Gustavsro - En skärgårdsidyll vid Lättinge brygga - Ornö

Små enkla stugor (35+15+10 kvm) i fint skick på ca 3000 kvm vackert grönskande trädgårds- och naturtomt. Arrendeavgift ca 25.000:-/år. Idylliskt beläget i lantlig skärgårdsmiljö med sjöutsikt och badrocksavstånd till havet. Bilfärja från Dalarö, buss och bilväg från färjeläget i Hässelmara fram till tomten vid Lättinge brygga. Restid ca 1,5 timme från Sthlms C. Ett ljuvligt smultronställe där omgående tillträde kan ordnas för den som vill spendera sommaren här! OBS! Arrenderätt kan ej pantsättas eller belånas som en friköpt fastighet.

Boningshus Gustavsro
Del av tomt och utsikt
Alla bilder

Lättinge - Ornö - Haninge

Pris/bud
950 000 kr
Område

Lättinge är en mycket attraktiv del av Ornö med genuin lantlig skärgårdsmiljö och blandad permanent- och fritidshusbebyggelse. På promenadavstånd finns en barnvänlig och långgrund badstrand, badklippor, strövområden, cykel- och vandringsstråk. Med egen båt tar du dig även ut till ytterskärgården och havsbandet på några minuter. Där finns fantastiska kobbar med släta badhällar, laguner och fina naturhamnar.  

Ornö är södra skärgårdens största ö. Krog, brödbod, cafeér, hotell och elpodtaxi finns på ön. Från Lättinge är det nära även till Utös bekvämligheter, service och utbud. Gör en dagstur till Gruvbryggan med den reguljära W-båten från Kyrkviken på Ornö, eller en 10-15 minuters färd med egen båt från Lättinge brygga.  

På Ornö finns även ca 300 fastboende, bl.a runt Kyrkviken och Vargvik, men även på Mörbyfjärdens fritidshusområde och i Lättinge. Förutom bilfärja och W-båt från Dalarö till Hässelmara och Lättinge finns W-båt-förbindelse från Stockholm och Saltsjöbaden till Kyrkviken på Ornö med vidare förbindelse ut i ytterskärgården, t.ex Fjärdlång, Utö, Huvudskär m.fl. öar.   

Byggnader

GUSTAVSRO, 2 rum och kök, ca 35 kvm:
Entré från farstukvist till inbyggd veranda, ljus och fin med stora fönsterpartier mot trädgården och sjöutsikt på håll.
Storstuga med lantlig köksvrå med elspis, vedspis, kyl/frys och förvaring. Ljust och fint med fönster mot verandan.
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. 

Genomgående ljusa färger och fina trägolv. Ej indraget vatten. Utomhusdiskbänk.

LILLEBO 1 rum med pentry, ca 15 kvm:
Ljust och rymligt allrum/sovrum med sjöutsikt. Pentrydel med bänkspis, kylskåp, microugn och förvaring.

ESSBO ca 10 kvm:
Sovstuga, ett rum med entré från liten altan/uteplats.

BASTUBO
Vedeldad bastu med duschdel.

REDSKAPSBOD och en TORRCLOSETT 

Renoveringar 
2018 - Sovrummet, tapeter, tak, fönster
2019 - Brunnen, rengöring,tätning, klorerad och ny stenbädd. Köket, målat tak väggar, ny köksinredning, bänkskivor och spis. Altaner
2020 - Nytt säkert brunnslock. Ny trapp till friggebodens altan.

Tomt

Solig, lummig och mycket vacker naturtomt med gräsytor, planteringar och blombuskar. Lugnt och insynsskyddat läge ett stenkast från Lättinge brygga och Varsnäsfjärden. Parkeringsyta för två bilar på tomten.

 

OBS! Arrenderätt kan ej pantsättas eller belånas som en friköpt fastighet. Ingen lagfartsavgift. Juridisk person kan förvärva.

Info om bostadsarrende: Se bifogad pdf-fil.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00