Fritidshus med plan naturtomt Möja Långvik

Perfekt för dig som söker ett bekvämt boende i avskildhet, omgiven av natur där du kan koppla av året runt. Nära till ångbåtsbryggan med sandstrand, bryggor och affär.

Fastigheten
Alla bilder

Långvik - Värmdö

Pris/bud
3 695 000 kr
Beskrivning

Nu har du en unik möjlighet att köpa åretruntboende med avskild och lättskött naturtomt på Möja!

Fastigheten ligger i utkanten av Långviks by på den pittoreska ön Möja i Stockholms skärgård. Perfekt för dig som söker ett bekvämt boende i avskildhet, omgivet av natur där du kan koppla av på riktigt – året runt!  Det går en körväg de ca 400 meter till stugan från Långviks brygga där både Waxholms- och Cinderellabåtar lägger till.

Huset har 3 sovrum, kök, vardagsrum och badrum. Vardagsrum med fönster i tre väderstreck som ger ett gott ljusinsläpp. Glasade pardörrar ut till altanen i sydväst med grillplats och utemöbler för lata sommardagar. Köket är funktionellt med gasspis, kyl och frys samt gott om förvaringsutrymmen. Rostfri diskbänk samt vitt kakel ovan bänkskivan i trä. Kaklat badrum med duschplats och tvättställ. Vattnet tas från egen, borrad brunn med fint vatten som går att dricka direkt från kranen. Sovrum med plats för dubbelsäng samt fönster i öster

Trappa upp till övreplan som har två bra sovrum i varsin ände av huset samt ett förrådsutrymme. 

Uteplatsen ligger i eftermiddags- och kvällssol – perfekt för att ostört grilla och njuta av solen med skogen som sällskap! På grund av sitt läge på randen ut mot det öppna havet bjuder ön också på ovanligt många soldagar.

Mysiga höst- och vinterkvällar spenderas med fördel antingen framför eldstaden i vardagsrummet eller på altanen med utegrillning.

Källare med förbränningstoa, varmvattenberedare och förvaringsutrymmen. 

 

Område

På gångavstånd finns badmöjlighet både i havet eller någon av insjöarna. Stora delar av ön består av naturreservat med rikt djurliv. Möja är en av de stora öarna i ytterskärgården med bofast befolkning och ett aktivt näringsliv. Här finns det mesta man kan tänkas behöva.

Långvik ligger på den norra, lugnare delen av Möja. Här finns ett sommaröppet Coop, bränslestation, krog och bageri. I närmaste byn Ramsmora finns även den omtyckta fiskrestaurangen Wikströms Fisk. 

I öns största by, Berg, 5 km bort, finns en åretruntöppen Coop-affär som är ombud för Systembolaget och apoteket. Dansbanan som även visar bio, Möja Värdshus med kafé och bageri samt skärgårdskrogen "Pärlan". Möja Kyrka har dessutom en aktiv församling med aktiviteter, gudstjänst och kör.

På ön finns också cykeluthyrning, vandrarhem och kajakuthyrning – ja, faktiskt allt som behövs för en skön skärgårdssommar, endast ca 3 timmar med kommunaltrafik från Slussen i Stockholm.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Möja Långvik 308 - Möja
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00