Idylliskt i Söderviken - Ornö

Enkelt fritidshus om 42 kvm med lugnt, fridfullt och soligt läge endast 300 meter från bad och båtbryggor i idylliska Söderviken samt cirka 5 minuters promenad till härlig sandstrand med släta badhällar mot Bristaviken. Söderviken är ett naturskönt område på nordöstra sidan av Ornö som är helt bilfritt och avskilt från Ornös vägnät. Attraktivt beläget nära både fastland och havsband med W-båtförbindelse från Stockholm, Saltsjöbaden och Dalarö året runt.

Områdets sandstrand mot Bristafjärden
Alla bilder

Ornö - Söderviken - Haninge

Pris/bud
1 850 000 kr
Området

Söderviken är ett attraktivt område på nordöstra sidan av Ornö som är helt bilfritt och avskilt från Ornös vägnät. Naturskönt, stilla och vackert beläget nära både fastland och havsband. Välskött tomtägarförening med stora allmänningar, båthamnar, festplats och badplatser. Med en mindre båt tar man sig lätt ut till ytterskärgårdens kobbar och skär eller i stillhet med en kanot runt de fina insjöarna. Den gemensamma tomtägarföreningen arrangerar midsommarfirande och kräftskiva. 

Ornö är södra skärgårdens största ö med bra bär och svampskogar, badsjöar, vandringsleder, naturreservat, rikt djurliv och vacker flora. 

Livsmedelsbutik, krog, båtmack och varv finns på Kymmendö - Strindbergs Hemsö - på andra sidan sundet. Med cykel tar man sig på stigar fram till Ornös vägnät och vidare runt ön.

W-båtförbindelse från Stockholm och Dalarö (året runt) och vidare till Utö.
Båtförbindelse från Södervikens brygga ut till öarna i ytterskärgården, bl.a till Fjärdlång, Huvudskär, Utö, m.fl öar och till Kyrkviken på Ornö.

Byggnader

Enkelt men trivsamt fritidshus uppfört 1968. Yttre underhållsbehov samt inre moderniseringsbehov.

Huvudbyggnad 42 kvm, 3-4 rum och kök:
Entré från verandan till en hall/kapprum. Rymligt kök med matplats. Storstuga med kamin. Två sovrum varav ett delbart till två.. 

Gäststuga ca 18 kvm:
Gästrum och toalettutrymme med separettoalett.

Friggebod. Oinredd förrådsbod.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Tomt

Härlig naturtomt om 2.687 kvm gräsytor, blomrabatter och en berghäll där flaggstången pryder sin plats. Fridfullt och soligt beläget i utkanten av Södervikens tomtområde med fina naturområden och badsjöar in på knuten. Ca 10 minuters promenad från W-båtbryggan

Välkommen på visning!

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ornö Söderviken 13 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00