Grosshandlarvilla anno 1910 med bostadsdel och populär skärgårdskrog - Dalarö

Idylliskt beläget i pittoresk skärgårdsmiljö - endast 40 minuter från Stockholms City - Tillfälle att förvärva ett härligt skärgårdsboende med stora möjligheter. Byggnaden består för närvarande av en bostadsdel med två lägenheter som kan nyttjas tillsammans eller var för sig samt en populär, nyrenoverad skärgårdskrog med härlig atmosfär. Centralt beläget längs huvudgatan i bykärnan, endast 150 meter från Fiskarhamnen och gästbryggor.

Alla bilder

Centrala Dalarö - Haninge

Pris/bud
12 500 000 kr
Dalarö - hjärtat i södra skärgården

Ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor och nyare bebyggelse i utkanterna. Fastigheten är idylliskt belägen längs huvudgatan i den centrala delen av samhället, omgivet av butiker, bageri, lanthandel m.m. 

Waxholmsbåt till och från Stockholm och ut till öarna i ytterskärgården, bland annat Ornö, Kymmendö, Utö m.fl.

Avstånd Stockholm - Dalarö 42 km. Pendeltåg från Stockholms city till Handenterminalen och buss 839 till Dalarö, restid cirka 1 timme. Direktbussar t.o.r Dalarö-Globen ca 40 min under högtrafik.

Byggnader

Gedigen grosshandlarvilla från förra sekelskiftet, renoverad och moderniserad i olika tidsperioder. Byggnaden består för närvarande av en bostadsdel med två lägenheter som kan nyttjas tillsammans eller var för sig samt en populär skärgårdskrog i gatuplanet.

Gatuplan, ca 127 kvm:
Restauranglokal med härlig atmosfär renoverad 2020. Lokalen har en restaurangdel, en bardel och en trivsam uteservering med soligt läge. Två gästtoaletter. Komplett restaurangkök med disk- och lagerutrymme. Innergård med sommarbar och musikscen.

Mellanplan, bostadsdel om 5 rok ca 120 kvm:
Möblerbar och välkomnande hall. Tre rum i fil, varav en rymlig matsal, ett sällskapsrum med öppen spis och ett rum med burspråk. Två bra sovrum varav ett med en balkong i söderläge och sjöutsikt. Kök med frukostplats och full maskinell utrustning. Helkaklat badrum med golvvärme, duschplats, tvättställ och wc. Genomgående furugolv, speglade dörrar och generös takhöjd. 

Vindsplan, bostadsdel om 2 rok ca 75 kvm:
Trapphall, vardagsrum med garderob/förråd. Ett sovrum och en sovalkov. Kök med matplats och en härlig utsikt över Dalarö och öarna utanför. Helkaklat badrum med duschplats, tvättställ, wc och tvättpelare. Gott om garderobs- och förrådsutrymmen.

En trivsam vindsvåning med utsikt i alla väderstreck, över Dalarös bebyggelse, Dalarö Ström och öarna utanför. 

Källarplan ca 80 kvm:
Lager och förrådsytor med bl.a. fettavskiljare och en ny ölanläggning. 
Bergvärmepump med varmvattenberedare, installerad 2006. Nya radiatorer i hela byggnaden 2016.

Fristående garagebyggnad och parkeringsyta för 3-4 bilar. Förrådsbodar.

Tomt

Hörntomt om 504 kvm som består av tre avskilda delar som för närvarande disponeras av krogverksamheten. En liten innergård på baksidan för sopkärl och förrådsbodar. En insynsskyddad innergård längs norrsidan med en sommarbar och musikscen för musikevenemang. En parkeringsdel med garage och parkeringsyta. 

Vision

För den som inte har behov av bostadsdelen för eget bruk vore en lösning liknande Bed & Breakfast extra välkommet, då Dalarö är i stort behov av fler övernattningsmöjligheter. Kanske ett litet Boutique pensionat? Vilket sannolikt skulle ges full  beläggning året runt.

Tänk tanken - och känn känslan - att vakna upp en solig sommarmorgon och ta med frukosten ner till bryggan. Eller att en kylig vintermorgon snedda över vägen till bageriet för att njuta den i värmen och gemenskapen. Cykla till tennis-, padel- eller golfbanan, ta en promenad/löprunda i ett vintervackert skärgårdssamhälle. Eller varför inte packa en picknickkorg och ta en båttur till någon av de vackra öarna utanför. Varmt välkommen till skärgården - året runt!

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Odinsvägen 10 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00