Högt läge med utsikt över vatten i härlig Roslagsmiljö

Skärgårdsparadis om ca 70 kvm samt gästhus om ca 30 kvm . Egen bygga på spetsen av udde. Bastu vid strandkant. Lättskött tomt om 5250 kvm . Båt och 2 bilplatser på fastland. Klassiskt fritidsboende.

Alla bilder

Solö/Arnö - Norrtälje

Pris/bud
5 495 000 kr
Idyllisk skärgårdpärla

Välkommen till denna idylliska skärgårdpärla! Enastående potential att förverkliga din skärgårdsdröm. Fastigheten är belägen på en halvö med lång strandlinje, natursköna klipphällar och släta gräsytor som skapar en naturlig plats för både lek och avkoppling. Tillhörande fastigheten finns en stor välskött brygga som möjliggör både båtförtöjning och bad. Intill bryggan finns även bastu som förlänger dagarna vid vattnet. Ovanpå tomtens sluttning reser sig två välbevarade hus med välkomnande altaner och mysiga uteplatser. 

Det stora huset ligger nära vattnet, men högt över det. På sjösidan finns altanen med möjlighet till att vara både öppen och inglasad, därifrån har du en fantastisk utsikt över vattnet.

Vi blir välkomnade in i huset via en inglasad veranda som för oss vidare in i huset som känns ljus och fräsch. Ett stort allrum är huset hjärta och här samlas familjen för långa härliga middagar och vid kyliga dagar så sprider den öppna brasan sin värme och gemyt. Ett praktiskt kök med all den utrustning du behöver. Altan på husets baksida. Två rymliga sovrum står till förfogande. Dusch och toalett.

Mot vattnet med strålande sol ett väl tilltaget altandäck.

Några steg från huvudhuset ett fristående gästhus med allrum, trinettkök och ett sovrum. Uppskattat av långväga gäster. Alldeles bredvid en altan för morgonkaffe.

Ett förråd och toalett finns också tillgängligt här.

Om ön Arnö

Fastigheten är belägen på ön Arnö. Ön är ett riktigt guldkorn placerad precis söder om Solö i Roslagens famn. Arnö är liten ö med ett tiotal fastigheter. Det finns en båtplats på fastland med parkering på fastland 5 min från fastigheten. Även en extra bilplats på Solö brygga. Dessa följer med fastigheten och kan överlåtas. Lägger sig isen så kan man med lätthet gå över under vintermånaderna.

Med egen båt tar man sig snabbt och enkelt ut till de omgivande öarna, kanske tar du en snabb utflykt till Furusund och stannar till på värdshuset? Eller varför inte ta en dagsutflykt till den vackra ytterskärgården?  

Vidare finns det många närliggande upptäcktsfärder. Navigera smidigt ut på Furusundsleden och ta dig snabbt till någon av Norrtäljes skärgårdskrogar. Högmarsö, Fejan och Lidö är bara några av de lockande destinationerna som väntar på att upptäckas. För den naturintresserade ligger Ängsö Nationalpark söderut, medan Siaröfortet lockar både stora och små.  

Med en härlig utsikt och enastående tomt är detta en unik pärla för den som längtar efter genuint skärgårdsboende i Roslagens famn.  

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99
Arnö 12 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00