Jakt- eller hästgård i genuin bygd

På idylliska Gräsös finns en gårdsfastighet om 28 hektar med både hagmark och skog. Bostadshus anno 1800-tal om 90 kvm 4 rok. Ladugård 200 kvm med stall, 3 boxar, Förråd/magasin 40 kvm. Gästhus 20 kvm. Markerna ingår i byns jaktlag. En kort promenad till bad vid havet.

Samlad gårdsbild
Stall och magasin
Gårdslänga
Alla bilder

Gräsö - Öster Mörtare - Östhammar

Pris/bud
2 975 000 kr
Om fastigheten

Nybygget kalls denna gård på fina Gräsö intill byn Östermörtare på utsidan mot havet. Fina öppna marker kring gården med vidsträckt vy och härligt solläge. Gården är taxerad typkod 120 - bebyggd lantbruksenhet.

Gårdsbilden är samlad vid byvägen och består av flera rödmålad hus. Äldre timrad bostadslänga ca 90 kvm i 1.5 plan med delvis oinredd vindsvåning. Här finns Kök, allrum, sovrum, badrum och pannrum. Huset är i renoveringsbehov men fungerar som sommarställe. Eget vatten och eget avlopp för WC och BDT. Intill står ett gästhus om två rum ca 20 kvm och en timrad förrådsbyggnad/härbre.

Stallbyggnaden om ca 200 kvm har tre boxar och sadelkammare. Vagnslider och magasin. Höskulle på ovanvåningen. El finns. Intill står även två fristående byggnader för redskap och bra ha saker. Förrådsbyggnad med riktig stengrund ca 40 kvm med två matkällare. 

Fastigheten är i två skiften där bestesmarken i huvudsak är i anslutning till bebyggelsen. Perfekt om man vill ha några hästar på sommarbete. Är man jaktintresserad ingår markerna i byns stora jaktlag. Har man intresse i skogen se bifogad skogsbruksplan.  

Miljön kring gården och Östermörtare är väldigt vacker. Här promenerar man i stora skogsområden och hittar naturliga badplatser på fria klippor ut mot havet. Skärgården här är magiskt vacker. Låga skär med utskärgårdsnatur. En fisketur ut till "bådorna" är en upplevelse för livet och få förunnat. Kvällspromenaden tar man till Gräsös västkust för att njuta av solnedgångarna över vattnet. Åk gärna och titta på läget och promenera på markerna och bland bebygglesen. 

 

 

 

 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Gräsö nybygget 102 - Gräsö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00