Edö - Österåker

2 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Högt sydvästläge på Edö

Njut av fantastiska solnedgångar och kvällsdopp. Fint renoverat hus på Edö med gästhus och högt läge ovanför fin äng och med viss sjöutsikt ner mot gemensam hamn där 2 båtplatser ingår. Även del i bastu vid badklipporna. Bil- och båtplats i Hummelmora. Bra kommunikationer med Waxholmsbåt till stan och till bilplatserna i Hummelmora.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Edöhillvägen 39 - Ljusterö
2 min
Nås med båt
70 m2
Tomtarea: 2288 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Förhandsvisning. Ring 0708879870 eller maila camilla@sjonara.se för anmälan och båttransport från Vaxholm
Visning  söndag 18 / 8
Vänligen ring eller maila för anmälan och båttransport
Visning  söndag 25 / 8

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

EDÖ 1:49

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Ljusterö

Område:

Edö

Postnummer:

184 97

Tomtarea:

2288 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

70 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3

Varav sovrum:

2

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1976/2002/2012

Fasad:

Trä

Tak:

Papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Grundmur:

Betong

Murstock:

Skorsten av plåt

Fönster:

2-glas samt vissa med isolerglas

Eldstad:

Braskamin

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Gemensamt sommarvatten. Vintertappställe finns nära. Avlopp 2-kammarbrunn.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Edö 1:26,m.fl (1975-09-18) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 863 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

776 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 087 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1998

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

9 300 kr/år

Sotning:

340 kr/år

Samfällighet:

2 600 kr/år

Renhållning:

2 320 kr/år

Försäkring:

3 654 kr/år

Övrigt:

400 kr/år

Driftskostnader totalt:

18 614 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Grundvärme i huset under kallare årstid.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Edö på Ljusterös utsida

Välkomna till en underbart solig lättskött naturtomt med högt läge, sol hela dagen och kvällssol över den intilliggande ängen. Nya fina trappor från 2018 och en kort stig leder ner till havet med härliga dopp vid strand eller brygga och två båtplatser som ingår i fastigheten. Den gemensamma hamnen med bord och sittplatser inbjuder till middag i solnedgång och kanske kvällsdopp. Man har även del i bastu intill fina badklippor.

Fritidshuset som ursprungligen uppfördes i mitten av 70-talet byggdes till av nuvarande ägare 2002 och 2012 till nuvarande ca 70 kvm.

Entré via generös altan i sydväst utan insyn till rymlig hall. Här finns plats för den som vill att dela av hallen och installera tex en förbränningstoalett. Till höger två rymliga sovrum med två sovplatser i varje. Ljust härligt allrum med braskamin och matplats och öppen planlösning till arbetskök med platsbygd förvaring. Allrummet har stora fönster i sydväst och utgång till altanen. Sommarlivet kretsar kring altanen med utekök och plats för härliga grillmiddagar i kvällssol. Trappor ner till den lättskötta naturtomten med fruktträd och bärbuskar.

Gäststugan om 10 kvm med 3 sängplatser är lätt att nå från altanen. Så även boden om ca 8 kvm innehållande dusch och separett samt förråd. Indragen el och vatten. På tomten finns också förråd och verktygsbod samt ett vedförråd från 2017.

Byggrätten i området är 120 + 40 kvm. Fiber finns indraget, betald tom 2020

Fastigheten ingår i Skötvikens Samfällighetsförening som består av 10 fastigheter. Samfälligheten äger och förvaltar mark och gemensamhetsanläggningar inom området. Marken dryga 20 000 kvm består av skogsmark och en stor äng och klippor mot havet, med tillträde för alla tio fastigheterna. En stor gemensam brygga finns med båtplats och en flytbrygga med ytterligare båtplats, alltså två båtplatser var.

Gemensam vedeldad bastu (1998), med klippbad, trampolin samt lastbrygga. Gemensam fyrhjuling för lastning och transport.

Gemensam borrad brunn (64 m) och pumphus samt garage för fyrhjuling. Del i fiskevatten kring Edö.

I fastigheten ingår del i i Edöbryggans samfällighetsförening med lagfart i Hummelmora på Ljusterö. Denna andel medför två parkeringsplatser samt en båtplats  i Hummelmora. Ytterligare Gästparkering finns sedan 2018. Waxholmsbåt trafikerar från Strömkajen i Stockholm eller från bilplatsen i Hummelmora.