Idylliska Ramsmora

Fastighet med härligt läge i den anrika fiskebyn Ramsmora på Möja. Här finns en huvudbyggnad, två gästhus samt ett rökeri och tvätteri. Från fastigheten njuter man av en underbar utsikt över ängen och har nära till bad. Möja är lättillgänglig med W-båt året om. Affär samt flera restauranger finns på ön.

Utsikt mot äng
Alla bilder

Möja - Ramsmora - Värmdö

Pris/bud
4 950 000 kr
Beskrivning

Välkomna till Ramsmora. Fastigheten ligger på en plan tomt med byggnaderna fint utplacerade på tomten. Utsikten från tomten är mot en äng. Gångavstånd till Fiske restaurangen, bad vid insjö samt hamnen och ångbåtsbryggan. 

Huvudbyggnaden är en villa med permanentstandard. Entré under tak och plats för avhängning, Vardagsrum med fönster åt två håll samt murad öppen spis. Funktionellt kök med matplats för flera vid fönster. Köket har vita skåpsluckor och gott om förvaringsutrymmen.  Massiv bänkskiva i teak samt beige färgat kakel ovan bänkskivan. Kyl/frys, spis samt spisfläkt., diskmaskin, micro och ugn. Tre sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng samt arbetsplats. Badrum med duschkabin samt vatten toalett.. Altan under tak med plats för utemöbler samt vacker utsikt över tomt och äng. Källare med gott om utrymme för förvaring. 

Gäststuga/tvättstuga med mindre altan i västerläge. Gästdelen är Inredd med en dubbelsäng samt badrum med dusch och vattentoalett. Tvättdelen med tvättmaskiner. 

Knuttimmrad gäststuga med altan under tak i fint läge med utsikt över ängen. 

Utedass. 

 

Tomten är troligen styckbar. 

 

 

Möja

Möja är ett skärgårdsparadis med stor tillgänglighet från fastlandet och under sommaren mångfaldigas befolkningen och vänner och bekanta träffas, kanske för att ta några danssteg på kända Möja dansbana eller för att umgås och njuta av den vackra skärgården. Fastighetens läge i en mycket populär del av skärgården möjliggör utflykter med den egna båten till härliga badklippor och vikar i det vackra området. Kanske till Ostholmen, Harö med sin historia eller varför inte hela vägen till Stora Nassa skärgård en lugn dag. På kvällen kan skärgårdskrogar på Stora Möja och Sandhamn besökas.

Ramsmora brygga nås på cirka fem minuter från fastigheten och här går reguljärtrafik med flera turer dagligen. Resan med egen båt till Ramsmora från Sollenkroka tar cirka 35 minuter. I Ramsmora finns Wikströms fisk vilket är en väldigt populär restaurang och i Berg finns en året-runt-öppen butik och flertalet restauranger.

Här finns en fantastisk möjlighet att driva ett tvätteri samt rökeri för den som vill förverkliga sin dröm på Möja!

 

Ramsmora

Efter en vacker resa med båt från Sollenkroka brygga, genom vår vackra mellanskärgård och över Möja västerfjärd eller söderfjärd, kommer man till den populära ön Möja i mellersta ytterskärgården. Möja delas upp i Stora Möja och Södermöja. I Ramsmora, längst in i en skyddad vik på stora Möjas Östra del, finns denna fastighet med charm och känsla. Här börjar en härlig ytterskärgård med klart vatten, tång och en himmel där molnen skingrar sig och solen lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll.

Vid ankomst med egen båt eller passbåt och efter en kort promenad från Ramsmora ångbåtsbrygga, möts man av denna charmiga skärgårdsfastighet som bedrivit tvätteri och rökeri under de senaste åren.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41
Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Möja Ramsmora 775 - Möja
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00