Genuint och vackert i byn på Tjockö

Inbjudande fastighet som ligger med bra solläge och har både kvalitet, historia och charm. Det vackra gårdstunet med berg i dagen och plana gräsytor ligger med sjökontakt både mot norr och söder. Via servitut finns båtplats på brygga i Söderviken alldeles nedanför tomten. Huset är i gott skick, mycket är renoverat under senare år då även en tillbyggnad gjordes. En äldre lada med gästdel ger förutom en vacker inramning och en genuin känsla möjligheter att förädla ytterligare.

Söderut
Båtplats på brygga nedanför
Alla bilder

Tjockö - Norrtälje

Pris/bud
7 050 000 kr
Ljust och högt

Fastigheten ligger i ett upphöjt läge där omgivande mark och fastigheter är belägna lägre. Detta ger både ljus och utsikt. Dessutom upplevs tomten som mer ostörd i och med detta. Knappt 50 meter från tomtgräns i söder ligger bryggan vid vilken fastigheten har båtplats via servitut. Söderviken som den kallas är mycket skyddad och här ligger båtar tryggt. Djupet är bra i och med den muddring som tidigare gjorts. Från huset ser man ner mot bryggan i söder och från tomtens högsta del så har man även sjökontakt mot norr. Stora delar av tomten utgörs av inbjudande, lätt sluttande och plana gräsytor och det finns även vackra partier med berg i dagen. För den med odlingsintresse finns här gott om plats att anlägga både odlingsland och växthus.

Stora huset

Huvudbyggnaden ger ett gediget intryck och har ett smakfullt yttre och inre. Fastigheten genomgick 2015 en större renovering då den bl.a. tilläggsisolerades, fick ny panel och invändigt renoverades ytskikt. Även veranda mot vattnet byggdes till och en större altan i söder uppfördes. Husets huvudentré ligger mot tomten i norr och en praktisk farstukvist med tak leder in till hallen. Rakt fram öppnar huset upp sig till allrummet som ligger öppet mot den ljusa verandan med fönster i tre väderstreck och utgång till altanen. Här finns en murad spis med insats. Två av husets sovrum ligger i husets västra del och intill dessa finns badrum med dusch och wc. Köket nås från hallen och här finns en mindre matplats. Genom köket kommer man till trappa vilken leder både upp och ner. Uppe når man ett avskilt och rogivande sovrum mot morgonsolen och nedåt finns en mindre källare där husets värmepanna och även tvättmaskin är belägna.

Ladan med gästdel

Lite norr om huset finns en äldre lada med charm och potential. En vindflöjel som anger årtalet 1899 skvallrar om dess historia. I delen mot trädgården inreddes 2014 ett härligt sommarboende för gäster eller barn. Tak är öppet till nock, nere finns plats för soffgrupp, matplats och pentry. Sommarvatten kommer in via en enkel och funktionell lösning via slang.  Trappa leder upp till ett sovloft under takåsen. Utanför gästdelen mot norr och kvällssolen finns en fin altan med sjökontakt mot norr.

I ladans övriga delar finns gott om utrymmen. De används idag bl.a. för praktisk vinterförvaring av båt och kajaker men kan förstås förädlas efter egna visioner.

Tjockö

Strax utanför den plats som ligger längst österut i Stockholms skärgård och nås med bil, Räfsnäs, ligger Tjockö. Ön ligger på gränsen till Ålands hav och österut finns den vackra Söderarmsskärgården som fortfarande är en i stora delar oupptäckt del av skärgården. Tjockö är lagom stor och har en vacker natur med stora oexploaterade delar där man kan ströva. På ön finns fina grusvägar som inbjuder till promenader och löpturer. Tjockö är bilfritt men nyttotrafik och fyrhjulingar är tillåtna och det hålls god ordning för allas trivsel. Ön lever året om med en bofast befolkning om ca 30 personer. Från Stockholm går buss flera gånger dagligen med byte i Norrtälje och sedan passbåt från Räfsnäs antingen till Tjockö ångbåtsbrygga eller Rovholmsbryggan. Under vår och sommar trafikeras Tjockö även från Strömkajen.

Tjockö har egen ö-butik och egen ö-krog och varor från Systembolaget och post levereras till ön. Hit är det bara några minuters promenad från fastigheten. Vill man motionera på annat sätt än genom promenader, löpturer och kajakpaddling så finns intill affären numera en padelbana.

På behändigt avstånd ligger också öarna Fejan och Lidö, med vandrarhem och skärgårdskrogar. Närmaste båtmack finns på Gräddö ungefär tio minuters båtfärd bort och till Norrtälje stad tar det ca 40 minuter med egen båt. 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Tjockö by 20 - Tjockö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00