Vinö - Misterhult - Oskarshamn

9 950 000 kr

Förstklassigt sjöställe

Förstklassigt sjöställe i ypperligt västerläge med kvällssol, vackert beläget i skyddad skärgårdsmiljö med öppet hav runt knuten. Weekend-/åretruntboende i toppskick med väl sammanhållen byggnation med ett flertal egna hushåll som gjort för den stora familjen samt gott om plats för övernattande gäster. Två fastigheter om totalt 191 918 m² plus eget vatten (ej arelredovisat), jaktmarker och fiskevatten. Huvudbyggnad i två plan på ca 275 m², fullt utrustad verkstad/garage om ca 60 m², gästhus ca 20 m², förrådsbyggnad med vinkällare och båthus med gästrum, vedeldad bastu, dusch, badtunna och relax.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Vinö Storstugan - Figeholm
0 min
Nås med båt
Ca275 m2
Tomtarea: 2418 m2
Biarea: 30 m2
Tomtarea: 189500 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VINÖ 1:34 och Vinö 1:28 samt 1/8-del i Boskär 1:11

Land:

Sverige

Kommun:

Oskarshamn

Stad:

Figeholm

Område:

Vinö - Misterhult

Postnummer:

572 95

Tomtarea:

2418 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

30 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

Ca 275 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

189500 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

7

Varav sovrum:

4

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla med delvis källare

Byggnadsår:

1929

Fasad:

Trä

Tak:

Tegelpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betongplatta/Källare

Grundmur:

Betong

Murstock:

Murad

Fönster:

Varierade

Ventilation:

Självdrag

Tv- internetutbud:

Telia, 10 mbit.

Uppvärmning:

Direktverkande elradiatorer och golvvärme samt tre luftvärmepumpar.

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp, trekammarbrunn.

Taxeringsvärde totalt:

1 311 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

612 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

699 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.63%

Värdeår:

1943

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

42 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 100 kr/år

Sotning:

2 695 kr/år

Samfällighet:

1 000 kr/år

Renhållning:

4 000 kr/år

Försäkring:

7 500 kr/år

Övrigt:

5 500 kr/år

Driftskostnader totalt:

63 795 kr/år

Driftskostnader kommentar:

I kostnad för el ingår uppvärmning, fullt uppvärmt året runt. I samfällighetskostnad ingår kostnad 500 kr för Vinö-Strupö Bryggförening. Övrigt = Bredband/TV, Telia 10 mbit.

Servitut & GA:

fnr_080168053: Gemensamhetsanläggning Oskarshamn KLINTEMÅLA GA:3
fnr_080168054: Gemensamhetsanläggning Oskarshamn KLINTEMÅLA GA:4
0882-503 - 1: Officialservitut byggnad,brygga (1992-07-10)
0882-503 - 2: Officialservitut vattentäkt (1992-07-10)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Misterhults skärgård

Välkomna till idylliska Vinö i Misterhults omtalade, vackra skärgård mellan Västervik och Oskarshamn. Här finner du ett drömställe som bjuder på det mesta man kan önska, endast ca 3 minuters båtfärd från Klintemåla på fastlandet där bilparkering och brygga med båtplats finns. Försäljningen omfattar fastigheterna Vinö 1:34 om 2 418 m² samt båthus via servitut och Lantbruksfastigheten Vinö 1:28 om 189 500 m² land plus ej uppmätt vattenområde och utgörs av mark på Vinö, skiften och ett flertal öar och holmar med fiskevatten och jakträtt. Vinö sträcker sig ca 3,3 km från norr till söder och har en bredd på ca 0,8 km. På ön finns små vägar att ta sig runt på i obebyggd terräng medans byggnationen på ön är samlad till byn runt fastigheten där det råder en genuin idyll med bevarad atmosfär av det traditionella fiskarsamhälle som karaktäriserar Vinö.

