Ingarö - Himmelsbacken 13 - Värmdö

12 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Himmelriket på Ingarö

Högt uppe bland trädtopparna hittar du detta exklusiva boende på 255 kvadrat med utsikt över Ingarö golfbana och en hisnande natur. En känsla av frihet och lugn infinner sig när man öppnar dörren till Himmelsbacken 13. Här får naturen vara en del av inredningen genom de stora fönsterpartierna som ramar in granarna utanför. Varje årstid blir mäktig här och oavsett väder och vind är läget högt uppe bland träden oslagbart. Två terrasser varav en med pool gör det lätt att ordna stora sommarfester och middagar. Här finns också närheten till sandstrand och båtbrygga.
Villa Himmelriket måste upplevas!

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Himmelsbacken 13 - Ingarö
4 min
Med bilväg
255 m2
Tomtarea: 3195 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Visningsanmälan krävs
Visning  söndag 22 / 9

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

FÅGELVIK 1:635

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Ingarö

Område:

Ingarö - Himmelsbacken 13

Postnummer:

134 62

Tomtarea:

3195 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

255 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7 rum och kök

Varav sovrum:

5

Byggnadstyp:

2 plansvilla

Byggnadsår:

2008

Fasad:

Puts

Tak:

Papp

Stomme:

Murad med Isoblock

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Platta på mark med golvvärme

Fönster:

3-glas isolerglaskassetter

Ventilation:

Mekanisk med återvinning

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Kommunalt VA

Planbestämmelser:

Detaljplan: Fågelvik 2:1,1:46 mfl (1991-02-06) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

6 915 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

5 000 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 915 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Värdeår:

2008

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

35 298 kr/år

El:

27 340 kr/år

Vatten/Avlopp:

6 314 kr/år

Sotning:

447 kr/år

Samfällighet:

5 688 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Försäkring:

10 966 kr/år

Driftskostnader totalt:

88 053 kr/år

Driftskostnader kommentar:

TV/Satellit Canal Digital (Familjepaket + Cmore) 6.336 kr/år. Plogning: 1.862kr/år El gatubelysning: 1.700kr/år El vattenpump: 1.100kr/år. Alarm: 5.448 kr/år

Servitut:

fnr_010489758: Gemensamhetsanläggning Värmdö FÅGELVIK GA:13

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

 

Stenvillan på 255 kvm med 7 rum och kök byggdes 2008 och ritades av arkitekten Ann-Charlotte Nilsson. Villan har en öppen planlösning med generösa ytor både inne och ute på de två terrasserna. Terrassen på nedre plan har ett slittåligt betonggolv samt en härlig pool för varma sommardagar. Här kan man sitta ett stort sällskap och avnjuta en kvällsmiddag till solen går ner bakom träden. På övre plan finns ännu en terrass i anslutning till sovrum och sällskapsrum. Här är golvet av trä och det finns plats för många solstolar.

Entreplan bjuder på en rymlig hall med garderober med spegeldörrar samt en platsbyggd bänk. Köket och sällskapsrummet har öppen planlösning i olika nivåer vilket ger en spännande dynamik i huset. Fönsterna går från golv till tak vilket ger huset ett stort flöde av ljus. Golvet är i vacker kalksten och väggarna är vitmålade för ännu mer rymd och ljus. Här finns en genomsiktlig öppen spis som gör sig perfekt när grantopparna ligger tyngda i vit snö.

Köket på 12 kvm är från Ballingslöv med köksluckor i ek-trä med inbyggd kyl och frys. Disk och arbetsbänk är i kalksten precis som golvet.
Huset har gott om plats för en större familj. På nedre plan finns två sovrum passande som barn/tonårsrum. Mellan rummen finns en generös walk in closet. Här finns också en toalett stilrent designad med väggar i grått kakel och dusch.
Bredvid toaletten finns även ett rymligt tvättrum på 6 kvm med tvätt och torktumlare. Här kan man stå och utföra tråkiga vardagssysslor med fantastisk utsikt över grönskan och terrassen med pool. 

Under den magnifika trappen i betong fins en alldeles egen klättervägg för båda stora och små. Klätterväggen fortsätter upp på den vita väggen.

Uppe på övre plan blir utsikten och känslan av att befinna sig bland trädtopparna ännu mer slående. Här finns återigen stora panoramafönster. Här möts du av ett stort öppet sällskapsrum med plats för stor soffa. Längst bort ligger det stora sovrummet med direkt utgång till den stora terassen med trädäck. Här kan man vakna en sommarmorgon och gå rätt ut i morgonsolen, lägga sig i en solstol och avnjuta en kopp kaffe. Eller varför inte sätta dit ett långbord och bjuda dit vänner för middagar i kvällssolen. Sovrummet har även en egen toalett.
På övre plan finns ytterligare två rum som kan användas både som sovrum och kontor. Toaletten i anslutning till sovrummen är lyxigt inredd med ett djupt inbyggt badkar samt dusch.
Trädgården är en lättskött naturtomt. På kvällen lyses träden mäktigt upp med belysning. Bredvid huset finns ett rymligt garage med automatisk carport med plats för två bilar. Under betongtrappan finns yta för ett hemmagym.

 Huset är det sista på gatan vilket ger en känsla av avskildhet och tillsammans med naturens kraft så är det lätt att koppla av på Himmelbacken 13. En gångväg på 8 minuter tar dig till buss 430 (Från Fågelviks gård). Till Stockholm med bil tar det ca 30 minuter. Ingarö som område är mycket populärt och eftertraktat mellan storstad och skärgård. Villa Himmelriket med sin centrala placering på Ingarö erbjuder närhet förskolor, skola, affär, golf, bad samt övrigt skärgårdsliv.

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Himmelsbacken 13 - Ingarö
Stockgolm