Idyllisk sjötomt i sydvästläge

Naturskönt läget med strandlinje mot sjön Drevviken endast några 15 minuter söder om stan. En idylliskt grönskande och parkliknande tomt, egen brygga och magnifik representativ villa på höjd med ljuvlig utsikt över sjön. Villa om 1 ½ plan med 180 kvm boarea plus källare med bra förädlingspotential.

Alla bilder

Drevviken - Stockholm

Pris/bud
16 000 000 kr
Idyll

Vackert omväxlande och äldre bevarad trädgårdstomt om 1 876 kvm med varierade trädslag och planteringar där stensatta trappor och uteplatser skapar ett flertal mysiga oaser runt om på tomten. Den pampiga altanen mot sjösidan, i eftertraktat sydvästläge, är oslagbar för stora bjudningar med mingel i kvällssol. Bryggdäcket nedanför är perfekt för svalkande dopp och ger gott om plats för solbäddar och möblering. På tomten finns, förutom huvudbyggnaden, ett charmigt och enkelt gästhus men även utrymme för att anlägga en Attefallsbyggnad för gäster eller uthyrning. Alternativt bastu med relax…

Villan

Den vackra 30-talsvillan med bevarade tidstypiska detaljer har varsamt renoverats genom åren och kan med lite ny kärlek bli ett framtida drömboende utöver det vanliga. Huset disponeras över tre våningar med ingång via trapp till entréplan.

Entré till hall med plats för avhängning av ytterkläder och därefter välkomnar köket med dess härligt lantliga karaktär och generösa rymd. Köket i homogen oljad ek är välutrustat med gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. En perfekt plats för att umgås kring gemensam matlagning och gott om plats för stort socialt middagsbord som rymmer många gäster.

En bevarad och charmig serveringsgång leder in till vardagsrummet, ett stort sällskapsrum och den naturliga samlingspunkten efter middagen. Här finns gott om rymd för härligt stor möblering med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och en mysig eldstad.

Från vardagsrummet vidare mot entréplanets toalett och master bedroom ligger utgången till den fantastiskt väl tilltagna och stenlagda terrassen, som gjord för middagar och större bjudningar i ljummen kvällsol.

Övre plan nås via en vacker och gedigen trätrappa. På vägen upp passerar man en inramad tapet i original som skvallrar om tiden från husets uppförande. Väl uppe möts man av en öppen hall med utgång till balkong. Våningen har två rymliga sovrum med fina kupade fönster och gott om förvaring i kattvindar. Här uppe finns även husets helkaklade badrum i klassisk stil där ytterligare originaldetaljer från husets byggnadsår finns bevarat. 

Källarplanet håller värdefulla outnyttjade ytor och funktionella rum redo att inredas efter egna tankar och behov, förslagsvis spa med bastu och vin-/matkällare. Idag finns här en rymlig tvättstuga och utrymmen för förvaring av olika slag plus garage och snickarverkstad.

Sjön Drevviken

Fastighetens läge med sjön Drevviken direkt utanför dörren öppnar för ett aktivt och lättillgängligt sjöliv. Här kan man starta dagen med ett morgondopp eller kajakpaddling på spegelblankt vatten och njuta av ljummen sommarkväll. Runt om sjön finns ett flertal barnvänliga sandstrandsbad. Vintertid kan man åka längdskidor och långfärdsskridskor på sjön eller vinterfiska och kanske avsluta dagen med en brasa och korvgrillning på gården. Här finns stora möjligheter för ett aktivt friluftsliv direkt utanför stan.

Ulf Friberg
Fastighetsmäklare Ulf Friberg 073-259 59 01

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Runsätravägen 23 - Farsta
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00