båtar. Tvåbilsgarageet hänger ihop med bostadsdelen. Entréplan inklusive garage ca 200 kvm och undervåningen ca 60 kvm. 

Villans sällskapsdelar är självklart ut mot vattnet och när man vistas i huset ser man inte sjöstugorna och soldäcken. En fantastisk upplevelse som att man lever inomhus på en kommandobrygga med hela skärgården utanför. Går man ut på dom stora terrasserna får man full koll på både brygga och sjöstugor. På entréplanet finns två rejäla sovrum med sjöutsikt. Två duschrum. Walk in Closet. Tvättstuga med hunddusch och egen utgång. Köksavdelning med intilliggande matplats och ett trappsteg ner finns det härliga sällskapsrummet med högt i tak och stora glaspartier. Vissa skjutbara. Utgång till stora terrasser med härlig kvällsol. 

Från huvudbyggnaden leder flera trappor och utgångar ner till sjöstugorna och strandlivet.

I husets suterrängvåning som nås via spiraltrappa finns stort sällskapsrum för tv-häng och även här är sjöutsikten hänförande. Här finns även två sovrum och tillhörande duschrum med wc och tvättställ. Även här utgång direkt till bryggor och strandliv.

Med några korta steg är man nere vid sjöstugan med vedeldad bastu, ett välplacerat hus med dusch, wc och sällskapspel för gäster eller middagar. Bastun är förstklassig i både läge och utsikt. Altanerna leder ner till bad i havet och brygganläggning. På vintrarna sågar man upp isvak.

Sjöstuga nr två är ett öppet gästrum med plats för både sittgrupp och dubbelsäng. I förrådsrummet intill finns reningsanläggningen för fastighetens avlopp.

Fastigheten ligger utom planlagt område och runt omkring har det byggts fina villor med varierande utseende. Detta är Flaxenviks bästa läge. Livsstilen i Flaxenvik erbjuder så mycket mer än bara ett boende. Allt fler bosätter sig här året om och på sikt kommer området detaljplaneras. Dragkraften är naturen och båtlivet där den riktiga skärgården tar vid. Ca 35 minuter till city och 10 till Åkersberga. Direkt utanför Flaxenvik ligger hela skärgården. Ta båten till favoritviken eller till någon av skärgårdskrogarna i närheten Grinda, Linanäs, Vaxholm - alla 20 minuter nära. Omtyckt förskola finns i området och det är nära till skolorna i Skärgårdsstad och Margretelund. På ca 7 min med bil nås välsorterad ICA och järnaffär med trädgårdsavdelning.

Välkommen till ett komplett sjöläge.

Flaxenviks bryggväg 24 - Åkersberga
Stockgolm