Huvudbyggnaden som ursprungligen uppfördes i början på 1800-talet har över tid byggts ut och förädlats till dagens fina åretruntstandard med en planlösning där öppna ytor och rymd har fått prioritet tillsammans med integreringen av den centrala innergården som skapar härliga umgängesytor för alla väder och dygnets alla timmar. Här umgås man tillsammans över alla ytor under mingel, matlagning, middag och kanske en drink framför brasan medans de yngre spelar spel eller tittar på TV. Soldäcket vid båthuset är som allt annat här rymligt och har gott om plats för solbäddar och utemöbler med gassande sol och havsbad från morgon till kväll. Den vedeldade badtunnan i kvällssol är aldrig fel och vedeldad bastu förlänger badsäsongen till sent in på hösten. Kräftskivan här nere vid båthuset brukar vara en av årets höjdpunkter, ute i skön sensommarsol eller inne i båthuset som har plats för långbord. Terrassen vid huvudbyggnaden som även den har ett härligt kvällssolsläge är utrustad med utekök och gott om plats för middagsbord och bekväma stolar. För de som orkar brukar sista anhalten innan läggdags vara en sittning runt kvarnhjulet i vinkällaren som en värdig avslutning på natten. Sovplatser för övernattande gäster finns att hitta i såväl huvudbyggnadens 7 rum som båthusets 2 rum och i gästhuset.

Gillar man hav och båtliv så finns här alla möjligheter oavsett om man inte är båtvan eller om man söker större äventyr på sjön. En morgonpaddling på blankt skyddat vatten i havskajaken eller en kort båttur ut till havsbandet är en bra start på dagen. Området är vida populärt och välkänt för de som tycker om att paddla och röra sig i vacker skärgårdsmiljö med strandhugg på mjuka solklippor med horisontutsikt. I 25 knops fart når man både Västervik och Oskarshamn inom 45 minuter, och närheten till Öland och Gotland lockar för den som vill ge sig ut på längre strapatser.

Som ägare till fastigheterna Vinö 1:34 och 1:28 följer även 1/8-del i skärgårdens kanske mest omtalade jaktstuga – Boskärsstugan – där man har rätt till ett antal fria övernattningar per år. Ön Boskär har ett fenomenalt läge i yttersta havsbandet och spänner över ett område på 14,5 hektar plus ej uppmätt vattenområde.

För den jakt- och fiskeintresserade finns egna fiskevatten och en mängd skiftande marker och egna öar runt Vinö med jakt på klövvilt, småvilt och sjöfågel. Med ägandet av Vinö 1:34 och Vinö 1:28 ingår även del i Vinö jakt- och fiskevårdsområden som utgör en betydande del av Misterhults naturreservat. Området har delats in i åtta skilda geografiska områden där nyttjandet roterar årsvis. Jakten på sjöfågel följer fiskevattnet och i övrigt gäller gemensam jakt.

Huvudbyggnaden disponeras över två plan med två flyglar på entréplan som ramar in den stensatta och blomstrande innegården. Planlösningen bör tilltala såväl ett par med krav på stora öppna sällskapsytor och rum för övernattande gäster, som barnfamiljen med barn i olika åldrar. Redan i hallen möts man av den öppna atmosfär med ljus inredning som präglar huset. Köket har härligt lantlig karaktär med ljussluss till matrummet som har braskamin och glasade pardörrar till innegården som gör det mingelvänligt mellan inne och ute oavsett om man grillar på gården eller kockar i köket. Köket håller gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor och är utrustat med kvalitetsvitvaror. Här finns bl.a kyl/frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn, gasplattor, vinkyl och även en vedspis. Resterande del av entréplan inrymmer ett stort sällskapsrum med braskamin och ett ytterligare intilliggande sällskapsrum med öppen spis och en sovrumsdel. Från hallen når man duschrummet och ett sovrum. En trappa leder upp till övre plan med en glasverande/sällskapsrum, två stora sovrum varav ett med kakelugn, och duschrum och tvättrum.

Båthuset och det möblerbara bryggdäcket med vedeldad badtunna ger plats för ett flertal båtar och även segelbåt mot boj. Här finns ett separat gästrum med egen ingång och utanför den vedeldade bastun ligger relaxen med plats för långbord. I övrigt finns här även bra förvaringsutrymmen.

Gästhuset har ett eget litet kök och även sovutrymme på loft.

I förrådsbyggnaden finns en undangömd liten pärla en trapp ner. Där ligger vinkällaren med plats för trevliga sittningar.

I verkstaden/garaget har man inte heller sparat på krutet, här finns utrymme och kapacitet för att göra det mesta, och braskaminen är väl pricken över i:et.

Varmt välkomna till en högst representativt fastighet i ett område med stora möjligheter till rekreation för den som älskar havet och en miljö som berör...

 

 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Vinö Storstugan - Figeholm
Stockgolm