Idylliskt och sjönära - Ornö Kyrkviken

Fritidshus i fint skick med åretrunstandard samt gäststuga och bodar. Soligt söderläge med utsikt över ängar och den pittoreska bebyggelsen i området. Borrad brunn, godkänt avlopp (wc) och fiber. Kyrkviken är Ornös samlingspunkt för bofasta, sommargäster och besökare. Området är öns mittpunkt belägen på den östra sidan. Här finns allt samlat, bl.a krog, café, brödbod, båtmack, kyrka, skola och museum. Kyrkviken mynnar ut i havet till ytterskärgårdens härliga kobbar och skär. Bilfärja från Dalarö, buss och bilväg till fastigheten. Endast en dryg timme med bil från centrala Stockholm.

Alla bilder

Kyrkviken - Ornö - Haninge

Pris/bud
3 500 000 kr
Ornö - Kyrkviken - Hagtornsbacken

Ornö är södra skärgårdens största ö med vidsträckta strövområden, bra svamp/bärskogar och insjöar. En stor del av södra Ornö är naturreservat med mycket vacker natur och rik flora.

Kyrkviken är Ornös samlingspunkt för bofasta, sommargäster och besökare. Området är öns mittpunkt belägen på den östra sidan. Här finns allt samlat, bl.a krog, cafë, brödbod, båtmack, kyrka och museum. Kyrkviken mynnar ut i havet till ytterskärgårdens härliga kobbar och skär.

På Ornö finns även ett mysigt skärgårdshotell med padel-banor, B&B och Pod-taxi. Förutom fritidshus har Ornö även ca 300 åretruntboende, bl.a runt Kyrkviken och Vargvik. Förutom bilfärja och W-båt från Dalarö till Hässelmara finns W-båtförbindelse från Stockholm till Kyrkviken på Ornö med vidare förbindelse ut i ytterskärgården, t.ex Fjärdlång, Utö och Huvudskär.

Med egen båt tar du dig enkelt ut till ytterskärgården och havsbandet. Där finns fantastiska kobbar med släta badhällar, laguner och fina naturhamnar. Möjlighet till båtplats.

Den nord-sydliga båtförbindelsen angör även Kyrkviken under högsäsong. En 70 sjömil lång båtlinje utmed hela den vackra ytterskärgården, från Simpnäs i norr, via Ornö (Kyrkviken) och Utö, till Nynäshamn i söder.

Det tar drygt 1 timme att ta sig in till Stockholms innerstad med bil. Bilfärjan som trafikerar Dalarö året runt från Östra Hässelmara ligger ca 4,5 km bort och nås även med öns lokala bussförbindelsen. Ett trivsamt sätt att sommarpendla till stan. 

Byggnader

Huvudbyggnad ca 70 kvm, 3-4 rum och kök:
Entré från farstukvist till kapprum och hall. Kök med bl.a vedspis och utgång till trädgården. Intilliggande matplats med öppen planlösning mot sällskapsrum med murad öppen spis och utgång till altan i söderläge.

Två sovrum varav ett större med klädkammare och utgång till altanen. Möjlighet att göra om det andra sovrummet till två mindre sovrum. 

Duschrum med äldre ytskikt, duschplats, handfat, wc och tvättmaskin.


Gäststuga ca 30 kvm, 2 rum och kök:
Entré till rum med köksdel. Två rum varav ett sovrum och ett sällskapsrum. Toalettutrymme med separettoalett och handfat. Förberett för inkoppling av wc.

Vedbod, verktygsbod och växthus.

Tomt

Soligt beläget med utsikt över skog och ängar, strax ovanför bad och båtbryggor i Kyrkviken. Lummig trädgårdstomt med gräsytor, blombuskar och planteringar.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornö Kyrkviken 16 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00