Högt och fritt västerläge

Sjöutsikt i Saxarfjärden över farleden i väster. God infrastruktur med kommunalt v/a. Vaxholmsbolaget trafikerar året runt. Nära till båtplatser på fastlandet vid Dyviks Marina. Generös byggrätt för ett komplett boende. Magisk sjöutsikt.

Västerläge
Barnvänligt
Alla bilder

Timrarön - Saxarfjärden - Österåker

Pris/bud
2 500 000 kr
Beskrivning

Tillfälle att förvärva och skapa sig ett eget boende i Skärgården med solnedgång över farleden i väster. En tomt med högt och fritt läge över Mormorsviken. God infrastruktur med kommunalt vatten, avlopp samt el indraget till tomtgränsen. (anslutningsavgifter tillkommer)

Välj att bygga ditt eget boende, tomten säljs utan krav på vad som skall byggas förutom de regler som finns i byggnadsplanen. 

Timrarön har ett stort grönområde med fina strövområden i skog och promenadvägar för rekreation och motion.

Waxholmsbolaget trafikerar ön via den nya bryggan på östra sidan.

Område

Ta Waxholmsbåten från Strömkajen via Lidingö, Vaxholm och ut till Stora Timrarön. Skärgårdslivet är ljuvligt alla årstiderna och tillgängligheten med skärgårdsbåtarna är mycket bra. Från tomten njuter man av den bästa av utsikter. Ett livfullt skådespel av fritidsbåtar på sin väg ut och in i skärgården via Furusundsleden. Detta är en plats att nyttja hela året.

Mathem levererar till ön som även har Midsommarfirande och en allmän badplats med sandstrand.

I närheten på Fastlandet ligger Dyviks Marina med bensinmack och båtservice. Dyviks Marina har även båtplatser att hyra samt vinterförvaring för båtar. Nykvarns Marina har båtplatser och ligger närmare till. SL Buss finns till Nykvarn och Dyvik. 

Närliggande platser att göra båtutflykter till är Linanäs med restaurang och gästhamn, Grinda med värdshus och gästhamn. Vaxholm är den stora orten i området och där finns allt som behöver inhandlas för livet på landet. 

Byggnadsplan

Stora möjligheter finns att inom rådande byggnadsplan skapa ett fantastiskt boende med solnedgång i västerläge med magisk sjöutsikt. Planen medger ett hus om 100 kvm samt komplement byggnad om 40 kvm vilken kan delas i två, t ex två mindre gästhus. Utöver detta kan man även bygga en friggebod och ett attefallshus så har man plats för hela familjen. 

Se bifogad byggnadsplan under dokument med bestämmelser och karta. 

 

Anslutningsavgifter tillkommer för V/A samt el: Kommunalt vatten ca 50 000:- kr. Avloppsanläggning ca 331 000:-

Justeras upp med ca 5 000:- kr per år. 

 

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41
Timrarö - ÅKERSBERGA
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00