Gemytliga Fåglarö

Ca 70 m² klassiskt fritidsboende från mitten av 70-talet. Gästhus samt bastu. Lättskött naturtomt om 2057 m² . Båtplats på Kabelbryggan i bästa västerläge.

Alla bilder

Fåglarö - Österåker

Pris/bud
2 850 000 kr

Fåglarö är en mycket populär ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv. Ön har cirka ca 140 fastigheter och under sommartid går dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm via Vaxholm. Även under höst, vår och vinter går reguljära turer till ön, dock inte lika ofta.

På öns västra sida, i optimalt läge mot kvällssolen, ligger Kabelbryggan och vid denna brygga förtöjer man sin båt. Här ligger den säkert förtöjd mellan boj och brygga och här och på klipporna runt omkring kan man bada, sola och njuta av långa sommardagar.

Huvudhus, gästhus & relax

Efter ett par minuters promenad längs slingrande vackra stigar så når man fastigheten. Husen ligger avskilt från grannar och här kan man slappna av och vara privat.

Huvudhuset med om ca 70 m² uppfördes i mitten av 1970-talet och har genom åren underhållits väl och är idag ett klassiskt fritidsboende i genomgående gott skick.

Via altandäcket kommer man vidare in i hallen och till höger ligger köket, fullt utrustat med matplats intill. En stor öppning leder in till storstugan som är husets hjärta och här tillbringas många timmar med hela familjen. Den öppna spisen sprider sin värme och gemyt kyliga dagar och från detta når man ett stort altandäck utanför, delvis under tak. I huset finns även tre sovrum vilket ger gott om sovplatser, samt dusch och handfat. Från utsidan av huset når man ett praktiskt förråd.

Bredvid huset ligger en vedeldad bastu för skön relax. Ett gästhus om ca 15 m² står till gästers förfogande och som sig bör i skärgårdsmiljö finns även ett rustikt utedass att tillgå.

Tomten och livet på Fåglarö

Tomten om 2 057 m² ligger skönt inbäddad i grönskan och solens strålar når ner hela dagen. Natur- och klipptomt gör det lättskött och bekvämt.

På Fåglarö finns en gällande detaljplan som medger byggnation om max 150 m² boningshus samt 40 m² uthus och så klart även Attefalls hus.

Från Kabelbryggan kommer man snabbt och enkelt med egna båten vidare ut i vår vackra Skärgård med en uppsjö av platser att upptäcka.

Den lokala samfällighetsföreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende, traditionellt midsommarfirande som är omtalat och samlar öns alla boende och deras gäster. Andra uppskattade aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan och sommarjympa på ängen. Promenadvägarna runt ön uppskattas för promenader och löpturer, sommaren 2010 anordnades för första gången "Fåglarö runt", en löpartävling som numera blivit en tradition och anordnas en gång per sommar. Flera klasser med olika sträckor finns för deltagare i alla åldrar. På ön finns också stora allmänningar med både ängsmark och klippor, vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. Från ön är det nära både till fastlandet och till Linanäs på Ljusterö där bensinmack och minilivs finns. Ett par av Skärgårdens mest uppskattade krogar finns även i Linanäs och på Grinda strax söderut. Ett större utbud av affärer, service och restauranger finns i Vaxholm ungefär 25 minuters båtfärd bort. Det centrala läget i vår mellanskärgård har ger närhet till det mesta. 

 

Välkomna till denna fridfulla oas som ligger ostört endast ett par minuter från vattnet.

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Mittvägen 20 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00