Österäng - Norrtälje

9 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Hästgård med generös byggrätt i Stockholms skärgård.

Unikt tillfälle att förvärva en av Roslagens vackraste hästgårdar. I dag bebyggd med stall, ridhus, maskinhall samt en mindre bostad. Förhandsbesked för byggrätt för ett större hus finns på en höjd i syd-västläge med strålande utsikt över en havsvik. Delvis isolerat och snyggt ridhus i trä, gedigen belyst uteridbana.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Grovstavägen 68 - Norrtälje
0 min
Med bilväg
64 m2
Vatten: 27890 m2
Betesmark: 80000 m2
Skogsimpediment: 15000 m2
Skogsmark: 10000 m2
Tomtarea: 2000 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Gård

Fastighetsbeteckning:

GROVSTA 8:13

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Österäng

Församling:

Länna

Postnummer:

761 93

Vatten:

27890 Kvm (enligt säljaren)

Betesmark:

80000 Kvm (enligt säljaren)

Skogsimpediment:

15000 Kvm (enligt säljaren)

Skogsmark:

10000 Kvm (enligt säljaren)

Tomtarea:

2000 Kvm (enligt säljaren)

Boarea:

64 Kvm (enligt säljaren)

Byggnadstyp:

Stall, maskinhall, ridhus

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt och tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

6 428 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

739 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

4 408 000 kr

Taxeringsvärde betesmark:

52 000 kr

Taxeringsvärde skogsmark:

88 000 kr

Taxeringsvärde skogsimpediment:

7 000 kr

Taxeringsår:

2017

Taxeringskod:

120

Taxeringsvärde ekonomibyggnad:

1 134 000 kr

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1929

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

19 000 kr/år

Samfällighet:

2 300 kr/år

Renhållning:

350 kr/år

Försäkring:

15 831 kr/år

Driftskostnader totalt:

37 481 kr/år

Servitut:

01-LÄA-379 - 1: Officialservitut väg

Servitut:

01-LÄA-381 - 1: Officialservitut väg

Servitut:

fnr_010267061: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GROVSTA GA:1

Servitut:

01-IM1-36/181 - 1: Avtalsservitut kraftledning mm (1936-03-11)

Servitut:

01-LÄA-1892 - 3: Officialservitut väg (1981-05-22)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Följ den vackra vägen genom Grovsta och vidare ut mot Österäng. Man reser genom vacker Roslagsnatur och hästhagar. Vid sjökanten ligger den vackra gården med omgivande hagar och utsikt över viken nedanför. Fastigheten kommer efter genomförd fastighetsreglering vara på ca 13,4 hektar varav ca 2,8 hektar avser eget vatten. Merparten av marken utgörs av hagmark. Möjlighet finns att hyra ytterligare hag- och betesmark på bekvämt gångavstånd.

Österäng ligger strax söder om Norrtälje med bland annat Tranviks naturreservat invid med fina möjligheter att plocka bär och svamp. Avståndet till Stockholm är ca 7 mil, en sträcka som man kör på strax under en timme. Här kan man skapa sig ett riktigt sjönära livsstilsboende med både sjö-och gårdsliv av högsta klass.

Väl framme vid fastigheten befinner man sig i den vackrast tänkbara av omgivningar. Här finns en unik möjlighet att skapa en komplett hästgård med allt som behövs för en fullutrustad hästanläggning. En ypperligt välskött gård med gedigna trästaket och fina sommar- och vinterhagar med bra underlag.

Förhandsbesked finns för byggnation av bostadshus på höjden intill övriga byggnader. Byggrätten är generös och utsikten från huset kommer vara en milsvid utsikt över Tranviks naturreservat och skärgården utanför. Tomten ligger dessutom i ett fint solläge och sent på kvällen får man in den sista kvällssolen från väster. Vägen är projekterad för uppfart till denna vackra plats. Gårdsbilden är vackert samlad med ett mindre bostadshus till vänster innan stallet med åtta bra box ar. Det lilla bostadshuset är inrett med en lägenhet på övre plan med duschrum och toalett en trappa ner. Modernt och fräscht. Trevligt inrett med ett bra kök och intill ett rum med två sovalkover och plats för matgrupp. Kakel och klinker i badrummet. Perfekt för gäster eller hyras ut till någon som hyr i stallet. Stallet har praktiska förvaringsutrymmen såsom foder- och sadelkammare samt höskulle men även ett litet kök. Här finns bra boxar och en spolspilta centralt placerad i stallet och torkrum för våta täcken. Alldeles utanför en välordnad paddock med bra underlag omgiven av fina hagar.

På väg upp mot ridhuset ligger en stor maskinhall för förvaring av maskiner för gårdens skötsel såsom traktorer, klippare mm.

Det fina ridhuset på fastigheten mäter 20X40 meter och har all utrustning som krävs. Här finns ett bra underlag och sarger. Läktare och fikarum med kök i ena änden av ridhuset. Ridhuset har isolering i taket för att även under vintern skapa bra förutsättning för tävling och träning. Här finns även bra förvaringsmöjligheter för hinderpark mm. I anslutning till ridhuset finns en stor värmeisolerad verkstad. Bevattning till ridhuset sker med sjövatten via egen pump nere vid sjön.

Förhandsbesked finns för byggnation på den intilliggande höjden strax ovanför stallet och ridhuset. Se bilaga från kommunen. Har kan man skapa sig ett riktigt sjönära livsstilsboende på gården med dom bästa förhållandena för hästhållning. Placeringen på höjden ger en fin överblick över gården och vattnet nedanför. För den som så vill finns möjlighet att under byggtiden hyra eller köpa en intilliggande bostadsfastighet med två bostadshus.

Ön nedanför fastigheten ingår och nås via en spång. Härute ligger bryggan för säker förtöjning av båtar. Med egna båten kommer man snabbt ut till en vacker skärgård med massor av utflyktsmål. Nära ligger t ex. Ängsö med nationalparken, Högmarsö varv och krog, Marholmens Konferens och restaurang samt Furusunds Wärdshus för att nämna några.

Sammanfattningen lyder: Ett unikt tillfälle att skapa en komplett hästgård. Lättillgängligt, nära havet och i vackra omgivningar.

Välkomna till Österäng!

 

Grovstavägen 68 - Norrtälje
Stockgolm