Känsla och kvalité

Klockrent västerläge i vår vackraste Roslagsskärgård. Lång strandlinje, ogenerat från grannar. Klipphällar, sandstränder, lekytor, flera brygganläggningar, stor vedbastu, sjöbod med gästrum mm - allt i magiska solnedgångar. Flera boenden för barn och gäster. Rymlig huvudbyggnad i mycket stilfullt utförande på vackraste platsen. Gästhus på klippan med egen brygga och stor altan. Dryga timmen från Stockholm i en levande skärgård intill Furusund och Högmarsö. En komplett skapelse i modern klassisk skärgårdsstil.

Bryggor, klippor och sandstrand
Alla bilder

Sjötomt - Solö - Furusund - Norrtälje

Pris/bud
19 500 000 kr
Om Arnö 3

Sjötomten på vackra Arnö har alla rätt. Västerläge med solnedgångar, flata klipphällar och sandstrand, rejäla bryggor och segelbåtsdjup, flera boenden med egna hushåll, allt belägen på en optimalt utformad sjötomt i bästa väderstreck.  

Fastighetens hjärta är den stora hamnanläggningen med plats för både motorbåtar och segelbåtar. Här samlas man för livet vid vattnet och sommarluncherna. Ta en vedbastu, bada från bryggan, njut av solnedgången och somna i sjöbodens sovrum. En upplevelse som är svår att överträffa. Intill hamnanläggningen finns både klippor och sandstrand för de små barnen. Gräsytorna mellan skärgårdstallarna ansluter vackert till dom däckade ytorna. 

All bebyggelse är i mycket gott skick och här har man har lagt stor möda vid att skapa ett bekvämt boende året om. Huvudbyggnaden är ett mycket ljust och luftigt hus med full takhöjd till nock. Modernt kök med full maskinell utrustning från Miele och plats för stort matbord. Utgång till altan på västsidan för grillmiddagar. Kaklat duschrum med wc, tvättställ och utgång till tomten. Ljuvligt stort sovrum med egen utgång mot altanerna och sjösidan. Vardagsrum med volym med  glasvägg och skjutdörr. Altaner på bägge sidor. Fina berghällar runt om och två bryggor nedanför samt sandstrand.

Gästhuset ligger för sig självt i norr som på en egen sjötomt. Här kan gäster och barn klara sig själva. I huset finns ett sovrum och ett sovloft. Vardagsrum mot vattnet. Öppet mot kök och braskamin. Nytt designat duschrum med klinker och kakel. WC och dusch. Stor terrass i väster med de bästa solnedgångarna. Brygga och ett praktiskt båtgarage inunder huset för jollar och kajaker.

I gårdslängan på tomten är det två dörrar och en port. En dörr går till en fint inredd svit för gäster. Mittenporten är till stort förråd med snickarverkstad. Den sista dörren är till tvättstuga med tvätt och tork samt vattenanläggningen för avsaltning. Fastigheten har godkänd trekammarbrunn med infiltration. 

På fastlandet vid Hysingsviks brygga har man båtplats och parkeringsplatser. Endast 5 minuters resa över lugna vatten. Arnö är beläget i Furusunds skärgård med närhet till fastlandet för långa hundpromenader eller motion. I Spillersboda finns en båtmack och lanthandel. På närmare håll, norröver, finns Marholmen, en stor anläggning med alltifrån spa och restaurang till minigolf. Bilvägen till Furusund tar ca tio minuter, Norrtälje nås på ca  20 minuter och Stockholm ligger dryga timmen bort.

Ett kort stycke söder om Arnö ligger Ängsö Nationalpark. Vattnen i denna del av skärgården är erkänt fiskrika. På Högmarsö finns både uppskattad skärgårdskrog samt sommaraffär med båtmack. Ytterligare en bit öster ut ligger pärlan Furusund med gästhamn, kiosk, värdshus, handelsträdgård mm. De dagar man vill längre ut startar ytterskärgården runt Yxlans norra udde och härifrån hägrar en uppsjö utflyktsmål i karg utskärgård.

Välkomna till klipporna på Arnö. 

 

 

 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Arnö 3 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00