Högt ogenerat läge i Österskär

Perfekt belägen fastighet i charmiga Tuna på lugn villagata med carport, gästhus och altan med kvällssol. Vacker vy från altan och vardagsrum bort mot Tunaviken där man skymtar segelbåtarnas master. Gångavstånd till badplats, skolor och Åkersberga centrum.

Flygbild
Välkomna
Alla bilder

Tuna - Österåker

Pris/bud
6 700 000 kr

En väl omhändertagen villa om ca 173 m² på en av Tunas finaste höjder i sydvästläge med stora öppna sällskapsytor.  Entréplanet välkomnar med en rymlig hall med gott om förvaring. Kök, matplats och vardagsrum bjuder in till umgänge i öppen planlösning. Känslan i huset är fantastisk, mycket tack vare de stora fönsterpartierna i vardagsrummet för maximalt ljusinsläpp. Tibrokök med gott om arbetsytor på granithäll och all tänkbar maskinell utrustning, bl a dubbla kyl/frys, micro, varmluftsugn och induktionshäll, allt från Siemens. På nedre plan finns även ett stort sovrum, ett helkaklat badrum med dusch och WC samt separat tvättstuga med egen ingång, förvaring, tvättpelare och torkskåp. I matsalsdelen finns braskaminen för att sprida värme och mys under årets kyligare dagar.  

En trappa upp finns ytterligare ett allrum, perfekt för tonårsbarnens tv-häng, två sovrum/kontor med snedtak samt badrum, relax och bastu. Takfönstret i badrummet ger ett fint extra ljusinsläpp.

Ett uterum är tillbyggt på nedre plan för att ni ska kunna njuta av natur och grönska även under regnigare dagar. Intill huvudhuset ligger gästhuset. Idag används detta endast som förråd, men det är fullt isolerat med el indragen så det går enkelt att styla om till ett mysigt gästhus.

Tomten om ca 1000 m² är lättskött med gräsmatta, syréner, rhododendron och lavendel. Det finns även ett plommonträd, hallonbuskar, fläder och vinbärsbuskar för de som vill sylta och safta. På västra sidan slutta tomten brant ner mot grannen, vilket gör huset insynsfritt. 

Carport och gångväg upp till huset är reglerat via servitut. Kommunalt vatten och avlopp, fiber är indraget och huset är besiktigat (se bifogat besiktningsprotokoll).

Det korta avståndet till Stockholm lockar många som vill uppleva villaidyllen i fridfull och naturskön miljö med bad och båtliv vid porten till Stockholms skärgård. Här är båtintresset stort bland invånarna och det finns flera marinor, båtbryggor och varv runt Österskär. En middagstur med båten till Grinda, Vaxholm eller Ljusterö och dess restauranger är något som sätter guldkant på tillvaron. Stannar du hellre på torra land finns fina motionsslingor, aktivitetsparker för barnen, caféer, restauranger och badstränder på promenadavstånd. Badholmen i Sätterfjärden har både klippbad och sandstrand och Solbrännan har stor sandstrand och restaurang ut mot Trälhavet. På endast tre minuters promenad nås Roslagsbanan och Tunagård station med täta avgångar till Stockholm, Östra Station.

Rakt nedanför fastigheten ligger Orionparken med lekplats, gräsplan och gemensamt valborgsfirande. Oceanparken ligger fem minuter bort med helt nytt akivitetsområde för alla åldrar. Till Åkersberga centrum går man på ca 10 minuter och här finns all tänkbar service, såsom Ica, systemet, butiker mm. Närmaste skola är Österskärsskolan (F-6) och det finns flera bra förskolor i området, i både privat och kommunal regi.

En härligare boendemiljö är svår att hitta. Välkomna på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88
Ansgariusvägen 29 - Österskär
Stockgolm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00