Tuna - Österåker

6 700 000 kr

Högt ogenerat läge i Österskär

Perfekt belägen fastighet i charmiga Tuna på lugn villagata med carport, gästhus och altan med kvällssol. Vacker vy från altan och vardagsrum bort mot Tunaviken där man skymtar segelbåtarnas master. Gångavstånd till badplats, skolor och Åkersberga centrum.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Ansgariusvägen 29 - Österskär
6 min
Med bilväg
173 m2
Tomtarea: 1031 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Visning  söndag 26 / 1 13:00 - 14:00
Visning  tisdag 28 / 1 17:30 - 18:30

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

TUNA 5:5

Land:

Sverige

Kommun:

Österåker

Stad:

Österskär

Område:

Tuna

Postnummer:

184 52

Tomtarea:

1031 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

173 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

6

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1985

Besiktigad:

2020-01-08

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag och mekanisk frånluft

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Direkt el, luftvärmepump och braskamin

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Tunagårdsområdet (1959-03-13) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 443 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 630 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 813 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

29.18%

Värdeår:

1989

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

34 308 kr/år

Vatten/Avlopp:

8 636 kr/år

Sotning:

150 kr/år

Samfällighet:

2 892 kr/år

Försäkring:

10 800 kr/år

Driftskostnader totalt:

56 786 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Säljarna har Bredbandsbolaget som operatör och betalar 438 kr/mån.

Servitut & GA:

GA1: Gemensamhetsanläggning ÖSTERÅKER TUNA GA:8
GA2: Gemensamhetsanläggning ÖSTERÅKER TUNA GA:4
0117-84/53 - 1: Officialservitut va (1984-08-08)
0117-84/53 - 2: Officialservitut väg (1984-08-08)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

En väl omhändertagen villa om ca 173 m² på en av Tunas finaste höjder i sydvästläge med stora öppna sällskapsytor.  Entréplanet välkomnar med en rymlig hall med gott om förvaring. Kök, matplats och vardagsrum bjuder in till umgänge i öppen planlösning. Känslan i huset är fantastisk, mycket tack vare de stora fönsterpartierna i vardagsrummet för maximalt ljusinsläpp. Tibrokök med gott om arbetsytor på granithäll och all tänkbar maskinell utrustning, bl a dubbla kyl/frys, micro, varmluftsugn och induktionshäll, allt från Siemens. På nedre plan finns även ett stort sovrum, ett helkaklat badrum med dusch och WC samt separat tvättstuga med egen ingång, förvaring, tvättpelare och torkskåp. I matsalsdelen finns braskaminen för att sprida värme och mys under årets kyligare dagar.  

En trappa upp finns ytterligare ett allrum, perfekt för tonårsbarnens tv-häng, två sovrum/kontor med snedtak samt badrum, relax och bastu. Takfönstret i badrummet ger ett fint extra ljusinsläpp.

Ett uterum är tillbyggt på nedre plan för att ni ska kunna njuta av natur och grönska även under regnigare dagar. Intill huvudhuset ligger gästhuset. Idag används detta endast som förråd, men det är fullt isolerat med el indragen så det går enkelt att styla om till ett mysigt gästhus.

Tomten om ca 1000 m² är lättskött med gräsmatta, syréner, rhododendron och lavendel. Det finns även ett plommonträd, hallonbuskar, fläder och vinbärsbuskar för de som vill sylta och safta. På västra sidan slutta tomten brant ner mot grannen, vilket gör huset insynsfritt. 

Carport och gångväg upp till huset är reglerat via servitut. Kommunalt vatten och avlopp, fiber är indraget och huset är besiktigat (se bifogat besiktningsprotokoll).

Det korta avståndet till Stockholm lockar många som vill uppleva villaidyllen i fridfull och naturskön miljö med bad och båtliv vid porten till Stockholms skärgård. Här är båtintresset stort bland invånarna och det finns flera marinor, båtbryggor och varv runt Österskär. En middagstur med båten till Grinda, Vaxholm eller Ljusterö och dess restauranger är något som sätter guldkant på tillvaron. Stannar du hellre på torra land finns fina motionsslingor, aktivitetsparker för barnen, caféer, restauranger och badstränder på promenadavstånd. Badholmen i Sätterfjärden har både klippbad och sandstrand och Solbrännan har stor sandstrand och restaurang ut mot Trälhavet. På endast tre minuters promenad nås Roslagsbanan och Tunagård station med täta avgångar till Stockholm, Östra Station.

Rakt nedanför fastigheten ligger Orionparken med lekplats, gräsplan och gemensamt valborgsfirande. Oceanparken ligger fem minuter bort med helt nytt akivitetsområde för alla åldrar. Till Åkersberga centrum går man på ca 10 minuter och här finns all tänkbar service, såsom Ica, systemet, butiker mm. Närmaste skola är Österskärsskolan (F-6) och det finns flera bra förskolor i området, i både privat och kommunal regi.

En härligare boendemiljö är svår att hitta. Välkomna på visning!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Ansgariusvägen 29 - Österskär
Stockgolm