Fritt läge med utsikt mot vatten

Högt med sol hela dagen ligger detta härliga hus om ca 50 m². Väl tilltagna altandäck. Två gästhus står till förfogande och fristående bastu. Grönskande tomt om 2 550 m² med öppna gräsytor, fruktträd och perenna växter. Båtplats på Strömmen bryggan. Ramsö detta skärgårdsparadis nära Vaxholm och med pendling till Stockholm hela året runt.

Båtplats vid Strömmenbryggan
Alla bilder

Ramsö - Vaxholm

Pris/bud
4 495 000 kr
Charmigt året om

Fritt på hörntomt i bästa syd / sydväst läge ligger detta charmiga året runt boende om ca 50 m² med två tillhörande gästhus. Familjen har bott här året runt och har förvandlat detta 60-tals hus till ett modernt boende som fyller allt det du önskar. Allt är renoverat och genomgånget under årens lopp.

Vi blir välkomnade in i hallen till en öppen planlösning med kök och sällskaps del sammanbundet. Den öppna spisen värmer och sprider sitt gemyt kyliga dagar. Fönster mot söder och väster släpper in gott om ljus och bidrar till den goda känslan. Det finns ett väl tilltaget sovrum med en liten arbetshörna för den som önskar jobba hemifrån. Helkaklad dusch och toalett samt en klädkammare som eventuellt kan byggas om till ett mindre sovrum för barnen. Från sällskaps delen finns dörr ut till det stora altan däcket, här ute tillbringar familjen det mesta av tiden under det ljusa sommarhalvåret. Matplats under pergola och en härlig sittplats med sköna soffor. Här ute grillas och njuts det. En fristående bastu är en självklarhet.

Två gästhus för övernattande gäster står till förfogande 11 m² respektive 7 m² stora.

Som öboende är man i behov av en mängd praktiska saker och de förvaras smart i det öppna byggtältet.

Ramsö är en levande ö

Den syd/ sydväst vända tomten om 2 550m ² har något för hela familjen öppna gräsytor, fruktträd och lättskötta ytor. Tomten är svagt terrasserad och huset ligger ostört på toppen. Utsikt mot vattnet och mot Tynningö.

Ett par minuter från fastigheten ligger båten i tryggt förvar på den gemsamma Strömmenbryggan. Här finns härliga hällar som man med lätthet badar ifrån.

Ramsö är en levande ö med ett antal permanentboende. Livfull och härlig sommartid då ön befolkas av alla sommargästerna. Tyst och lugn vintertid men inte ensamt. Närheten till fastlandet och de goda förbindelserna via Waxholmsbolaget gör att många vistas här året om. Waxholmsbolaget och SL gör flera turer per dag året om till Ramsö från Vaxholm. Med egen båt blir man mycket flexibel. Ön har blandad bebyggelse, vackra stora grosshandlarvillor samt anspråkslösare sommarstugebebyggelse. Här finns öppna fält och fina promenadstråk. På ön finns ca 225 fastigheter. Det finns flera fina stränder på ön där man kan njuta av ett dopp och man kan enkelt ta sig runt med fyrhjuling eller flakmoppe. Ön har en mängd aktiviteter såsom bryggfester, valborg, bouletävling och, som det anstår en riktig skärgårdsö, en riktigt bra midsommarfest.


Välkommen till detta året runt boende för familjen som önskar ett härligt hus och läge att dra sig tillbaka till för att leva livets goda dagar.  

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Ejdervägen 9 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00