Djurö - Djurö Byväg 16 - Värmdö

6 900 000 kr

Förverkliga din skärgårdsdröm

Härligt läge med stor potential på kuperad naturtomt med brygga endast ett stenkast från huvudbyggnaden. Naturskönt och idylliskt bara 45 minuter från Stockholm i privat och ostört läge.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Djurö Byväg 16 - Djurhamn
0 min
Med bilväg
40 m2
69 m2
Tomtarea: 5700 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

DJURÖ 4:323

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Djurhamn

Område:

Djurö - Djurö Byväg 16

Församling:

Djurö, Möja och Nämdö

Postnummer:

139 73

Tomtarea:

5700 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

69 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

40 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1958, 1972

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

3 881 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 486 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 395 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Värdeår:

1972

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

5 500 kr/år

Sotning:

300 kr/år

Samfällighet:

2 500 kr/år

Renhållning:

1 000 kr/år

Försäkring:

3 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

12 300 kr/år

Servitut & GA:

fnr_010267765: Gemensamhetsanläggning Värmdö DJURÖ GA:3
01-IM4-19/17 - 1: Avtalsservitut väg (1919-03-17)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Djurö Byväg 16, en fastighet med plats för den stora familjen med flera boningshus, brygga och badstrand nedanför fastigheten. Fastigheten har två stora boningshus som genom åren renoverats varsamt.

Båda byggnaderna har kök och stora sällskapsytor samt eldstad. Totalt fyra välplanerade sovrum med 8–10 sängplatser. Först på denna tomt byggdes det arkitektritade gästhuset ca 12 kvm med 4m i takhöjd, ritat av arkitekt Hederus på 40-talet. Det kallas Toppstugan och står fortfarande på sin ursprungsplats. Toppstuga är väldigt charmig men i behov av en renovering.

Huvudbyggnaden om 69 kvm med utgång till uteplats med utsikt över viken, byggdes 1959 av byggmästare Nils Janson, det rymmer två ljusa härliga rum med bra plats för både middagsbord och soffgrupp. Här finns stora fönsterpartier som ger ett härligt ljus och utgång till terrassen ner mot vattnet med underbar utsikt över viken. Rymligt kök med matplats och bra arbetsytor, kyl/frys, spis samt utgång till liten veranda med trapp mot vattnet. Det finns ett större sovrum samt en mindre sovhytt med ingång från verandatrappan.

Sydöst om huvudbyggnaden ligger timmerstugan om ca 40 kvm uppförd under 70-talet med kök (pentry) och vardagsrum i öppen planlösning. Från hallen når man två sovrum i fil, det ena lite större med plats för dubbelsäng och det andra något mindre. Perfekt för våningssäng. Välkomnande hall med bra ytor samt klädkammare eller förråd som enkelt kan göras om till ett bra och fungerande badrum/WC. Idag finns indraget sommarvatten.

På fastigheten finns även ett välbyggt och isolerat pumphus med dusch samt tillhörande förråd- och redskapsbodar i klassisk skärgårdsutförande.

Här bor man centralt i skärgården, strax efter Djuröbron. Bra kommunikationer där du snabbt och enkelt tar dig till fastigheten med egen bil eller med buss. 

Låt din skärgårdsdröm bli verklighet på Djurö!

 

Ombyggnation

Tak på båda bostadshusen omlagda 2005, Toppstugans tak omlagt 2000. Huvudbyggnadens södra gavel ommålad 2009. Braskassett installerad i öppna spisen 1996. Cinderella el-toa insatt 2003. Ny pump och brunnsrensning 2003.

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Djurö Byväg 16 - Djurhamn
Stockgolm