Granholmen - Vaxholm

10 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Klassisk skärgårdsdröm med plats för hela familjen

Sjötomt i söder på Edlunda nära Vaxholm med vackert genomgående renoverat sekelskifteshus. Underbar välskött tomt med utsikt över farleden och runt hela udden. Gästhus med bastu och dusch samt lusthus på bryggan för härliga grillkvällar. Bra kommunikationer med Waxholmsbåt året om.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Edlunda 21 - Vaxholm
0 min
Nås med båt
200 m2
Tomtarea: 3070 m2
Biarea: 26 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

GRANHOLMEN 1:15

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Granholmen

Postnummer:

185 99

Tomtarea:

3070 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

26 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

200 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

12 rum och kök

Varav sovrum:

9

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

2 1/2-plans fritidshus

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten/betong

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

1- glas delvis med innanfönster och 3-glas isolerkassett. Enstaka 2-glas (altandörrar)

Eldstad:

Öppen spis, vedspis och kakelugnar

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el/kakelugnar/vedspis/öppen spis

Vatten och avlopp:

Enskilt sommarvatten (egen borrad brunn ca 70 m). Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

4 416 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 606 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 810 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Värdeår:

1929

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

11 333 kr/år

Samfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

3 579 kr/år

Försäkring:

7 308 kr/år

Driftskostnader totalt:

23 220 kr/år

Servitut:

fnr_010199095: Gemensamhetsanläggning Vaxholm GRANHOLMEN GA:1

Servitut:

fnr_010267465: Gemensamhetsanläggning Värmdö STORA KOVIK GA:1

Servitut:

8: NYTTJANDERÄTT HELA FASTIGHETEN (2002-04-22)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Edlunda

Njut av tystnaden och lugnet på vackra Edlunda, en bilfri idyll några minuter söder om Vaxholm intill farleden mot Stockholm. Waxholmsbolaget trafikerar ön året runt och här finns några fastboende men ön är mest känd för sina många vackra Grosshandlarvillor som endast nyttjas under den varmare delen av året. Huset uppfördes runt sekelskiftet och har under de senaste 5 åren genomgått en omfattande renovering och nu erbjuds här ett förstklassigt fritidsboende med plats för den stora familjen. Med hela 12 rum fördelat på tre våningar samt med gästhus och bastu vid stranden behöver man inte trängas. Lägg till det en ljuvlig södervänd sjötomt med svagt slutande gräsmatta, brygga, strand och kaj.

Huvudbyggnadens entré leder oss in till den stora härliga glasverandan med utsikt över fjärden. Inre hallen har kakelugn samt till höger kaklat duschrum med wc. Till vänster ett rymligt sovrum med sjöutsikt och kakelugn.

Två rymliga sällskapsrum i fil, ett med murad öppen spis. Skjutdörrar emellan samt trappa upp till plan två. Kök med rymlig serveringsdel som har de vackra originalskåpen kvar. I köket finns vedspis, , diskbänk, spis och arbetsbänkar. Utgång från köket till tomten i väster.

Plan två har hall samt wc och separat kaklad dusch. Till vänster ett sommarrum med öppet till nock i tak. Två intilliggande sovrum, båda med utgång till stor takaltan med utsikt runt hela udden. Master-Bedroom med kakelugn samt fasta garderober.

Ett rum är inrett som enklare tvättstuga med tvättmaskin samt förvaringsskåp.

Fjärde sovrummet på plan två har platsbyggd bokhylla i original.

Trappan från hallen leder upp till plan tre som har en tornliknande känsla med hall rymlig hall/allrum samt två vackra ljusa sommarrum med spröjsade enkelglasfönster. Även en charmig oinredd vind med runt fönster mot sjösidan finns, bra för förvaring eller ett mysigt krypin för barnen.

Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2015 och den var då i mycket eftersatt skick. Nu fyra år senare har fastigheten återfått sin forna glans. Man har tex bytt eller renoverat samtliga fönster samt hela fasaden. Badrummen har renoverats, golven slipats och behandlats, väggar och innertak målats etc.

Den stabila bryggan med stenkista har naturlig anslutning till den stenlagda kajkanten. Precis i anslutning till bryggan står det helt nya lusthuset, perfekt placerat för att avnjuta de sista solstrålarna.

Några steg upp ligger Bastun/Gästhuset om ca 25 m² med eget soldäck, helrenoverat 2015. En bra plats för solstolarna, en god bok samt en kall öl i väntan på grillmdagen i lusthuset. Utsikten är mycket vacker och varje dag här är ett skådespel med fantastisk utsikt över farledens alla skepp, lyxkryssare och segelbåtar.

Ön och dess närmast grannö fick under senare delen av 1800-talet namnen Östra och Västra Granholmen efter bleckslagarmästarna och bröderna Erik och Carl Fredrik Granholm, som köpte de båda öarna på 1860-talet. Det nya namnet Edlunda har uppkommit efter grosshandlaren Theodor Edlund som på 1880-talet köpte den östra delen av ön och 1882 uppförde Villa Edlunda, det första huset på ön.

Från Edlunda är det enkelt att ta sig till både Vaxholm och Stockholm, och naturligtvis vidare ut i skärgården. Waxholmsbåten går flera turer dagligen och tar ca 45 min in till centrala Stockholm eller 15 min till Vaxholm vilket gör att det går alldeles utmärkt att pendla. In till Vaxholm tar det knappt 10 min med egen båt och här finns ett stort utbud av affärer, restauranger och all tänkbar service. Ägaren hyr båtplats i Vaxholm.

Edlunda 21 - Vaxholm
Stockgolm