Malma - Värmdö

10 000 000 kr

Härligt söderläge

Egen udde i ett strålande söderläge i populära Malma på Värmdö. Mysigt hus och flera brygganläggningar, sandstrand och bastu i skyddat läge i viken.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Malmavägen 238 - Värmdö
0 min
Med bilväg
60 m2
Tomtarea: 2350 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Fritidshus

Fastighetsbeteckning:

Malma 13:2

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Värmdö

Område:

Malma

Församling:

Värmdö

Postnummer:

139 60

Tomtarea:

2350 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

60 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum, varav 3 sovrum.

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1-plan

Byggnadsår:

1956

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betong

Grundmur:

Krypgrund

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el + öppen spis

Vatten och avlopp:

Enskilt avlopp (Enkelt) Sommar vatten

Taxeringsvärde totalt:

6 286 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

686 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 600 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Pantbrev:

1st om totalt 2 000 kr

Taxeringen är preliminär:

Ja

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1956

Energistatus:

Behövs ej

Driftskostnader totalt:

18 515 kr/år

Servitut:

fnr_010267763: Gemensamhetsanläggning Värmdö MALMA GA:2

Servitut:

2: NYTTJANDERÄTT OMRÅDE MM (1960-12-21)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ostört läge på egen udde

Välkommen till en unik udde i härligt och soligt söderläge i Skepparviken på Malma. Här bor man i ett skyddat läge med fantastisk sjökontakt längst ut på Fågelbrolandet. Nämndöfjärden och ytterskärgården ligger strax intill.

Huset som byggdes under mitten av 50-talet ligger bara några meter från det glittrande vattnet. Här finns originalinredning kvar i köket och ett mysigt vardagsrum med öppen spis. Tre sovrum finns varav ett lite större mot vattnet. Det finns även ett badrum med handfat och wc. Från köket finns altandörr mot uteplats som delvis är under tak och med trevlig öppen spis.

Det är en fantastisk naturtomt med mjuka klipphällar och vackra låga skärgårdstallar. Vattnet följer tomten som en udde ut i viken. Vid vattnet finns en stor bryggdel med plats för många kring middagsbordet. Ytterligare två bryggor med segelbåtsdjup finns varav den ena delvis är en flytbrygga. För de mindre barnen som inte vill hoppa från bryggan, så finns en liten sandstrand.

På tomten finns även ett separat bastuhus med bastu och dusch samt en stor parkering.

Malma är ett naturskönt skärgårdsområde som omgärdas av vatten, öppna ängar, små insjöar och havsvikar. Landskapet är otroligt vackert med milsvida skogar.

Drömmer du om en ännu större tomt och flera fastigheter att nyttja? Nu har du chansen att förvärva angränsande fastighet; Malmavägen 247, som också ligger ute till försäljning. 

Området kring Skepparviken

Bara ett stenkast från fastigheten når man den populära insjön med två badstränder, som snabbt når varma badtemperaturer på sommaren. Möjlighet till ridning finns några hundra meter ifrån fastigheten.

Strandfastigheterna i Skepparviken brukar gemensamt anordna traditionellt midsommarfirande. Midsommarfirande anordnas även av Kryssarklubben i Malma Kvarn.

Genom Stefan Perssons försorg genomgår området ett omfattande naturvårds- och kulturmiljövårdsprojekt för att bevara ett öppet och levande skärgårdslandskap.

Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus och skärgårdskrog samt kiosk. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. På Fågelbrolandet ligger också välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. Här finns också Stall Fågelbro, som är en förstklassig ridanläggning som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter.

Ca 45 minuters bilresa från Stockholms innerstad. Från Stavsnäsvägen går buss 433 och 434 till Slussen. Sommartid går även buss 432 hela vägen ut till Malma Kvarn och tillbaka till Stockholm.

Malmavägen 238 - Värmdö
Stockgolm