Storholmen - Ljusterö - Österåker

8 975 000 kr

I söder på Ljusterös utsida

Ljuvlig sjötomt på udden Storholmen med skyddat läge vid vägens slut. En riktig pärla med oslagbart läge på Ljusterös utsida i fantastisk skärgård. Trivsamt väl underhållet hus från 1997 med plats att samla hela familjen, 5 r o k samt två dusch/wc. Bra källare för hobby och förvaring. Underbar miljö med fin trädgårdstomt, blommande päronträd, brygga och sandstrand. Äkta sjötomt om drygt 2600 kvm samt eget vattenområde.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Storholmsvägen 40 - Ljusterö
0 min
Med bilväg
146 m2
Tomtarea: 2610 m2
Biarea: 56 m2

Dold budgivning, inget visas

Vänligen ring 0708-879870 eller maila camilla@sjonara.se för tid
Visning  söndag 24 / 3

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Anneberg 1:27

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Storholmen - Ljusterö

Församling:

Ljusterö-Kulla

Postnummer:

184 97

Tomtarea:

2610 Kvm

Boarea:

146 Kvm

Biarea:

56 Kvm

Rum:

5

Varav sovrum:

4

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1970 (1997)

Besiktigad:

2019-03-04

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Källare med betongplatta/plintar

Grundmur:

Betong

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Tv- internetutbud:

Fiber finns indraget

Uppvärmning:

Luftvärmepump (även kyla)

Vatten och avlopp:

Avlopp till 3-kammarbrunn. Egen borrad brunn.

Huvudsakligt väderstreck:

Söder

Taxeringsvärde totalt:

5 571 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 785 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 786 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1984

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

6 714 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 850 kr/år

Sotning:

490 kr/år

Samfällighet:

1 500 kr/år

Renhållning:

1 765 kr/år

Försäkring:

8 378 kr/år

Driftskostnader totalt:

20 697 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Sotning 490 kr per gång, senast sotat 2016.

Servitut:

Rättigheter Förmån officialservitut väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Oslagbart läge

Välkommen till ett mycket vackert och tilltalande hem som vårdats och förädlats av nuvarande ägare under de senaste 24 åren. Huset uppfördes ursprungligen 1970 och byggdes till 1997 åt öster. Huvudbyggnaden omfattar idag ca 146 kvm boyta fördelat på entré från farstukvist till hall, arbetskök med intilliggande matplats, sällskapsrum med braskamin, 2 wc/dusch samt 4 rymliga sovrum. Samtliga rum har direktutgång till trädäck eller tomt. Utifrån nås 56 kvm fin källare med högt i tak och gott om plats för hobby och förvaring. Huset är tilläggsisolerat och går att nyttja året om. Eget bra vatten från djupborrad brunn samt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration. Vägen plogas vintertid. 

Naturskönt vid vägens slut helt utan trafik ligger den södervända tomten med underbar utsikt över holmarna utanför. Närheten till ytterskärgården är påtaglig men vattnet utanför är lugnt. På några minuter når man öar som Edö, Svartsö och Ingmarsö. Läget vid slutet av vägen på öns utsida är oslagbart och gjorde att nuvarande ägare föll för fastigheten. Udden Storholmen är okänd för många och här ligger endast ett fåtal fastigheter. Längs den slingrande vägen ut finns fina strövområden i skog och över ängar.

 

Ett vackert hem

Direkt man öppnar dörren slås man av den vackra utsikten genom köksfönstret. I hallen finns gott om plats då ytan öppnats upp från att tidigare varit ett sovrum. Till vänster finns det första av två duschrum. Wc, duschplats, tvättställ och torkskåp - behändigt beläget nära hallen.

Arbetsköket med intilliggande matplats har blå luckor i lantlig stil och nyare kyl/frys samt fläkt med micro. Spis och diskmaskin från tillbyggnadsåret.

Sällskapsrummet ligger med öppen planlösning till matplatsen och har värmande braskamin i centrum. Stora fönster åt tre håll och dubbla dörrar ut mot altan med bred trappa ner till tomten.

En korridor leder från hallen mot sovrummen. Här finns ytterligare ett duschrum med wc, dusch och tvättställ samt tvättmaskin. 4 rymliga sovrum, alla med utgång till däck/altan och tre av dem med sjöutsikt. Längs södersidan sitter markiser utanför samtliga rum.  I hela huset ligger vackert gotländskt såpskurat furugolv. Fiber finns indraget.

Tomten omfattar 2600 kvm land samt utöver detta ett ej arealredovisat vattenområde. Gräsmattan sluttar svagt från huset för att sedan plana ut mot sjön. En pir leder ut till flytbryggan som har bra djup för motorbåt. Här finns badstege och boj. Intill ligger en liten sandstrand för sköna dopp och även en härlig slät klippa. Kring Storholmen finns perfekta vatten för paddling. Under fruktträdet intill stranden finns en charmig strandbar utrustad med el och förberett för vatten samt inredd med hyllor och kylskåp.

Tomten är välskött och grönskande med flera fruktträd, bland annat ett enormt päronträd som blommar rikligt. Vackra buskar och odlingslådor och bra gräsytor kompletteras med stenläggningar. 

Fastigheten ligger inte inom detaljplan.

 

Om Ljusterö

Ljusterö är en levande skärgårdsö med bra förbildelse till fastland via bilfärja som går året om så pendling går utmärkt. Vid Mellansjö finns både förskola och grundskola (0-9). Vid färjeläget finns kiosk och gatukök. Väsbystrands golfbana är populär. Vid Ljusterö torg mitt på ön cirka tre kilometer från färjeläget finns livsmedelsbutik, olika typer av mindre butiker samt restaurang. I Linanäs på södra Ljusterö finns restauranger, mindre livsmedelsbutiki och båtmack. Kommunikationerna är bra med både SL-buss och Waxholmsbolagets båtar.

Välkomna till Storholmen!

Storholmsvägen 40 - Ljusterö
Stockgolm