Gisslingö - Norrtälje

1 650 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

I vacker miljö intill havet

Charmig fastighet på vacker ö med ostörd natur i havsbandet mot Ålands hav. En kort promenad från gemensamma bryggor genom vacker natur nås fastigheten. Här finns ett äldre timmerhus som ej är färdigställt med möjligheter att själv påverka. Gott om ostörda områden och fina klippbad på kort promenadavstånd. Andel i stor samfällighet med strand, bryggor och sjöbod.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Gisslingö 9 - Gräddö
3 min
Nås med båt
80 m2
Tomtarea: 1657 m2
Biarea: 40 m2

Dold budgivning, lösenord krävs

Visningsanmälan krävs
Visning  måndag 22 / 4 11:15 - 12:15

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

GISSLINGÖ 1:22

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Gräddö

Område:

Gisslingö

Församling:

Roslagsbro-Vätö

Postnummer:

760 15

Tomtarea:

1657 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

80 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

40 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

2 till 3

Badrum:

0

Byggnadstyp:

1 1/2 plans hus

Byggnadsår:

2000 (Gammalt timmerhus, ej färdigställt)

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Tegel

Stomme:

Timrad

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten

Murstock:

Murad skorsten, ej besiktigad

Fönster:

1-glas/2-glas

Eldstad:

Öppen spis, ej besiktigad

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad

Vatten och avlopp:

Vatten via GA, ej framdraget. Avlopp saknas.

Allmänt skick:

Renoveringsobjekt

Taxeringsvärde totalt:

1 250 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

242 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 008 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

2000

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

7 812 kr

Värme:

2 500 kr/år

Samfällighet:

800 kr/år

Renhållning:

1 800 kr/år

Försäkring:

1 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

6 600 kr/år

Servitut:

fnr_010470460: Samfällighet Norrtälje GISSLINGÖ S:3

Servitut:

fnr_010470461: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GISSLINGÖ GA:1

Servitut:

01-IM1-68/651A - 1: Avtalsservitut brygga mm (1968-02-07)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På den natursköna ön Gisslingö med stora, orörda grönområden, vackra klippbad mot Ålands hav och ett underbart lugn finns nu möjlighet att färdigställa ett timrat hus på en fin tomt. Gisslingö ligger nordost om Räfsnäs på Rådmansö på randen till Ålands hav och har endast sex bebyggda fastigheter, resten är vacker natur. På ön finns ett rikt naturliv och utöver den i Roslagen vanliga faunan finns även hjort och mufflon. Här råder lugnet och avkopplingen är underbar.

Fastigheten är som sagt en av sex bebyggda tomter på ön vilka alla har del i en större samfällighet som består av vackra strandängar som leder ner till den gemensamma hamnen med bryggor och en sjöbod i vilka alla har en del. Utöver detta finns gemensamma brunnar och även en mindre ångbåtsbrygga. 

Innan man kan börja koppla av fullt ut bör man dock ta i beaktande att på denna fastighet finns en del att göra, allt efter kraven på bekvämlighet och den egna ambitionsnivån. Huset är en gammal timmerstomme, hitflyttad från Småland och monterad kring millienieskiftet. Huset har panelats och invändigt är inredningen påbörjad och mer färdigställd på det nedre planet. På det nedre planet kommer man in i en hall och har vardagsrummet till vänster. I detta finns en öppen spis som dock ej är besiktigad eller godkänd av sotare. Intill hallen finns ett sovrum samt ett skafferi/förråd. Mot öster ligger köket med matplats. En trappa upp finns tre avdelningar med en övre hall samt två rum mot gavlarna. På detta plan finns en del att göra. I huset finns en del byggnadsmaterial, isolering etc som var tänkt att användas i det fortsatta färdigställandet. El finns draget till huset men har provisoriska lösningar inomhus. Vatten och avlopp finns ej idag men fastigheten har rätt till vatten från en gemensam brunn. Strax bakom huset finns ett enklare utedass.

Från tomten kan man skymta vattnet just nu men då våren kommer med sin grönska kommer den att försvinna, med lote gallring skulle dock sjöglimt kunna ordnas även under sommaren. En kort promenad mot norr från tomten leder till vackra klippor och naturliga sandstränder mot havet. Båtresan till fastlandet tar ca 10 minuter och på kort avstånd finns Tjockö med affär, Lidö med ett välbesökt värdshus och i sommar kommer även Fejan att öppna krog och vandrarhem. Gisslingös geografiska läge långt österut mot havet ger goda chanser till soliga dagar under sommaren då molnen ofta har en förmåga att kvarbli över fastlandet västerut. 

Då fastigheten försäljs av dödsbo kommer säljaren att friskrivas från alla fel inklusive  s.k. dolda fel i fastigheten.

Välkomna till Gisslingö!

Gisslingö 9 - Gräddö
Stockgolm